Домі актора. м. Запоріжжя. Репертуар на травень 2024

Домі актора. м. Запоріжжя. Репертуар на травень 2024

Проведи вечір у театрі: яскраві вистави у «Домі актора»

Театральна платформа «Дім актора» запрошує на травневі вистави, які відбудуться на базі театру-лабораторії Vie. Теплі весняні дні та зухвалі спектаклі – запорука гарних вихідних!

Репертуар театру складається з:

03 і 04 травня вистава «Перепоvieдаки: Легенди Запоріжжя»

На перетині правди та вигадки народжуються міські легенди. Урбаністичні міфи передаються з покоління в покоління, обростають деталями, стають частиною історії, потрапляють до музею. Адже, хтось та й бачив сома-людожера чи привидів на млині Нібура, відпочивав під Тарасовою грушею чи милувався ромашкою на башті Козлінера.

Переповідаки театру-лабораторії Vie зібрали міські легенди Запоріжжя та перетворили їх на камерну виставу в Музеї архітектури. 15 глядачів та глядачок побачать, як оживають міфи, а знайомі оповідки набувають нових сенсів. Актори, ляльки й будівлі розкажуть історію рідного краю від скіфської доби до сьогодення, щоб після вистави ви змогли сказати: «Історія всюди!».

Вистава відбудеться 03 і 04 травня о 17:00 в музеї архітектури Запоріжжя (Запоріжжя, вул. Гоголя, 66). Тривалість – 50 хвилин.

11 і 12 травня вистава «Перепоvieдаки: Шева forever»

Все, що ви не знали про Тараса Шевченка та боялись спитати! Перепоvieдаки повертаються з виставою про «духовного батька нації» під дзвінкою назвою «Шева forever».

Що у школі нам розповідали про Шевченка? Кріпак, талановитий художник, революційний демократ, народний герой та видатний поет. З портретів та пам’ятників за нами суворо спостерігає пишновусий дідуган. Хіба Тарас Шевченко був саме таким? Аж ніяк!

Молодий амбітний парубок, який отримав свободу у 24 роки і вирішив підкорити цілий світ! Зараз Тарас мав би мільйони переглядів в YouTube, тисячі підписників в Instagram і Tik-Tok. Розумний, креативний, відкритий до нового, гульвіса та душа компанії – не дивно, що Шевченка обожнювали жінки. І він кохав: Оксаночка, Ганнуся, Катериночка і, звісно ж, Ликера Полусмак. Чотири лебідки, що завжди поруч із Шевченком, – мінливі як його думи, і прекрасні як кожна з його картин. Тарас Шевченко був гарячий душею та відвертий у своїй поезії, мав і сороміцькі вірші. Рядки його віршів непорушні, а тому через наявність ненормативної лексики, для глядачів встановлені вікові обмеження – 16+.

Вистава відбудеться 11 і 12 травня о 17:00 у театрі-лабораторії Vie (Запоріжжя, вул. Наукового містечка, 35). Тривалість – 1 година.

18 і 19 травня вистава «Непробудження»

Безіменна жінка розповідає про своє життя, в якому є і безмежна, але болісна любов, і нездійснені мрії, і бурхливе дитинство. Ніби відблиски на воді згадки про кращу подругу, стосунки з батьками, обійми коханого. І безліч філософських запитань Невідомої до самої себе, анатомія психології мислення від самого дитинства й дотепер.

П’єса Джойї Баттісти була перекладена українською спеціально для творчої команди театру-лабораторії Vie. Це перша вистава, створена з нуля вже під час повномасштабної війни, коли кожен потребував допомоги у розблокуванні власних емоцій і почуттів, можливості почути і відчути самих себе. Тонке та глибинне існування героїні у розрідженому просторі на межі розуміння життя та смерті – це і є «Непробудження».

Особливістю вистави також є те, що вона мультимедійна. Окрім монологів Невідомої залу також наповнюють образи та звуки, дозволяючи повністю зануритися у світ суперечливих почуттів головної героїні.

Вистава відбудеться 18 і 19 травня о 17:00 у театрі-лабораторії Vie (Запоріжжя, вул. Наукового містечка, 35). Тривалість – 1 година. Вікові обмеження – 16+

Квитки на вистави вже у продажу на сайті musin.zp.ua. Додаткова інформація та бронювання: за номером +38(095)776-54-32 (Viber, Telegram, WhatsApp).


Читати також