Долішна Діана. Вчитель, який змінив моє життя

Долішна Діана

Мріяти, імпровізувати, перемагати, досягати поставлених цілей, бути впевненою в собі, самовдосконалюватися – саме цього я навчилася завдяки танцю. Саме танці дали мені можливість навчатись та розвиватись.

Займаюсь танцями я з чотирьох років. Відтоді танець супроводжує мене повсюди. Як тільки я чую музику, мені одразу ж хочеться танцювати, імпровізувати. Пам’ятаю, починаючи з першого класу, коли я вчила вірші чи переказувала казки, завжди танцювала при цьому. Також коли йшла з мамою чи з татом гуляти і ми десь зупинялись, я завжди пританцьовувала. Танець для мене як мій талісман, він повсюди зі мною. Тут, мабуть, велике значення для мене відіграла мій хореограф Олена Володимирівна, яка ще колись допомогла повірити в себе і в свої перемоги.

Щоразу, коли  виходжу на сцену, я переживаю танець емоційно. Коли ми готуємось до змагань, то дуже багато тренуємось, буває і таке, що я сильно втомлююсь, але ця втома для мене приємна, бо я знаю, що за нею стоїть крок до нових перемог.  Я не уявляю своє життя без танцю. Він мотивує мене, дає мені силу, енергію, також від нього я отримую щоразу нові знання та досвід. Це захоплення розвиває мене не лише фізично, а й духовно, оскільки на тренуваннях ми вивчаємо різні стилі та культуру.  Також танці надихають мене до вивчення іноземних мов, оскільки змагання часто відбуваються закордоном. А ще завдяки своєму захопленню, я постійно поглиблюю знання з географії, бо багато подорожуємо. Я вважаю, що танець впливає на мене як вчитель, оскільки розвиває мене всебічно. Я впевнено крокую до своєї мети і щоразу намагаюсь танцювати ще краще, так я вдосконалююсь. В майбутньому  мрію стати хорошим хореографом. Ось так моя маленька історія, яка триває вже більше, як шість років, переросла у велику мрію - відкрити свою школу хореографії і навчати там маленьких діток, а , можливо, і здійснити чиюсь маленьку мрію, як колись здійснили мою.

Отож, можна зробити висновок, що танець, як мовчазний вчитель завжди мотивує мене до нових знань, він розвиває у мені дисципліну і витривалість.

   

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також