Сорока Артемій. Вчитель, який змінив моє життя

Сорока Артемій

   Що таке книга? Для багатьох це просто аркуші бумаги склеєні докупи,але для мене книга стала справжнім світом уяви в якому все було моїм.

    З самого дитинства батьки прививали мені любов до книг: читали казки, оповідання та оповідання з біблії.Пізніше коли вже навчився читати я брав книги з татової домашньої бібліотеки, сідав на лаву перед домом, дивився на захід сонця та читав.Коли я це робив я відчував повний спокій і поринаючи у зміст книги я уявляв кожне слово.

    До четвертого чи п'ятого класу мені було важко з кимось познайомитись чи відкритись знайомій людині. Книга допомогла мені знайти сміливості, щоб завести нових друзів, знайти з ними спільні теми для розмов.

     Одного разу доля зіграла зі мною злий жарт, мій друг та сусід помер, а точніше його вбили на так званому полюванні. Він був моїм єдиним другом. Я робив з ним все, допомагав йому, а він мені. Після його смерті мене розраджували тільки книги, коли я їх читав то мені було спокійніше, забував про все, що зі мною сталося і занурювався у світ уяви, слів і букв.

     Книги завжди допомагали людям і допомагатимуть, ось наприклад, коли Володимир Великий охрестив Русь книги та письмо допомогли йому розповсюдити християнство у всі куточки держави.

    Багато відомих науковців так любили читати, що читали навіть коли їм це забороняли наприклад: Нікола Тесла коли був малим то батько заборонив йому читати, щоб той не зіпсував зір, але маленький Нікола брав свічки та книгу, яку хотів прочитати і читав у своїй кімнаті. Пізніше він писав, про те, як він так захоплювався книгою, що читав цілу ніч аж до світанку. Також книги допомагали передавати інформацію. Вічні слова, проповіді та притчі Ісуса Христа записані в книзі, яку ми називаємо "Євангеліє". Нестор Літописець передав історію Київської Русі в книзі "Повість Минулих Літ".

     Відтоді відколи я почав читати книги моя впевненість у собі зросла, мені стало легше знайти спільну мову з людьми та друзями. Потім я читав книги з цікавості та для здобуття знань кожен шкільний рік я багато тем вже знав і мені було трохи легше ніж іншим.

    Я вважаю, що книга це вчитель який навчав, навчає і навчатиме людей та також вона може змінити не тільки життя однієї людини але й країни або навіть всієї землі.

   

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»


Читати також