Відновлення після коронавірусної інфекції

Відновлення після коронавірусної інфекції

У багатьох людей одужання від Covid триває кілька місяців, тому варто знати, як допомогти собі відновити сили та швидше повернутися до здорового стану. Насамперед при тривалому збереженні симптомів варто звернутися до лікаря, котрий призначить відповідні діагностичні дослідження та необхідні лікарські препарати. Це особливо важливо, якщо у вас є проблеми з дихальною чи серцево-судинною системою.

Як зміцнити організм після ковіду?

Відпочинок і здоровий спосіб життя допоможуть відновленню організму. Тому слід висипатися та уникати шкідливих звичок, стресу, надмірних фізичних навантажень. Рекомендується помірна та регулярна фізична активність (наприклад ходьба), яка допоможе вам поступово повернутися до звичної форми.

Також варто підтримати виснажений після хвороби організм, заповнивши дефіцит вітамінів і мінералів. Особливо варто подбати про свою ослаблену імунну систему. Правильне харчування, а також харчові добавки, як-от NEOTAD, допоможуть її відновити.

Дієтичні добавки, які можуть допомогти

Через інфекцію організму може не вистачати багатьох важливих інгредієнтів, тому варто доповнювати їх, приймаючи дієтичні добавки. Найбільш рекомендовані наступні:

  • вітаміни D та C допомагають підтримувати роботу імунної системи;
  • вітаміни групи B необхідні для правильного функціонування нервової та кровоносної систем;
  • мінерали (наприклад залізо, цинк, мідь, селен) допоможуть у регенерації м'язів та зміцненні волосся;
  • омега-3 жирні кислоти можуть мати позитивний вплив на серцево-судинну систему та роботу мозку.

Людям, чий організм потребує допомоги у відновленні після хвороби, зазвичай рекомендують комплексні препарати, що містять багато вітамінів та мінералів. Однак важливо не купувати їх на власний розсуд, а спочатку проконсультуватися з лікарем або фармацевтом, який підбере добавку відповідно до ваших індивідуальних потреб та стану здоров’я.

Трави, які допомагають при одужанні

Якщо ви хочете якомога швидше відновити сили після хвороби, варто також використовувати лікувальні трави. Кращими будуть ті, що мають адаптогенні властивості, наприклад женьшень, корінь елеутерококу й ашваганди, або корінь родіоли рожевої. Вони можуть допомогти підвищити фізичну та розумову працездатність, оскільки стимулюють нервову систему.

Хорошим вибором також стануть трави, що мають антиоксидантні властивості та зміцнюють імунну систему, наприклад шипшина, чорна бузина, чорноплідна горобина, журавлина, кропива або зелений чай. У відновленні волосся можуть допомогти хвощ, кропива та лопух.


УВАГА!!! Перед застосуванням того чи іншого препарату обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!


Читати також