Приватна та державна охорона здоров'я: порівняння медичних систем

Приватна та державна охорона здоров'я: порівняння медичних систем

Система охорони здоров'я в Україні часто є приводом для скарг. Надто довге очікування на обстеження чи лікування є однією з головних причин, чому все більше мешканців столиці обирають приватні заклади охорони здоров’я, наприклад медичний центр в Києві «CONSILIUM MEDICAL». Чим приватні клініки відрізняються від державних, чи варто користуватися їхніми послугами, ми розповімо у цій статті.

Швидше означає краще

Довгі черги у державних лікарнях та поліклініках – звичне явище. Візит до лікаря зазвичай передбачає довге очікування, що відлякує пацієнтів. У цьому випадку можуть допомогти приватні медичні установи. Такі заклади надають такі ж самі медичні послуги, що й державні лікарні, а саме:

  • загальні консультації лікарів,
  • лабораторні дослідження,
  • обстеження,
  • лікування,
  • різноманітні процедури.

Багато приватних клінік спеціалізуються в конкретних напрямках, як-от стоматологія, косметологія, репродуктивна медицина тощо. Зазвичай вони пропонують комфортні умови й індивідуальний підхід до кожного пацієнта.

Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям або ви хочете профілактично пройти обстеження, варто подумати про відвідування такої клініки. Характерною особливістю приватних закладів охорони здоров'я є значно коротший час очікування обстеження та процедур, спрямованих на збереження, відновлення та зміцнення здоров'я. Це надзвичайно важливо в контексті швидкої діагностики захворювання та його лікування.

Кваліфікований персонал, який працює у приватних клініках, допоможе у боротьбі з будь-якими недугами та порекомендує подальші дії. Все це без зайвої бюрократії та довгих черг. Це безсумнівна перевага таких клінік, якою варто скористатися, щоб зберегти здоров'я своє та своїх близьких.

Не тільки лікування

Профілактика є важливою складовою збереження здоров’я. Періодичні огляди допомагають контролювати стан організму, щоб у разі проблем зі здоров’ям заздалегідь знати, як правильно відреагувати. Також важливо, щоб діагностика проходила у спокійній та приємній атмосфері. Лікарі асоціюються з проблемами зі здоров'я, але насмперед вони люди, відповідальні за допомогу іншим людям. Терпіння та професіоналізм, показані фахівцем, неодмінно заспокоять пацієнта і дадуть йому надію на краще. Проведені таким способом медичні огляди сприяють частішому відвідуванню подібних закладів для профілактики. Тому дуже добре, якщо неподалік від вашого дому є хоча б одна приватна клініка.


Читати також