17-02-2024 Розваги 825

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 17.02.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 17.02.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Чи варто дивитись Інший Франко?

"Інший Франко" - стрічка, яка розповідає про останні дні Петра Франка (сина Івана) та заплутану історію боротьби за жінку з його другом. 

Нова лекція від Богдана-Олега Горобчука.

Олена Павлова про «Щоденник окупації» Володимира Вакуленка-К

Про книжку Володимира Вакуленка-К «Я перетворююсь. Щоденник окупації. Вибрані вірші» у новому випуску «Єстетів» говорить художниця і поетка Олена Павлова.

Чому Бортнянський українець, а Чайковський ні, доля російського балету

Хто вони — сучасні українські композитори? Чи дійсно Чайковський був українцем? Та чому музика не є поза політикою? Відповіді на ці питання дав композитор, в.о гендиректора Національної філармонії України Михайло Швед. Дізнайтеся більше про українську класичну музику в «Культурному інстинкті».

У мережі з'явився трейлер фільму «Я і Фелікс» Ірини Цілик. Стрічку планують випустити в прокат 11 квітня. Це екранізація роману письменника і військового Артема Чеха «Хто ти такий?», що отримав премію як «Книга року BBC 2021». У фільмі та книзі йдеться про хлопчика Тимофія, який зростає в 90-х і дорослішає поруч із колишнім контррозвідником Феліксом. Чоловік, травмований різними війнами, посяде важливе місце в житті підлітка. Роль Фелікса у фільмі виконав Юрій Іздрик. Про те, чим відрізняється екранізація від оригінального твору Артема Чеха, чи достатньо відрефлексована у кіно епоха 90-х, режисерка та письменниця Ірина Цілик розповіла в розмові з ведучою Людою Чирковою.

Девід Теннант - один з найталановитіших і впізнаваних акторів, який пройшов довгий і цікавий шлях від скромного актора до всесвітньо відомого Десятого Доктора Хто! Теннант завжди вмів дивувати нас своїми талантами! Фільмографія Девіда Теннанта наповнена всіма жанрами: від комедії і драми до наукової фантастики! Такі фільми і серіали з Девідом Теннантом в головних ролях, як Доктор Хто, Джессіка Джонс, Гамлет, Ейнштейн та Еддінгтон, Бродчорч, Добрі передвісники, Дес дивляться люди по всьому світу. У нашому сьогоднішньому відео ми поговоримо про шлях до успіху Девіда Теннанта, цікаві факти з особистого життя Девіда Теннанта, А також розберемо найяскравіші ролі Девіда Теннанта! Це канал Біографер! Влаштовуйтеся зручніше і дивіться повну біографію Девіда Теннанта!

Сьогодні ми поговоримо про про крах кіно імперії DISNEY та нищівний вплив медіа гіганта на легендарні франшизи і студії (Star Wars,Marvel, Pixar) Я не буду занурюватися у далеке минуле DISNEY та розповідати про його становлення, а розпочну із знайомої та знакової для кожного із нас епохи ренесансу яка розгорнулася наприкінці 20 століття.

У колекції Єврейського історичного інституту зберігаються два скечбуки та набір із понад 120 малюнків із підписом Файн (Fein). Їх ніколи не експонували і не досліджували. Більшість малюнків були зроблені під час Голокосту: у 1942 році, найімовірніше, у Львівському ґетто, 15-річним хлопцем. Вони лише підписані прізвищем підлітка і часто супроводжуються датою. Часи, коли Файн створював свої малюнки, були вкрай важкими та трагічними для тих, хто були змушені жити у Львівському ґетто. З березня по серпень 1942 року відбувалися "акції" — депортації до табору смерті Белжец та вбивства, кульмінацією яких стала так звана "Велика акція" у серпні 1942 року. Тоді молодий художник/автор, Файн, безслідно зник. Ймовірно, був убитий. Під час лекції др. Луїза Надер аналізувала роботи автора та інтерпретувала їх як ідіоматичні, релятивні свідчення. Спільно ми міркували про силу візуального свідчення та його потенціал для побудови реляційності та стійкості, про малюнки Файна як "образи malgré tout" — задумані в ядрі війни, насильства та жорстокості. Подія відбулася в рамках публічної програми Центру "Джерело як вибір", яка організована Центром міської історії у співпраці з EHRI. 


Читати також