27-12-2023 Розваги 1927

Кращі серіали 2023 року

Що подивитися. Кращі серіали 2023 року

Портал Експеримент публікує традиційний список найкращих серіалів року.

Тед Лассо (Ted Lasso)

Терапевтичний серіал про добродушного тренера з американського футболу, який став наставником англійської футбольної команди. Хоча фінальний третій сезон поступається попереднім за якістю драматургії, це, як і раніше, шанс потрапити у затишний і ніжний світ, де всі герої — треба сказати, досить складні для сіткому — стають кращими, незважаючи на проблеми.

Спадкоємці (Succession)

Грандіозний фінал однієї з найактуальніших сучасних теледрам, яку порівнюють то з «Грою престолів», то з «Королем Ліром». Заключний сезон ставить крапку у тривалій боротьбі за владу серед членів токсичної родини медіамагнату Логана Роя (списаний із Руперта Мердока, реального власника американського консервативного рупора Fox News). Іронічний погляд на нещасних та інфантильних багатіїв, які відповідають за новинну повістку та кричать світу та один одному: «Fuck off!»

Баррі (Barry)

Один із епічних фіналів HBO цього року — четвертий сезон «Баррі», серіалу Білла Гейдера про депресивного кілера, який вирішив перекваліфікуватися в актори після відвідин театрального гуртка. З абсурдистської чорної комедії шоу остаточно перетворилося на повнокровний трагічний трилер, продовжуючи розвивати теми емоційного вигоряння, ультра насильства та голлівудських труднощів. Похмуро, саркастично та дико!

Корона (The Crown)

Масштабний епік від Нетфлікс про правління королеви Єлизавети II, що розтягнувся на шість сезонів і охоплює 60 років британської історії - від весілля Єлизавети та Філіпа до весілля принца Чарльза та Камілли Паркер-Боулз. 

Сексуальна освіта (Sex Education)

Дещо сумний фінал головної сучасної підліткової комедії. Юний терапевт Отіс Мілберн та його секс-позитивні друзі по школі Мурдейл переводяться до коледжу, де зустрічають – о боже! — ще прогресивніших, політкоректних та усвідомлених підлітків. Автори продовжують душевно та іронічно руйнувати сексистські, гомофобні та будь-які інші шкідливі стереотипи через романтичний лікнеп на тему статевого виховання.

Дивовижна місіс Мейзел (Marvelous Mrs. Maisel)

Надихаюча трагікомедія про нью-йоркську домогосподарку, яка стала зіркою комедії наприкінці 1950-х років, як і належить хорошому стендапу, завершилася міцним панчлайном. Протягом п'яти сезонів автори радували глядачів гарними жартами, чудовими вбраннями, тонкою рефлексією та єврейськими мудростями, закликаючи залишатися собою та не здаватися. Заключний сезон, мабуть, вийшов найсмішнішим, найзворушливішим і найрозумнішим.

Останні з нас (The Last of Us)

Еталонна екранізація гри The Last of Us, над якою її творець, гейм-дизайнер Ніл Дракманн, працював разом із шоураннером «Чорнобиля» Крейгом Мейзіном. Подорож контрабандиста Джоела та дівчинки-підлітка Еллі з Бостона в Солт-Лейк-Сіті через охоплені зомбі-епідемією постапокаліптичні землі перетворюється на розповідь про людяність, жорстокість і складні моральні вибори. Незважаючи на прекрасний дует Педро Паскаля та Белли Ремзі, найкращі серії шоу — романтичні епізоди, які розповідають про побічні історії про кохання під час зомбі-холери.


Читати також