Надія ПАЛАГІЦЬКА. Вчитель, який змінив моє життя

Надія ПАЛАГІЦЬКА

Мелодія моєї душі

Тиха ніч, гітарний акорд і зірки, що виблискують на небосхилі. Це відкрило переді мною новий світ, у якому розкладаєшся на тисячі звуків і зливаєшся з музикою Всесвіту... Я завжди любила ніч, бо саме тоді вона вчить спокою та внутрішнього співзвуччя.

Знайомство з цим дивовижним інструментом відбулося в дитинстві: батько віддав мені свою стареньку гітару й навчив перших несміливих акордів на ній. Здавалося, що це лише інструмент, але він став вікном в океан музики, покликаної розповідати про те сокровенне, яке не вимовиш словами.

Моя перша спроба витягти звуки з гітари була безуспішною. Але я не здавалася! Нота за нотою – і почала вивчати основи гри на гітарі. Вона стала моєю вірною подругою, і кожен гармонійний акорд, кожен перший успішно зіграний мелодійний ряд подарували мені радість та задоволення. Проте цей інструмент був лише початком моєї подорожі. Я відкрила для себе симфонію різних стилів і жанрів, що здатні виражати суміш почуттів та емоцій. У музиці я відчувала свободу й незалежність. Вона говорила зі мною однією мовою – мовою переплетення безлічі чарівних мелодій, які випромінювала моя душа.

За роки навчання я не тільки покращила свою техніку, а й наважилася створити власні композиції. Тільки музика стала вікном до розкриття мого внутрішнього світу, голосу. …Ця ніч, ця старенька батькова гітара, мої вчителі – ось той куточок дивосвіту, який назавжди залишиться в моєму серці. Вони навчили мене, що музика – це не просто набір нот, а спосіб відкрити свою незахищену, болісно-чутливу душу, побачити красу в найпростіших речах, відійти від життєвих проблем. Музика допомогла мені спілкуватися з цим світом, і ця розмова триває дотепер. Переконана, кожен з нас має своїх унікальних учителя чи вчительку, які роблять наші життя більш насиченими й цікавими. Для мене – це музика, і я довіку буду вдячна їй, своїй особливій та неповторній учительці, за те, що вона відкрила для мене багато таємниць.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також