17-12-2023 Розваги 1015

Новини кіно за тиждень. 17 грудня 2023

Новини кіно за тиждень. 17 грудня 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Рідлі Скотт зніме фільм «Бомба» у дусі «Швидкості» та «Собачого полудня»

Бомба

Режисер Рідлі Скотт зніме для 20th Century Studios бойовик "Бомба". Фільм про зіткнення переговорника та терориста нагадуватиме за духом картини «Швидкість» (1994) з Кіану Рівзом та «Собачий полудень» (1975) з Аль Пачіно.

Як пише Deadline, в основу сюжету фільму «Бомба» ляже однойменна розповідь Кевіна МакМалліна. Сценарій напише сам Макмаллін. В даний час Рідлі Скотт працює над драмою "Гладіатор 2" - після неї і перейде до "Бомби". Бойовик у разі успіху може запустити нову франшизу. На головну роль хочуть запросити молодого актора.

У центрі уваги оповідання «Бомба» опиняється переговорник Френкі Іполіто, який займається операціями щодо звільнення заручників. Дія відбувається у Лондоні. За сюжетом Френкі викликають на термінову справу прямо в ніч перед весіллям. Один чоловік прибув на будівельний майданчик на площі Пікаділлі і став поряд з нещодавно знайденою нерозірвавшоюся бомбою часів Другої світової війни. Місцевим правоохоронним органам він повідомив, що говоритиме лише з Френкі.

Френкі виявляється втягнутим у нічне протистояння із терористом. Зловмисник тісно пов'язаний із минулим героя, тому він погодився вести переговори лише з ним. Френкі потрібно за короткий термін переконати злочинця здатися.

У листопаді відбулася світова прем'єра фільму "Наполеон" Рідлі Скотта. Сіквел «Гладіатора» (2000) вийде у світовий прокат 22 листопада 2024 року. Фільм розповість про пригоди подорослішого Люціуса, - сина Лусілли (Конні Нільсен) і племінника Коммода (Хоакін Фенікс) -  зіграє Пол Мескал («Нормальні люди»).

Зірка «П'яти ночей у Фредді» натякнула, що по Five Nights at Freddy's знімуть кілька фільмів

Five Nights at Freddy's

Меттью Ліллард натякнув, що після хорору «П'ять ночей з Фредді» може вийти ще кілька фільмів з ігор серії Five Nights at Freddy's. Актор сподівається повернутися до ролі Стіва Реглана.

У фільмі «П'ять ночей з Фредді» хлопець на ім'я Майк Шмідт (Джош Гатчерсон) за порадою Стіва влаштувався охоронцем нічної зміни в покинуту піцерію «Freddy Fazbear's Pizza» (далі в тексті спойлери). Там він зіткнувся із злими аніматрониками, в яких вселилися душі загиблих дітей. Їх викрав та вбив маніяк Вільям Афтон, який діяв у костюмі жовтого кролика Спрінгтрапа.

Майк з'ясував, що Стів і є той самий Вільям Афтон, який тепер керує роботами. Проте Майк та його сестра змогли переконати аніматроників перейти на їхній бік, тоді ті напали на Афтона. Лиходія залишили помирати в зламаному костюмі Спрінгтрапа, але він цілком може повернутися в майбутніх частинах – наприклад, як озлоблена примара. В інтерв'ю Entertainment Weekly Меттью Ліллард («Крик») сказав, що, на його думку, варто зняти якнайбільше фільмів про аніматроників. Також актор хотів би знятися у кожному з них:

«Я такий схвильований тим, що став частиною нової франшизи. Я сподіваюся, що ми зробимо купу фільмів. А якщо я стану Волан-де-Мортом, то завжди братиму участь у цьому».

Згадка Волан-де-Морта з Гаррі Поттера відсилає до розмови Лілларда і режисера Емми Таммі (Назустріч пітьмі) з приводу ролі актора. При першій зустрічі Таммі сказала Лілларду, що його персонаж буде "Волан-де-Мортом цього всесвіту", тобто головним лиходієм.

Емма Таммі вже говорила, що хотіла б зняти «П'ять ночей з Фредді 2» і відповісти там на відкриті запитання. Сіквел ще не анонсували, але в листопаді до Мережі вибігла інформація, що його запустили в розробку. «П'ять ночей з Фредді» став найкасовішим жахом 2023 року та найуспішнішим фільмом Blumhouse. Після такого успіху студія напевно затвердить щонайменше ще один розділ.

Едді Мерфі взявся за старе у першому тизері фільму «Поліцейський з Беверлі-Гіллз 4»

Netflix випустив перший тизер-трейлер комедійного бойовика «Поліцейський з Беверлі-Гіллз 4». До ролі детектива Акселя Фоулі повернувся Едді Мерфі. У ролику Аксель розносить ворогів під музичну тему франшизи Axel F, яку написав композитор і музикант Гарольд Фальтермаєр.
Перший «Поліцейський з Беверлі-Гіллз» вийшов у 1984 році. Фільм перетворив 23-річного актора і коміка Едді Мерфі на одну з найпопулярніших зірок Голлівуду. У 1987 та 1994 роках вийшли ще дві частини. Фанати і не припускали, що трилогія отримає продовження. Проте 2024 року – через 30 років після прем'єри третьої частини – Аксель Фоулі повернеться на екрани з новими пригодами.

У новому розділі Аксель возз'єднається зі своїми старими знайомими Біллі Роузвудом (Джадж Рейнгольд), Джеффрі Фрідманом (Пол Райзер), Джоном Таггертом (Джон Ештон) та Сержем (Бронсон Пінчот). Серед нових героїв буде адвокат із кримінальних справ Джейн (Тейлор Пейдж, «Анатомія Грей») – це дочка Акселя, з якою він давно не спілкувався. Новим напарником Акселя стане детектив Боббі Ебботт (Джозеф Гордон-Левітт, "Початок"). Аксель, напевно, не відразу зможе налагодити стосунки з Боббі, адже він колишній хлопець його дочки Джейн.

За сюжетом після деяких подій Джейн опиниться у небезпеці. Дівчина об'єднається з Акселем та Боббі, а також приятелями батька, щоб розкрити масштабну змову. Важливу роль у їхньому розслідуванні відіграє капітан Грант (Кевін Бейкон, «Таємнича річка»).

Дженна Ортега фліртує з Мартіном Фріманом у трейлері фільму «Дівчина Міллера»

Lionsgate опублікувала перший трейлер драми "Дівчина Міллера". Фільм розповість про складні стосунки студентки та викладача, які, можливо, закохаються одна в одного. Головні ролі виконали Дженна Ортега («Венздей») та Мартін Фріман («Шерлок»).

Ортега зіграла студентку і талановиту письменницю-початківцю Каїро Світ. Дівчина відвідує заняття знаменитого професора Джонатана Міллера (Фріман) – він викладає письменницьку майстерність. Містер Міллер розуміє, що Каїро має всі шанси стати успішним автором. Він вирішує допомогти дівчині на початку її письменницького шляху та дає їй особливе творче завдання. Каїро має написати розповідь у стилі її улюбленого письменника.

Каїро і містер Міллер під час спільної роботи зближуються – як, здавалося б, добрі друзі. Проте рано чи пізно Каїро починає фліртувати з викладачем, що лякає його. Вона навіть пише роботу, зміст якої містер Міллер у трейлері називає недоречним.

Джонатан, мабуть, і сам відчуває почуття до студентки, але він боїться, що через дівчину його можуть звільнити. Герой непокоїться, що Каїро зруйнує його кар'єру, щоб бути з ним. Також плутанина з Каїро призводить до скандалу в сім'ї Джонатана, адже дружина викладача ревнує його до молодої письменниці.

Кірстен Данст стала військовим кореспондентом у трейлері фільму «Громадянська війна» від творця «Ex Machina»

A24 випустила перший трейлер бойовика "Громадянська війна" з Кірстен Данст у ролі військового кореспондента в епіцентрі бойових дій. Режисером і сценаристом виступає Алекс Ґарленд, який зняв картини «Ex Machina» (2014), «Анігіляція» (2017) та «Чоловічий рід» (2022).
Дія фільму розгортається у недалекому майбутньому. У США у розпалі громадянська війна. З якихось причин 19 штатів відокремилися від країни, що призвело до масштабного конфлікту. По телевізору президент США (Нік Офферман, "Останні з нас") згадав, що його противники назвали себе Західними силами Техасу та Каліфорнії. За його словами, ворог напередодні зазнав великої поразки після чергової атаки збройних сил Сполучених Штатів.

Уряд США завдає авіаударів мирним жителям, які знаходяться на території Західних сил Техасу та Каліфорнії. Американці протистоять американцям, і в цій боротьбі кожен колись друг може виявитися ворогом. Йде запекла битва за Білий дім, поки Америка стрімко руйнується.

Фоторепортер у виконанні Кірстен Данст («Меланхолія») веде хроніку страшних подій, хоч у столиці Америки Вашингтоні багатьох журналістів розстрілюють на місці. Їй у цій нелегкій справі допомагають колеги (Вагнер Моура, "Нарко", Кейлі Спейні, "Мейр з Істтауна"). Разом вони мають намір показати американцям правду з обох боків.

У першому трейлері мультфільму «Панда Кунг-Фу 4» По зіштовхнувся зі своїм двійником

Universal Pictures представила перший трейлер мультфільму "Панда Кунг-Фу 4". У ролику велика панда на ім'я По зіткнулася зі злісною чарівницею Хамелеоном, яка прийняла його образ.

Перший мультик серії вийшов ще 2008 року. За сюжетом По (озвучує Джек Блек, «Школа року») став Воїном Дракона, як йому й було призначено долею. Воїн Дракона – єдиний майстер кунг-фу, який здатний врятувати Долину Миру від безжального Тай Лунга (Іен Макшейн, Джон Вік). У тренуваннях наставником По став Майстер Шифу (Дастін Гоффман, «Людина дощу»). У наступних частинах (2011, 2016) Майстер Шифу та інші доблесні воїни захищали Долину від ворогів.

У четвертій частині По збереться піти у відставку як Воїн Дракона, щоб стати духовним лідером Долини Миру. Він повинен буде обрати та навчити наступника. У результаті По стане наставником лисиці на ім'я Чжень (Аквафіна, «Шан-Чі та легенда Десяти кілець»), яка, судячи з трейлера, виявиться злочинницею. По явно надихне Чжень покинути кримінальний світ.

Водночас По та Чжень мають перемогти нового небезпечного ворога – чаклунку Хамелеона (Віола Девіс, «Загін самогубців»), яка вміє змінювати зовнішній вигляд. Лиходійка прагне стати найсильнішим майстром кунг-фу. Хамелеон забере сили минулих супротивників По, тому в якомусь сенсі панда знову битиметься з усіма ними. При цьому Хамелеон перетвориться і на самого По.

Режисером виступає Майк Мітчелл. Він працював над мультиками «Шрек назавжди» (2010) та «Тролі» (2016).

Світова прем'єра мультфільму "Панда Кунг-Фу 4" запланована на 8 березня 2024 року.

У новому трейлері «Дюна: Частина друга» показали піщаних хробаків та масштабні битви

Warner Bros. випустила новий трейлер фантастичного фільму "Дюна: Частина друга" Дені Вільньова. В епічному ролику показали гігантських піщаних хробаків, масштабні битви та мальовничі краєвиди загадкової планети Арракіс.

У першій «Дюні» (2021) падишах-імператор відомого Всесвіту Шаддам IV передав у володіння герцогу Лето Атріду (Оскар Айзек) – голові Будинку Атрідів – Арракіс. Насамперед на планеті правили Харконнени на чолі з бароном Владіміром Харконненом (Стеллан Скашгорд). Лето, його наложниця Леді Джессіка (Ребекка Фергюсон) з ордена Бене Ґессерит та їх син Пол (Тімоті Шаламе) прибули на Арракіс, сподіваючись побудувати там для свого народу світле майбутнє.

На пустельній планеті видобувають меланж – найцінніший ресурс у всесвіті. Також там живуть небезпечні піщані хробаки. На планеті живе народ фременів, очі яких через вплив меланжу світяться синім. За допомогою меланжу Атріди могли стати найвпливовішими в галактиці. Проте Харконнени напали на них і хитрістю захопили владу на Арракісі. Лето під час протистояння загинув, а Пол та його мати Леді Джесіка приєдналися до фременів. Пол порозумівся з лідером громади Стілґаром (Хав'єр Бардем) і познайомився з фременкою Чані (Зендея) зі своїх сновидінь.

У другій частині Пол продовжить тренуватися, щоб стати гідним спадкоємцем свого батька. При цьому він почне зустрічатись із Чані. Пол переконає фременів приєднатися до нього в битві з Харконненами. Також він має битися з Фейд-Раутою Харконненом (Остін Батлер) – шаленим племінником барона Владіміра Харконнена. Важливу роль у конфлікті зіграють Шаддам IV (Крістофер Вокен), його дочка принцеса Ірулан Корріно (Флоренс П'ю), а також вчитель Пола Ґурні Галлек (Джош Бролін) та ще один племінник Владіміра Глоссу «Звір» Раббан (Дейв Батиста).


Читати також