Що таке пильники та відбійники амортизаторів

Що таке пильники та відбійники амортизаторів

Пильники та відбійники амортизаторів є невеликими й відносно недорогими елементами підвіски. Однак вони відіграють дуже важливу роль – захищають амортизатор від пошкоджень. Від їхньої якості та правильної експлуатації залежить безпека й ефективна робота амортизатора. Щоб система підвіски виконувала свої завдання, вона не повинна бути надмірно чутливою до механічних пошкоджень і нерівностей дорожнього покриття. Пильники, відбійники, а також інші комплектуючі для амортизаторів можна придбати на сайті компанії Master Service, яка має 25 років досвіду роботи на ринку автозапчастин України та бездоганну репутацію.

Роль амортизаторів в автомобілі

За комфорт і безпеку водіння відповідають амортизатори. Їхнє завдання – гасити будь-які коливання, що виникають під час руху по нерівній поверхні. Від їхньої ефективності також залежить безперервність контакту коліс з дорожнім покриттям. Без належної тяги керувати автомобілем буде не тільки дуже незручно, але й небезпечно. Це може негативно вплинути на гальмівний шлях і стійкість, особливо на поворотах.

Пильники та відбійники амортизаторів

Пильники та відбійники амортизаторів, якщо вони якісні та повністю справні, захищають амортизатор від негативних наслідків надмірного перевантаження.

  • Пильники зазвичай входить у комплект амортизаторів. Їхнє головне завдання – захистити амортизатори від низки механічних пошкоджень, викликаних гравієм, камінням, піском та пилом. Якщо пильники зроблені з гуми, вони також забезпечують захист від корозії.
  • Відбійники – це невеликі округлі елементи, що кріпляться до амортизаторів. Зазвичай вони виготовляються з гуми чи пластику. Ці матеріали стійкі не тільки до різного виду механічних пошкоджень, але й до несприятливих погодних умов. Основним призначенням відбійників в автомобілях є захист амортизаторів від різного виду механічних пошкоджень, викликаних зіткненнями з іншими деталями.

Придбати пильники та відбійники найкращої якості можна на сайті https://master.shop/komplektuyuchi-amortizatora.

Коли варто замінити відбійники?

Відбійники амортизаторів слід замінювати щоразу, коли спостерігаються негативні зміни в процесі водіння. Насамперед сигналом до заміни стануть частіші вібрації та звуки ударів. Не варто чекати появи більших проявів, тому що недбалість може призвести до дуже серйозної проблеми з амортизатором. Набагато розумніше та безпечніше для підвіски перевіряти ці елементи якомога частіше. Якщо відбійники заднього чи переднього амортизатора зношені, тонкі чи видають нехарактерний шум під час руху, їх потрібно замінити.


Читати також