Багатокомпонентні розчинники та їх найпопулярніші види

Багатокомпонентні розчинники та їх найпопулярніші види

Завдяки широкому спектру властивостей та функцій розчинники є популярним матеріалом в багатьох сферах діяльності людини. Нерідко для розведення лаків та фарб виникає потреба купити розчинники оптом, або в роздріб. Сьогодні розглянемо багатокомпонентні розчинники та де їх можна вигідно придбати. Сьогодні розглянемо багатокомпонентні розчинники та де їх можна вигідно придбати.

Що являють собою багатокомпонентні розчинники?

Багатокомпонентний (мультикомпонентний) розчинник - це тип розчинника, в складі якого наявні два або більше компонентів, що значно підвищує властивості розчинної рідини та розширює її функціонал. 

Багато видів багатокомпонентних розчинників є настільки вдалими, що широко використовуються в багатьох сферах діяльності людини та в побуті, ставши універсальними розчинниками. Потреба купити розчинники виникає і у багатьох галузях промисловості: машинобудівній, друкарській, фармацевтичній, автомобільній тощо.  

Види багатокомпонентних розчинників

Сучасний ринок лакофарбових матеріалів пропонує велику кількість мультикомпонентних розчинників, серед яких найбільш популярними є:

  • Сольвент - є поширеним видом розчинника, що зазвичай має доступну ціну. До складу входять ароматичні вуглеводні, що отримуються під час піролізу нафти або кам’яновугільному виготовленні. Використовується для розчинення та розведення гліфталевих та бітумних ЛФМ, а також поліефірамідів і поліефірімідів. 
  • Нефрас - є продуктом перегонки нафти та являє собою органічне з’єднання. Використовується як розчинник по відношенню до масляних фарб, епоксидний смол, олійних та бітумних ЛФМ. 
  • Уайт-спірит - є універсальним розчинником, що являє собою суміш вуглеводнів. Цей матеріал здобув широку популярність як найбільш безпечний вид розчинника, він застосовується для розчинення та розведення багатьох матеріалів, швидко вивітрюється та має невелику ціну. 
  • Скипидар - розчинник, який утворюється при відгоні деревини соснових пород або при розгоні смоли хвойних дерев. Використовується для розрідження олійний та алкідних лакофарбових матеріалів. Нерідко скипідар використовуються для підготовки поверхні перед фарбуванням, для знежирення та очистки інструментів. 
  • 646 розчинник - відноситься до номерних розчинників та є універсальною рідиною, яка використовується для розчинення нітролаків, нітрофарб та нітроемалей, а також для акрилових та епоксидних лакофарбових матеріалів. 
  • 647 розчинник - також належить до багатокомпонентний універсальних розчинних рідин. За своїми властивостями подібний до 646 розчинника, однак більш дбайливо ставиться до оброблювальної поверїні. Саме через це набув популярного використання в автомайстернях. 
  • 651 розчинник - є сумішшю леткий органічних розчинників та використовується для розведення алкідних, меламіналкідних та масляних емалей тощо. Цей вид розчинника є універсальним та застосовується з багатьма матеріалами.  Чудово знежирує поверхні перед нанесенням будь-яких лакофарбових матеріалів. 

Придбати усі вище зазначені розчинники гуртом та в роздріб можна на сайті виробника розчинників ТопХім https://tophim.com.ua/ua/product-category/rozchynnyky/.

Підсумовуючи, можна зазначити, що на сьогодні існує безліч багатокомпонентних розчинників, які різняться за своїми характеристиками. Вибір слід робити враховуючи тип поверхні та матеріалу, який буде наноситися. 


Читати також