Український рок-гурт TWO BUS презентує новий сингл «Глобус» («Озброєні діти»)

Український рок-гурт TWO BUS презентує новий сингл «Глобус» («Озброєні діти»)

1 червня 2024 року, до Міжнародного дня захисту дітей, український рок-гурт TWO BUS презентує у вільному доступі на стрімінгових платформах свій новий сингл «Глобус» («Озброєні діти»).

Філософія композиції

«Глобус» («Озброєні діти») є не просто музичною композицією, а справжнім філософським відображенням дійсності. Пісня є викликом, нагадуванням та попередженням сучасного світу про можливий вектор розвитку майбутніх поколінь. Вона є зразком сучасного українського веризму, де реальність постає перед слухачем у своїй найчистішій формі.

Творчий процес і еклектика

Сингл «Глобус» («Озброєні діти») є найдовшою композицією у дискографії гурту та представляє собою справжню еклектику: запис відбувався у трьох студіях звукозапису, за участю дев’яти творчих особистостей з різних міст України – Луганська, Харкова, Запоріжжя, Києва та Чернівців.

Слова і музика народжувалися у квітні-травні 2022 року у Чернівцях та Харкові, а вперше пісня була представлена у січні 2023 року в Києві на першому запланованому концерті після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Ця композиція відкрила концерт та стала відправною точкою нового творчого етапу гурту.

У лютому 2023 року гурт зібрався у Києві для запису музичного альбому, керуючись концепцією мінімалізму, та зробив запис вокалу, гітари і клавішних інструментів. Матеріали були відправлені музикантам TWO BUS у Німеччину для запису духових інструментів. Після отримання демозапису концепт композиції почав змінюватися.

Улітку 2023 року запис продовжився у Чернівцях з додаванням ритм-секції та електрогітари та попереднє аранжування і студійна демо-версія.

Фінальне аранжування, зведення та мастеринг були завершені на весні 2024 року у місті Гера (Німеччина) на домашній студії звукозапису.

Обкладинка синглу

Обкладинка для синглу теж має свою історію. Було два варіанти один зроблений в Україні, інший – у Німеччині. Остаточний вибір був зроблений завдяки другу гурту, військовому з Сєвєродонецька, який після прослуховування пісні обрав варіант обкладинки.

Цікавий є той факт, що фото, яке стало лекалом обкладинки синглу, зроблено у м.Сєвєродонецьку на озері Чисте напередодні 24 лютого 2022 року.

Склад гурту та учасники запису

Дмитро Проха: автор слів, композитор, вокал, електро-акустична гітара, ритм-гітара, аранжування

Дмитро Погорєлов: автор слів

Антон Чуріков: композитор, аранжування, саундпродюсер, звукооператор, програмування барабанів, інженер-зведення, мастеринг-інженер

Євген Кугаєвський: композитор , клавішні, бек-вокал

Сергій Кулаєнко: саундпродюсер, клавішні, звукооператор

Анатолій Тоненький: композитор, валторна

Олександр Рогожевський: програмування барабанів, бас-гітара, перкусія, електрогітара, соло-гітара, аранжування, саундпродюсер, звукооператор

Михайло Лук'яненко: звукооператор

Помічник у виробництві: Іван Дуда

Продюсери:Сергій Кулаєнко, TWO BUS (Україна - Німеччина), 2022 - 2024 рр.

Студії звукозапису

Київ, студія звукозапису Wood Records

Чернівці, студія звукозапису ALEXSOUND

Гера, Німеччина, домашня студія звукозапису

Слідкуйте за оновленнями та не пропустіть реліз синглу «Глобус» («Озброєні діти») 1 червня 2024 року на всіх популярних стрімінгових платформах.


Читати також