24-12-2023 Розваги 1035

Новини музики за тиждень. 23 грудня 2023

Новини музики за тиждень. 23 грудня 2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

NCT 127 випустили різдвяний кліп «Be There For Me»

NCT 127 представили спеціальний зимовий сингл Be There For Me і показали кліп на нього. У ньому учасники групи роблять меблі та влаштовують аукціон, паралельно відпочиваючи та граючи.

Прем'єра кліпу Be There For Me відбулася 22 грудня, за день він набрав понад 2 млн переглядів. Фанатам NCT 127 відео дуже сподобалося – вони назвали його красивим, милим, душевним та затишним.

Пісня Be There For Me увійшла в новий однойменний сингл-альбом NCT 127, який також вийшов 22 грудня. Крім великого треку, на ньому можна почути ще дві пісні, Home Alone і White Lie.

Рюджин з Itzy трощить меблі в кліпі «Run Away»

Рюджин із групи Itzy випустила сольний сингл Run Away і показала кліп на нього. У ньому співачка емоційно переживає розлучення – у тому числі висловлюючи почуття у вигляді грубої сили.

Run Away – перша повноцінна сольна пісня Рюджин. Раніше співачка випускала кавери на Boss B*tch Доджі Кет і Every Second Міни Окабе. У «Run Away» Рюджин виступила автором музики та тексту, а аранжуванням займалися Team Galactika, що доклали руку до хіта Itzy «Wannabe».

Пісня Run Away увійде до нового альбому Itzy Born to Be, реліз якого відбудеться 8 січня. На ньому буде п'ять сольних пісень учасниць гурту, включаючи вже випущені Blossom Лії та Crown On My Head Єджі. Але Ліа ще у вересні взяла перерву: артистка страждає від сильної тривожності та не братиме участі у промо-кампанії альбому. 25 грудня Черьон презентує своє відео "Mine", а 27 грудня виходить "Yet, But" Юни.

Чімін із BTS випустив кліп «Closer Than This», присвячений фанатам

Чімін із BTS випустив кліп «Closer Than This»: у ньому музикант освідчується в любові до фанів і показує старі фото із зустрічей. У середині грудня 28-річний Чімін пішов до армії – у пісні він нагадує, що вони ще обов'язково побачаться.

Closer Than This – також перший сольний сингл Чіміна після виходу альбому Face, що побачив світ у березні 2023 року. Співак виступив одним із авторів треку, а над аранжуванням працював Ayo The Producer, який співпрацював із Дрейком, Ліл Вейном та Візом Халіфою. Тому Closer Than This звучить як повільний поп-трек з хіп-хоп-бітом.

Зараз у південнокорейській армії служать усі семеро учасників BTS. Першим пішов Джин наприкінці 2022-го, потім у квітні 2023-го до нього приєднався J-Hope, а у вересні 2023-го до армії вирушив Шуга. У грудні на службу пішли четверо учасників групи, що залишилися: Чімін, Чонґук, V і RM, лідер BTS. Через це ще 2022 року BTS пішли на перерву – але 2025 року група обов'язково повернеться. Поки що фанати можуть подивитися документальний серіал про гурт, «BTS Monuments: Beyond The Star». Перші два епізоди вийшли 20 грудня, наступні два вийдуть 27 грудня, ще два – 3 січня, а заключні – 10 січня.

Нещодавно Billboard назвав найгучніші k-pop-гастролі 2023-го. Шуга посів друге місце у списку, зібравши 57 млн доларів за 26 шоу. Він поступився лише Blackpink та їх феноменальному 148-мільйонному туру. Якби в минулому році BTS були активними, вони напевно очолили б топ – раз навіть одному учаснику групи вистачило результатів для другого місця.

У грудні Чонґук випустив відразу два кліпи, Hate You і спільний з Ашером Standing Next to You. Обидві пісні увійшли до його дебютного сольного альбому «Golden», реліз якого відбувся 3 листопада. На сьогоднішній день усі учасники BTS представили по сольнику, за винятком Джина – він поки що обмежився синглом The Astronaut, написаним разом з Coldplay і Kygo. 12 червня 2024-го співак повертається з армії – можливо, наступного року він якраз і випустить альбом.

Дрейк випустив "вибуховий" кліп "You Broke My Heart"

Дрейк показав кліп You Broke My Heart. За сюжетом репер вечеряє в ресторані з кантрі-співаком Морганом Уолленом, а потім машину музикантів раптово підпалюють та підривають. Винуватцями виявляються дві дівчини, які ходять нічною вулицею і пританцьовують.

У тексті "You Broke My Heart" і в розмові з Морганом Уолленом Дрейк скаржиться на колишню кохану - можна припустити, що одна з вуличних хуліганок-танцівниць якраз і була нею. Режисером відео став Тео Скудра, який працював над багатьма кліпами Дрейка - включаючи "Toosie Slide", "What's Next" та "Money in the Grave".

You Broke My Heart увійшла в розширену версію останнього на сьогодні альбому Дрейка For All the Dogs - For All the Dogs Scary Hours Edition, він же Scary Hours 3, випущений 17 листопада. Пісню хвалили багато критиків і фанатів, називаючи її найкращим треком на релізі – можливо, тому Дрейк і випустив кліп на неї. Трек уже встиг дійти до 11-го місця Billboard Hot 100 та набрати 32 млн прослуховувань на Spotify.

Швидше за все, Дрейк не просто так покликав у кліп Моргана Уоллена. Цей співак – один із найуспішніших музикантів у США. Його пісня «Last Night» офіційно стала головним хітом 2023-го у Billboard Hot 100, а його реліз «One Thing At a Time» – головним альбомом 2023-го у Billboard 200. Самому Уоллену участь у кліпі Дрейка теж на руку: у 2021 -м його треки зняли з радіоефіру через відео з расистською лайкою. При цьому на його популярності інцидент ніяк не позначився.

Незабаром після виходу альбому For All the Dogs – тобто приблизно на початку жовтня – Дрейк заявив, що він бере перерву на рік. Проте творча відпустка репера, мабуть, не стосується концертів: музикант вирушить у тур уже у січні 2024-го. Якщо вірити Дрейку, цього разу він завітає і до Європи, а не обмежиться Північною Америкою.

Вийшов спільний трек Juice WRLD та Емінема «Lace It»

Опубліковано трек Juice WLRD Lace It, записаний разом з Емінемом і спродюсований Бенні Бланко. Він увійде до нового посмертного альбому Juice WRLD "The Party Never Ends", реліз якого відбудеться в 2024 році. Точна дата релізу поки що не повідомляється.
У тексті «Lace It» Juice WRLD та Емінем відверто говорять про вживання речовин. Цей згубний досвід знайомий обом реперам, але Juice WRLD помер у 2019-му у віці 21 року, а 51-річний Емінем зумів впоратися із залежністю. Як згадує Кармела Воллес, мати Juice WRLD, її син був великим фанатом Емінема і постійно слухав його. Це не перша спільна робота виконавців: на початку 2020-го Емінем представив трек Godzilla, де також можна почути Juice WRLD.

Раян Ґослінґ випустив міні-альбом «Ken the EP» з тією самою піснею з «Барбі»

Раян Ґослінґ представив EP «Ken the EP» – до нього увійшли чотири різні варіанти пісні «I'm Just Ken». Крім оригіналу, у треклісті представлені акустична версія, різдвяна версія та ремікс від Purple Disco Machine.

Пісню «I'm Just Ken» Раян Ґослінґ виконує у фільмі «Барбі» (2023) від імені свого персонажа Кена. Вона миттєво здобула популярність і розійшлася на меми. У «I'm Just Ken» герой скаржиться, що він лише «номер два» і що Барбі не цінує його – хоча в будь-якому іншому місці він був би «десяткою».

"I'm Just Ken" була написана Марком Ронсоном і Ендрю Ваяттом, які раніше зробили інший популярний трек з кіно - "Shallow" Леді Гаги. У створенні «I'm Just Ken» також брав участь Слеш, гітарист Guns N' Roses, і Вольфганг Ван Гален, син Едді Ван Галена. Можливо, тому звучання пісні нагадує павер-балади 1980-х років.

За «I'm Just Ken» Раян Ґослінґ вже отримав номінацію на «Греммі»-2024 у категорії «Краща пісня для візуальних медіа». Але йому доведеться битися з іншими треками з "Барбі" - "What Was I Made For?" Біллі Айліш, "Dance the Night" Дуа Ліпи та "Barbie World" Нікі Мінаж, а також "Lift Me Up" Ріанни з фільму "Чорна Пантера: Ваканда назавжди" (2022). Церемонія "Греммі"-2024 відбудеться 4 лютого.

Також «I'm Just Ken» може стати «Кращою оригінальною піснею» на «Золотому глобусі»-2024. Але, на відміну від «Греммі», ця нагорода вручається лише авторам, а не виконавцям – тому Раян Ґослінг її не отримає. Натомість він може виграти «Золотий глобус» за роль Кена у категорії «Найкращий актор другого плану». Чи вдасться Держлінгу перемогти, дізнаємося вже скоро – Золотий глобус-2024 пройде 7 січня. Також акторові пророкують номінацію на «Оскар», але список кандидатів буде оголошено лише за місяць, 23 січня. Враховуючи феноменальний успіх «Барбі» та галас навколо ролі Раяна Ґослінґа, його робота навряд чи залишиться непоміченою.

The Rolling Stones показали кліп "Mess It Up" з Ніколасом Голтом з "Людей Ікс" та "Великої"

The Rolling Stones випустили кліп Mess It Up. Головну роль у відео виконав Ніколас Голт – 34-річний англійський актор, який знімався у фільмі «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього» (2014) та серіалі «Велика» (2020-2021).

За сюжетом кліпу «Mess It Up», герой Ніколаса Голта лається з дівчиною і йде з дому. Молода людина опиняється в різних місцях: на полі, в ресторані, в лісі і на пляжі. Минає чимало часу, і він повертається додому. Однак там усе вже змінилося: на дверях нові замки, а у дівчини – новий чоловік і дитина.

Режисером Mess It Up виступив Calmatic, який раніше зняв Old Town Toad Lil Nas X і Rich Spirit Кендріка Ламара.

"Mess It Up" – не перший кліп The Rolling Stones за участю відомого актора. В "Anybody Seen My Baby" знялася Анджеліна Джолі, в "Ride 'Em On Down" - Крістен Стюарт, в "Scarlet" - Пол Мескал. А у вересні «роллінги» показали кліп «Angry» із Сідні Свіні, зіркою серіалу «Ейфорія» (2019 – н.в.). Він сподобався багатьом, але не Деймону Албарну з Blur та Gorillaz, який розкритикував The Rolling Stones за «об'єктивацію» актриси.

Пісня Mess It Up – як і трек Angry – увійшла до нового альбому “ролінгів” “Hackney Diamonds”, реліз якого відбувся 20 жовтня. У "Mess It Up" можна почути барабанну партію Чарлі Воттса, який помер у 2021 році. У створенні «Hackney Diamonds» брали участь багато відомих музикантів, включаючи Пола Маккартні, Елтона Джона та Леді Гагу. Альбом сподобався критикам та очолив чарти різних країн, включаючи рідну для The Rolling Stones Великобританію. А в грудні гурт випустив лайв-версію «Hackney Diamonds».

18 грудня гітарист «ролінгів» Кіт Річардс відзначив день народження: музикант відзначив 80-річчя.

Blackpink показали трейлер віртуального концерту «A VR Encore»

Blackpink проведуть концерт у віртуальній реальності. Шоу, яке отримало назву «A VR Encore», відбудеться 26 грудня. На YouTube-каналі гурту вже з'явився трейлер події.

Виступ триватиме 1 годину 10 хвилин, у сітліст увійдуть головні хіти Blackpink, у тому числі «How You Like That» та «Shut Down». "Ddu-Du Ddu-Du", швидше за все, теж буде - саме він звучить у трейлері "A VR Encore". Над концертом працювала продакшн-компанія The Diamond Bros, володар премії "Еммі". Подивитися 30-секундний ролик можна на офіційному каналі YouTube Blackpink.

Зйомки концерту A VR Encore проходили в Сеулі, столиці Південної Кореї. На думку учасниць Blackpink, це «додало проекту ще один рівень чаклунства» – адже історія гурту розпочалася саме в Сеулі. Переглянути віртуальний виступ Blackpink можна буде всередині гри Meta Horizon Worlds. За київським часом концерт розпочнеться у ніч із 26 на 27 грудня о 03:00. Для тих, хто не зможе подивитися шоу у прямому ефірі, до кінця січня будуть доступні повтори.

На початку грудня лейбл YG Entertainment оголосив, що Blackpink все ж таки продовжили контракт - переговори тривали кілька місяців, оскільки термін дії попереднього договору минув у серпні. Незабаром стало відомо, що це стосується лише групових активностей: індивідуальні контракти учасниць Blackpink поки що обговорюються. Blackpink – головні зірки YG Entertainment, тому втрачати їхній лейбл просто невигідно. Нещодавно Billboard опублікував список найприбутковіших корейських турів 2023 - і його передбачувано очолили саме Blackpink. Колектив дав 29 концертів із загальною касою майже 150 млн доларів. Вони обійшли Шугу з BTS, Twice і навіть нових суперзірок Stray Kids.


Читати також