Особливості національної кухні Японії

Особливості національної кухні Японії

Японська національна кухня подарувала світу багато оригінальних та своєрідних страв. Головна мета під час приготування страв в Японії - це збереження природного смаку та вигляду продукту. Але краса страви повинна бути ненав’язливою, а помірною і простою. Саме за цими принципами й готують азійські страви не тільки в Японії, а і далеко за її межами. Якщо ви зголодніли, замовити їжу у Львові можна просто зараз, ресторани азійської кухні приймають замовлення онлайн.

Традиційна японська кухня - натуральна, сезонна та гармонійна

Ключовою властивістю японської кухні є особлива увага до приготування страв. Усі страви, без виключення, готуються лише зі свіжих продуктів високої якості. Для приготування страв японці використовують сезонні овочі та фрукти. Так на столі з’являються максимально свіжі страви, насичені корисними речовинами. 

Взимку вам подадуть найсмачніші та свіжі продукти. Навесні японська господиня пригостить вас обідом, приготованим з паростками бамбука, тістечка Моті з пелюстками сакури та зеленим чаєм. Те, що японці їдять влітку, вони не подадуть взимку. Обираючи між замороженим продуктом і свіжим, справжній японець обере свіже. 

Японські кухарі намагаються приготувати страву таким чином, щоб продукти максимально зберігали свій первісний вид і смак. Тут доволі акуратно поводяться з приправами, які можуть перебити смак рису. Японці не смажать страви, а тільки відварюють або тушкують. Завдяки цьому, їжа легка та добре засвоюються, не навантажуючи шлунок. 

Рис в японській кухні

Японці обов’язково свою трапезу починають з рису, незалежно від того чи це ресторан, чи заклад швидкого харчування. При цьому рис подають в маленьких піалах, без солі та інших спецій. В Країні Вранішнього Сонця рис замінює хліб. Його використовують, щоб:

  • швидко вгамувати голод;
  • рис сприяє швидкому насиченню, тому японці не передають і не відчувають важкість після їди;
  • рис забирає зайву вологу зі шлунку та запобігає набрякам;
  • покращує обмін речовин.

Крім того, з рису японці готують різноманітні напої та солодкі десерти.

Спосіб вживання японських страв

Японці дуже серйозно підходять в питанні вживання їжі. Основними приладами для японських страв є палички. Навіть при подачі супу, паличками з’їдають основні інгредієнти, а бульйон випивають з піали. 

Суші та роли також їдять дерев’яними паличками. При чому, якщо ви своєю паличкою торкнулися будь-якого шматочка суші, то з’їсти його потрібно тільки вам. Також суші не можна надкушувати, а потрібно відправляти у рот повністю. 

Будь-якого європейця вражає невеликий розмір порцій, якими їдять місцеві мешканці. Це дозволяє японцям їсти мало, але різноманітно. І залишатися здоровими та молодо виглядати. 

Ви теж можете переконатися в вишуканості японської кухні. Для цього лише потрібно вибрати та замовити страву в азійському ресторані НОА.


Читати також