Вправа на заземлення: ключ до психічного здоров'я

Вправа на заземлення: ключ до психічного здоров'я

Вправа для заземлення від психологині: 9 хвилин, щоб зняти стрес

Вже більше двох років українці живуть у постійному стресі, який впливає на якість нашого життя. Тому дуже важливо знати й постійно користуватися практиками, що дозволяють вирватися зі згубного кола стресу та згадати, хто ви є. У цьому допоможуть вправи на заземлення, однією з яких поділилася методистка програми з психоемоційної стабілізації «Незламна мама» для жінок і їхніх дітей, які постраждали від війни, Ірина Єфімцова.

Вченими доведено, що стрес не просто впливає на наш настрій, поведінку чи працездатність. Хронічний стрес може викликати психічні та фізіологічні захворювання. І так само, як ми приймаємо вітаміни, щоб почуватися краще фізично, маємо турбуватися і про свій психічний стан.

– Вправи на заземлення – це ліки, які ви завжди маєте з собою, які не коштують жодної копійки і які не допомагають лише в одному випадку: коли ви їх не робите, – говорить методистка програми «Незламна мама» від «Фонду Маша», психологиня Ірина Єфімцова. – Хочу порадити медитацію, яка використовується, щоб людина заземлялася, відволікалася від поточного стресу. Її можна робити як самостійно, так і в групах.

  1. Поставте на телефоні таймер на 3 кола по 3 хвилини.
  2. Сядьте чи ляжте зручно. Заплющіть очі. Увімкніть таймер.
  3. Перші три хвилини присвятіть любові – згадайте всіх людей, кого любите. Це можуть бути ваші близькі, родичі, знайомі, чи ви самі.
  4. Наступні три хвилини думайте про вдячність. Кому чи чому ми хочете подякувати? Яким подіям, обставинам?
  5. На останньому етапі маєте три хвилини, щоб помріяти. Куди ви рухаєтеся, чого хочете досягти, яка ваша мета? На що сподіваєтеся?

– Наші незламні мами дуже люблять цю вправу. І навіть попри те, що вона може викликати в моменті сльози, після закінчення практики вам стане легше. Обов’язково спробуйте, а краще робіть регулярно! – наголошує Ірина Єфімцова.


Читати також