Як пройшов національний тур Кіно заради Перемоги!

Як пройшов національний тур Кіно заради Перемоги!

Понад 500 кінопоказів, майже сто виїздів кінозірок, і понад 50 повнометражних фільмів: національний тур «Кіно заради перемоги!» підбив підсумки 2023 року

      Проект Національний тур «Кіно заради Перемоги!» створений для моральної і психологічної  підтримки українських воїнів, внутрішньо-переміщених осіб, мотивації та об’єднання українців заради Перемоги. Останні тижні перед Новим роком – час підбивати підсумки та будувати плани на майбутнє.

      У межах Туру в 2023 році відбулось 572 кінопокази українських повнометражних стрічок у 351-у населеному пункті та військовій частині 22 областей України. Зокрема, у військових частинах та підрозділах протягом 2023 року відбулось 442 кінопокази. А загалом, з початку туру «Кіно заради Перемоги!» з 6 серпня 2022 року відбувся 1651 кінопоказ 53 українських повнометражних стрічок. Під час реалізації Туру численну кількість кінопоказів для військових та громад відвідали зірки українського кінематографа – амбасадори проєкту: Ада Роговцева, Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Ахтем Сеітаблаєв, Олесь Санін, Михайло Іллєнко та Олексій Тритенко. Це якщо казати мовою цифр і фактів, тому що дуже важко виміряти цифрами за ці насичені місяці десятки тисяч усмішок, дружніх мужніх обіймів, тисячі знайомств, майже сотню виїздів кінематографістів та митців, мільйон слів щирої подяки українським воїнам. А все заради того, щоб: наші військові відчули вдячність і підтримку, переселенці змогли відчути єднання та віднайти мотивацію рухатися далі, а усі ми вкотре зрозуміли, що  коли ми разом – українці непереможні, та що після темряви завжди настає світанок.

       До кінопоказів Туру також долучалися знані кінематографісти для представленням власних фільмів та спілкування з глядачами: Катерина Степанкова, Заза Буадзе, Віолета Кіртока, Марина Кошкіна, Дмитро Сова, Андрій Мостренко, Іванка Іллєнко, Андрій Суярко, Лариса Руснак, Богдан Жданов, Олександр Кришталь, Ярослав Сложинський, Богдан Максименко, Михайло Кравченко, Сергій Борденюк, Олесь Санін, Костянтин Лінартович, Олександр Пожарський, Роман Ясіновський, Григорій Бакланов, Роман Деріга, Євгеній Дяченко, Артем Денисов, Наталля Половинка, Олеся Моргунець-Ісаєнко, Сашко Лірник, Тарас Босак, Андрій Ісаєнко, Андрій Самінін, Ігор Цішевич, Олександр Яценюк, Сергій Фоменко, Яків Ткаченко, Дмитро Вівчарюк, Даша Плахтій, та інші.

      «Реалізуючи Національний тур «Кіно заради Перемоги!» ми спілкуємося з військовими на всіх рівнях та по всій території України і від всіх ми чуємо слова подяки та важливості продовжувати Тур далі. Саме розуміння актуальності та необхідності нашої діяльності мотивує нашу команду і партнерів продовжувати розвивати проєкт після 17 місяців активної роботи» – поділився Голова Правління Асоціації «Дивись українське!» Андрій Різоль.

      Події Туру, як масштабного системного проекту, важливого для моральної і мотиваційної підтримки українських воїнів та внутрішньо-переміщених осіб мають численні відгуки та подяки від військовослужбовців. Національний тур «Кіно заради Перемоги!» здобув національне визнання як високоефективний мистецький проект перемігши у конкурсі «Відповідальна країна» у номінації  «Підтримка освіти та Культури» та став переможцем престижної міжнародної премії SABRE Awards EMEA як «Кращий соціальний проект». Також Тур переміг у конкурсі PR-кейсів у номінації «PR-кампанія задля перемоги», у межах PR марафону українського видавництва MMR.

     У межах Національного туру «Кіно заради Перемоги!»  продемонстровано 53 повнометражні фільми, серед яких: «Довбуш» режисера Олеся Саніна, «Мавка. Лісова пісня» режисера Олександра Рубана та Олега Маламужа, «Мій карпатський дідусь» режисера Зази Буадзе, «Щедрик» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко, «Захар Беркут» режисерів Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна, «Поводир» режисера Олеся Саніна,  «Кіборги» режисера Ахтема Сеітаблаєва, «Крути 1918» режисера Олексія Шапарєва, «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво» режисера Михайла Кострова, «Сторожова застава» режисера Юрія Ковальова, «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукича, «Толока» режисера Михайла Іллєнка, «Фокстер і Макс» режисера Анатолія Матешка, «Атлантида» режисера Валентина Васяновича, «Я працюю на цвинтарі» режисера Олексія Тараненка, «Мирний 21» режисера Ахтема Сеітаблаєва, «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука та багато інших.

      Також у межах Національного туру «Кіно заради Перемоги!» в 2023 році відбулось біля 200 кінопоказів короткометражних документальних фільмів-новел проєкту «Культура vs війна» режисера Кадіма Тарасова. Героями проєкту «Культура vs війна» є відомі культурні діячі, яких об’єднує розуміння, що культура – це зброя, невпинна боротьба та безмежна віра у нашу Перемогу.

Кінопокази Туру організовуються та супроводжуються Асоціацією «Дивись українське!».


Читати також