01.11.2023
Культурна країна
eye 469

Сторощук Марія. Вчитель, який змінив моє життя

Сторощук Марія

Кожна людина має кумира, власного вчителя, покровителя – це нам відомо ще з раннього дитинства, коли ми прагнули стати схожими на своїх взірців успіху. Хтось палко мріяв бути сильним і хоробрим, як Капітан Америка, а інший бажав володіти багатьма суперсилами, як Бетмен чи Людина-Павук. Не дивно, що сьогодні вчені стверджують: людські якості, бажання та мрії формуються тоді, коли ми маємо власного кумира. Як правило, він надихає нас, змушує рухатися вперед і ніколи не здаватися. Тож, мабуть, ви мене запитаєте, хто для мене є такою людиною. А я вам відповім: особистість, котра відкрила для мене цілий світ, показала його й дослідила – це видатний український телеведучий, фотограф, мандрівник й автор найпопулярнішої пригодницької програми “Світ навиворіт”.

   Знайомтесь: для мене, як і раніше, залишається кумиром Дмитро Костянтинович Комаров. Я познайомилась з цією чудовою людиною, ще бувши зовсім маленькою дитиною. Пам’ятаю, як в суботу рано-вранці батьки вмикали мені телевізійну передачу “Світ навиворіт”, і ми разом із Дмитром Комаровим подорожували Таїландом чи Камбоджею, пізнавали культурну спадщину Бразилії, вивчали про будь-який куточок земної поверхні, досліджуючи його історію. Відтоді пройшло вже багато часу, але я й досі пригадую ті моменти з насолодою, адже вони подарували мені купу неймовірної інформації, приємні спогади, про які пам’ятаю донині.

   Дмитро Комаров – це також людина, що завжди розповідає правду своєму народу, показує не лише те, що ховається за “образом”, а буденну реальність, яка властива всім і кожному. Прикладом постають страшні реалії сьогодення, що сповнені несамовитим болем. На превеликий жаль, в країні триває жорстока війна, в якій гине цивільне населення, медики борються за життя людей, волонтери простягають руку допомоги, а військові захищають терени нашої держави. З перший днів повномасштабної агресії журналісти тримали зв'язок з людьми на різних телеканалах і вебсайтах, заспокоювали їх. Вони з перших хвилин стали бійцями потужного інформаційного фронту, і Дмитро Комаров був одним із них. Сьогодні ж він зі своєю групою їде у гарячі точки, веде репортажі попри складні умови й обставини, намагається розповісти світові правду, аби, врешті-решт, він почув її. 

   Я вважаю, що душа цієї людини сповнена теплом і щирістю, адже Дмитро Комаров є активним поціновувачем різноманітних зборів. Наприклад, він є засновником благодійної ініціативи “#ЧашкаКави”, яка допомагає тяжкохворим дітям. Завдання проєкту полягає в тому, що відмовившись від суми, яка дорівнює одній чашці кави на день і передавши її на благодійність, кожен може врятувати життя людині. Комаров реалізовує подібні фонди за допомогою власних сторінок у соціальних мережах, виступаючи гарантом того, що зібрані гроші повністю підуть на лікування дитини. Сьогодні ж ці милосердні збори проводяться на знак матеріальної підтримки воїнів та постраждалих жертв війни. Такі вчинки роблять мого кумира надзвичайно великодушною особистістю, що вкладає труд і працю не тільки в розвиток свого іміджу, а й в процес покращення людського добробуту.

   На мою думку, Дмитро Комаров – це людина з великої букви, котра буде вірою і правдою служити своєму народові. Для мене, як і для мільйонів інших шанувальників, це незбагненне щастя мати його за кумира, бо саме він вчить, як знаходити вихід зі складної ситуації, як діяти рішуче, коли вже зовсім не лишається часу на роздуми.

   Отже, як висновок, я хочу сказати, що його винахідливість, креативність, відчайдушний характер і позиція завжди поставали для мене взірцями справжнього успіху. Моя мрія – стати журналісткою, що вимагає багато виснажливої праці й клопоту. Але я не забуваю: мій кумир – це мій вчитель, що надихає мене своїм потенціалом, навчає долати перешкоди, бути мужнім і рішучим.

   Дмитро Костянтинович Комаров змінив моє життя у кращу сторону. Ось чому він залишається моїм кумиром та вірним вчителем!

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читати також


up