22-12-2023 Розваги 975

Новини кіно за тиждень. 22 грудня 2023

Новини кіно за тиждень. 22 грудня 2023 року. Нові фільми, трейлери та тизери

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

З'явився перший тизер фільму «Бунтівний місяць 2» Зака Снайдера

Netflix представив перший тизер-трейлер фільму «Бунтівний місяць: Даруючий шрами» Зака Снайдера. Це продовження фантастики «Бунтівний місяць: Дитя вогню», що вийшла 22 грудня.

Свіже промо «Бунтівного місяця 2» виклали на Netflix. На YouTube тизера офіційно ще не випустили. Однак його вже активно поширюють по Мережі – але не найвищої якості.

У центрі сюжету фільму «Бунтівний місяць: Дитя вогню» опинилася войовниця Кора (Софія Бутелла), яка мешкає у селі на мирній колонії Вельд. Насамперед Кора служила Імперіуму – армії деспотичного уряду Материнського Світу, яка підпорядковується тирану Велізарію (Фра Фі). За сюжетом у поселення вторглися солдати Імперіуму під керівництвом адмірала Аттікуса Нобла (Ед Скрейн). Велізарій хотів використати колонію як джерело ресурсів.

Кора сформувала загін супротивників, які допомогли їй у битві з воїнами Нобла. У команду увійшли пілот зорельоту і найманець Кай (Чарлі Ганнем), фермер з Вельда Гуннар (Міхіль Гаусман), мечниця Немезида (Пе Ду На), генерал Тит (Джимон Гонсу), коваль Тарак (Стаз Нейр) та робот Джиммі (озвучив Ентоні Гопкінс). Кай виявився зрадником – він співпрацював із Ноблом. Через Кая команда Кори потрапила до засідки. Кора та її друзі змогли втекти, дівчина навіть, начебто, вбила Нобла. Проте вчений Материнського Світу відновив Нобла, який, схоже, виявився андроїдом.

Прем'єра фільму «Бунтівний місяць: Даруючий шрами» відбудеться 19 квітня 2024 року.

Джейк Джилленгол роздає тумаки у першому тизері фільму «Придорожня закусочна»

Amazon Prime Video опублікував перший тизер бойовика «Придорожня закусочна» – рімейка «Придорожній заклад» 1989-го, де знявся Патрік Свейзі. Головну роль у фільмі виконав Джейк Джилленгол. У ролику герой Джилленгол жорстко розправляється з ворогами.
Сцени з «Придорожньої закусочної» показали у промо-відео Amazon, присвяченому релізам 2024 року. На самому початку ролика можна побачити Джилленгола з оголеним торсом на рингу. На позначці 1:22 він вплутується в бійку з поганими хлопцями.

Також у промо показали сцени із серіалу «Містер і місіс Сміт» (прем'єра 2 лютого 2024 року) та 4 сезони «Хлопаків» (прем'єра у 2024 році). Amazon Prime Video нагадав глядачам і про 4 сезони «Невразливого» – у 2024 році очікується друга частина нової глави мультсеріалу.

«Придорожня закусочна» розповість про пригоди колишнього бійця UFC Елвуда Далтона (Джилленгол, «Полонянки»). Якщо у тизері є сцена на рингу, то у фільмі напевно пояснять, чому він залишив світ великого спорту. За сюжетом Елвуд влаштується вибивалкою в галасливій забігайлівці у Флорида-Кіс. Незабаром він зіткнеться із небезпечними злочинцями, які шкодять місцевим жителям. Елвуд вирішить покарати негідників.

До акторського складу ще увійшов боєць змішаних бойових мистецтв та колишній чемпіон UFC Конор Мак-Грегор, який цілком може зіграти напарника Елвуда. Або герой виявиться противником Елвуда. Також у фільмі з'являться боєць змішаного стилю Джей Гірон, Даніела Мельхіор («Загін самогубців: Місія навиліт»), Домінік Коламбус («Рей Донован»), Лукас Гейдж (серіал «Фарґо») та Джессіка Вільямс («Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора» ). Режисером виступає Даг Лайман («На межі майбутнього»).

Прем'єра фільму «Придорожня закусочна» запланована на 21 березня 2024 року.

Вийшов тизер 2 сезону «Ворожнечі» з Наомі Воттс і Демі Мур

FX опублікував перший тизер 2 сезону серіалу "Ворожнеча" від творця "Американської історії жаху" (2011-...) та "Дамер – Чудовисько: Історія Джеффрі Дамера" (2022) Раяна Мерфі. Головні ролі у новому розділі антології про інтриги світу знаменитостей виконали Наомі Воттс та Демі Мур.

2 сезон «Ворожнечі» вийде з підзаголовком «Капоте проти Лебедів». У нових серіях розкажуть про великий конфлікт між письменником Труменом Капоте та групою впливових жінок із вищого суспільства. То були близькі подруги Капоте, яких він сам називав своїми «Лебедями».

У 1975 році Трумен Капоте опублікував на сторінках журналу Esquire розповідь "La Côte Basque 1965". Насправді, це була глава його незакінченого роману «Почуті молитви». Цей твір називають «каталізатором соціального самогубства» для Капоте, оскільки він спричинив великий літературний скандал. Автор «Сніданку у Тіффані» (1958) та «Холоднокровного вбивства» (1966) розкрив секрети подруг і цим зрадив їх.

«Лебедями» Капоте були Бейб Палей (Наомі Воттс, «Неможливе»), Сі-Зі Гест (Хлоя Севіньї, «Вдавання»), Слім Кіт (Даян Лейн, «Ліга справедливості»), Енн Вудворд (Демі Мур, «Привид») ) та Лі Радзівіл (Каліста Флокгарт, «Супердівчина»). Роль письменника виконав Том Голландер («Білий лотос»).

Прем'єра 2 сезону серіалу «Ворожнечі» намічена на 31 січня 2024 року.

У першому розділі антології (2017) знялися Джессіка Ленг та Сюзан Сарандон, які зіграли актрис Джоан Кроуфорд та Бетті Девіс.

Джеймс Ван зніме хорор «Поклик Ктулху» за розповіддю Лавкрафта

Поклик Ктулху

Творець франшиз «Закляття» та «Пила» Джеймс Ван зніме хорор «Поклик Ктулху» за однойменною розповіддю Говарда Філліпса Лавкрафта 1926 року.

Як повідомляє Deadline, Джеймс Ван таємно працював над екранізацією «Поклику Ктулху» протягом останніх п'яти років. Режисер назвав фільм "проектом мрії".

Джеймс Ван також розробляє науково-фантастичні фільми «ГМО» («GMO») та «Масове вимирання» («Mass Extinction»). Ще Ван і Сем Реймі працюють над фільмом "Тягар" ("The Burden"). Всі ці проекти, включно з «Покликом Ктулху», планують адаптувати і у форматі відеоігор. Проекти підтримує китайсько-американський фонд Stars-Hana – до нього входять компанії Stars Collective, Starlight Media та Hana Investment.

У центрі сюжету оповідання «Поклик Ктулху» виявляється бостонський антрополог Френсіс Терстон. Чоловік береться за розслідування обставин смерті діда та дізнається про існування таємничого культу. Учасники секти поклоняються древньому божеству Ктулху, яке виявляється моторошним монстром із щупальцями.

Ктулху вважається одним із найвідоміших монстрів в історії хорорів. Після «Поклику Ктулху» Лавкрафт часто згадував чудовисько у наступних творах. Розповідь запустив цілий всесвіт під назвою «Міфи Ктулху». При цьому історія про Ктулха вплинула на творчість багатьох знаменитих письменників, включаючи Стівена Кінга та Роберта Блоха.

Ктулху чи натхненні їм монстри з'являлися й у світі кіно. Образ Деві Джонса у фільмі «Пірати Карибського моря: Скриня мерця» (2006) частково заснований на Ктулху. Загалом творчості Лавкрафта присвятили серіал «Країна Лавкрафта» (2020).

У тизері серіалу «Режим» Кейт Вінслет бореться за панування світом

Max опублікував новий тизер міні-серіалу "Режим" про боротьбу канцлера вигаданої європейської країни за світове панування. Головну роль у сатиричній драмі виконала Кейт Вінслет («Мейр із Істтауна»).

За сюжетом канцлер (Вінслет) зовсім недавно вступила на посаду. За короткий час правління вона встигла значно покращити становище країни, зробивши її одним із лідерів на світовій арені. Канцлер має намір продовжувати будувати найкраще майбутнє для батьківщини. При цьому їй важливо показати Америці та іншим країнам, що її держава може стати найуспішнішою у світі.

Своїм головним помічником канцлер робить капрала Зубака у виконанні Маттіаса Шонартса («Безсмертна гвардія»). Капрал виявляється дуже відданою своїй справі людиною, яка готова піти на все заради країни та її лідера. Зубак радий допомогти канцлеру зміцнити статус могутнього диктатора, якому краще не переходити дорогу. Хоча у трейлері натякнули, що капрал – неврівноважений чоловік, від нього варто чекати на сюрпризи.

У синопсисі вказали, що серіал розповість «історію одного року у стінах палацу сучасного європейського режиму, який починає розвалюватись». Спочатку очікувалося, що це буде серйозна драма про політичні інтриги. Тизер спростував це припущення. На глядачів чекає наповнена чорним гумором сатира, яку в Мережі вже порівнюють із «Фавориткою» (2018) Йоргоса Лантімоса.

Творцем картини виступає Вілл Трейсі («Спадкоємці», «Меню»). До акторського складу ще увійшли Г'ю Ґрант («Джентельмени»), Андреа Райзборо («Котячі світи Луїса Вейна») та Гійом Гальєнн («Французький вісник. Додаток до газети "Ліберті. Канзас івнінг сан"»).

Прем'єру серіалу «Режим» заплановано на 3 березня 2024 року. Усього буде 6 епізодів.

Критики похвалили мультфільм «Переліт» у перших відгуках

У Мережі з'явилися перші відгуки про мультфільм «Переліт» Illumination. Критикам загалом сподобалася картина – назвали святом для очей та чудовою розвагою для перегляду всією родиною. На глядачів чекає весела і захоплююча пригода качок у великому місті.

На Rotten Tomatoes у Перельота на момент написання матеріалу 72% рейтингу (на основі 36 рецензій), а на Metacritic – 60% (15 рецензій). Movie Web оцінив яскраву анімацію та теплі відносини персонажів:

«Illumination підкорює нові творчі висоти із веселою CGI-пригодою з чудовою анімацією. "Переліт" – це справжнє свято для очей, яке забавляє чудовою динамікою між персонажами».

На думку San Francisco Chronicle, історія зачепає, але вона не надто глибока в емоційному плані:

«Не чекайте сімейної драми в стилі "Пишності Амберсонів" [1942] Орсона Веллса. Однак деякими моментами переймаєшся. До того ж, високих ставок достатньо, щоб фінальні сцени здавалися значними».

Screen Rant назвав «Переліт» чудовим кіно для перегляду всією родиною. Хоча гостроти мультику не вистачає:

«Безпечна, але мила пригодницька казка, яку варто подивитися всією родиною. "Переліт" не ризикує так само, як герої картини, але історія анімаційної пригоди від Illumination захоплює дух, коли вона по-справжньому злітає».

Критику The Hollywood Reporter історія здалася чарівною. Collider написав:

«Це освіжаючий та безтурботний мультфільм. Він примудряється потрапити до яблучка, розповідаючи історії, які нам потрібні цього сезону».

Є й негативні відгуки. Movie Nation вважає жарти недостатньо дотепними. Boston Globe лає плаксивих качок та надто яскраву анімацію, а IGN Movies відзначив брак оригінальних ідей:

«"Переліт" робить кроки в правильному напрямку. Однак мультфільм мало унікальний, щоб зробити значний емоційний вплив на глядачів».

За сюжетом сімейство качок Маллардов живе у безпечному ставку у Новій Англії. Якоїсь миті вони вирішують вирушити на Ямайку. У дорозі Малларди застряють у небезпечному для качок Нью-Йорку. Їм потрібно вижити у великому місті та знайти спосіб дістатися до мети.

Режисером виступає Бенжамін Реннер («Ернест і Селестіна: Пригоди мишки та ведмедя»).

У світовий прокат "Переліт" вийде 22 грудня.

Адам Сендлер бродить чужою планетою в тизері фільму «Астронавт»

Netflix опублікував перший тизер фільму "Астронавт" з Адамом Сендлером у головній ролі. Науково-фантастична драма розповість про пригоди астронавта, який потрапив на чужу планету.

У короткому ролику Сендлер блукає лісом, який знаходиться на загадковій планеті. До нього звертається хтось за кадром – імовірно, персонаж Пола Дано (Бетмен, 2022). Незнайомець каже астронавту: «Як і ти, я вилетів зі своєї планети. Крізь галактики, через чорні діри, крізь час. А потім я знайшов тебе».

У Мережі також виник синопсис. За сюжетом астронавт Якуб займається дослідженнями на краю Сонячної системи. Тим часом він намагається налагодити стосунки з дружиною Ленкою (Кері Малліган, Великий Гетсбі), яка залишилася на Землі. В якийсь момент Якуб зустрічає загадкову істоту на ім'я Гануш (озвучив Дано):

«Через шість місяців після початку одиночної дослідницької місії на краю Сонячної системи астронавт Якуб розуміє, що залишений ним на Землі шлюб, можливо, більше на нього не чекає. Якуб відчайдушно намагається налагодити стосунки зі своєю дружиною Ленкою, поки йому допомагає таємнича істота з початку часів, яку він знаходить у надрах свого корабля. Гануш працює з Якубом і – поки не стало запізно – намагається зрозуміти, що пішло не так».

Глядачі знають Адама Сендлера більше за комедійними ролями. Наприклад, він знявся в картинах «Клік: З пультом по життю» (2006) та «Дружина напрокат» (2011). Хоча ще має головні ролі в кримінальній драмі «Загадкове вбивство» (2019) та спортивному драмеді «Прорватися в НБА» (2022). "Астронавт" нагадає шанувальникам, що Сендлер гарний і в драматичних проектах.

"Астронавт" заснований на романі "Космонавт з Богемії" (2017) чеського письменника Ярослава Калфаржа. Там Гануш постав у вигляді павука, що, напевно, повторять і у фільмі. Режисером виступає Юган Ренк («Чорнобиль»).

Прем'єра фільму «Астронавт» запланована на 1 березня 2024 року.

Серіал «Чим ми займаємося в тінях» закриють після 6 сезону

FX закриє комедійний серіал "Чим ми займаємося в тінях" після 6 сезону.

У 2022 році затвердили одразу 5 та 6 сезони «Чим ми займаємося в тінях» – хоча тоді ще не вийшов 4 сезон. Президент за оригінальними програмами FX Entertainment Нік Град сказав, що у «наших улюблених вампірах зі Статен-Айленда ще багато життя». Град був радий оголосити про запуск роботи ще над двома «додатковими сезонами цього феноменального шоу».

Тепер Variety повідомляє, що 6 сезон стане останнім. Можливо, ще рік тому творці думали завершити історію на цьому розділі, і лише зараз ухвалили остаточне рішення.

«Чим ми займаємося в тінях» стартував у 2019 році. Комедія заснована на фільмі «Реальні упирі» (2014) Джемейна Клемента та Тайки Вайтіті, які працювали над серіалом. У центрі уваги опиняються вампіри Нандор (Кайван Новак), Надя (Наташа Деметріу) та Ласло (Метт Беррі), а також енергетичний вампір Колін (Марк Прокш) та Гільєрмо (Гарві Гіллен) – фамільяр Нандора. У 3 сезоні (2021) Колін загинув, але з його тіла вийшов малюк Колін, якого виховав Ласло.

Весь серіал Гільєрмо мріяв стати вампіром, хоч він потомствений мисливець на нечисть. У 4 сезоні (2022) герой попросив друга перетворити його на вампіра. У 5 сезоні (2023) Гільєрмо нарешті досяг мети, що вже стало натяком на швидке завершення серіалу. Шоураннери Стефані Робінсон і Пол Сімс у 2022 році якраз сказали, що їхня головна мета в серіалі відповісти на запитання: «Що буде з Гільєрмо?».

Прем'єра 6 сезону «Чим ми займаємося в тінях» очікується у 2024 році.

На новому кадрі з хорору «Носферату» вперше показали Віллема Дефо у ролі мисливця на вампірів

Носферату 2024

З'явився новий кадр з хорору "Носферату" - переосмислення культового жаху "Носферату. Симфонія жаху" 1922 року. На знімку вперше показали Віллема Дефо, який грає мисливця на вампірів Альбіна Еберхарта фон Франца – свого роду Ван Гельсінга.

"Носферату. Симфонія жаху" Фрідріха Вільгельма Мурнау називають неофіційною адаптацією роману "Дракула" Брема Стокера. У фільмі Дракулу замінив граф Орлок (Макс Шрек), а професора Абрахама Ван Гельсінга – професор Бульвер (Джон Готовт). 1979 року вийшов ремейк «Носферату: Привид ночі».

Віллем Дефо вже добре знайомий із «Носферату». Він виконав роль Макса Шрека у фільмі "Тінь вампіра" (2000) про створення "Носферату. Симфонія жаху". Його персонаж Альбін Еберхарт фон Франц у майбутньому фільмі стане новою версією Бульвера. Режисер і сценарист Роберт Еґґерс («Відьма») в інтерв'ю Entertainment Weekly назвав Франца «божевільним мисливцем на вампірів». Також Еґґерс прокоментував кадр із Дефо у гробниці, зазначивши, що там буде багато щурів:

«У цій сцені, окрім реального полум'я, дві тисячі справжніх щурів. Це було непросто, але водночас весело».

Дефо вже працював із Еґґерсом. Актора можна побачити у картинах «Маяк» (2019) та «Варяг» (2022) режисера.

За сюжетом "Носферату" агент з нерухомості Томас Гаттер (Ніколас Голт) вирушає до Трансільванії на зустріч зі своїм таємничим клієнтом графом Орлоком (Білл Скарсгард), який хоче купити новий будинок. Орлок виявляється вампіром, і він відкриває полювання на Томаса та його дружину Еллен (Лілі-Роуз Депп).

Світову прем'єру фільму «Носферату» заплановано на 25 грудня 2024 року.


Читати також