Снятинська центральна районна бібіліотека шукає дарувальників

Снятинська центральна районна бібіліотека

Снятинська центральна бібліотека − це культурно-інформаційний центр із системою збереження, упорядкування, подання інформації. Соціокультурна і просвітницька діяльність книгозбірні сприяє популяризації відомостей про визначні політичні, історичні, культурні події в житті України та громади.  

Про наявність перших бібліотек у Снятині засвідчують дослідження М. Бажанського, який стверджував, що наприкінці ХІХ ст. у Снятинській бібліотеці Маркіяна Шашкевича, що знаходилася при церкві св. Архистратига Михаїла, були рідкісні книги. У 1946 р. засновано Снятинську центральну районну бібліотеку.

Будівля Снятинської центральної бібліотеки є пам’яткою архітектури, будувалася наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. за правління бургомістра м. Снятина Титуса Немчевського. У період Першої світової війни будинок Повітової ради був частково зруйнований. Його відбудова почалася за часів австрійської влади. У такому вигляді будівля залишилася до наших днів. Приміщення Снятинської ЦБ – це двоповерхова споруда з підвальним приміщенням та великим внутрішнім двором. Переступивши поріг бібліотеки, перед відвідувачами відкривається великий хол з колонами. Широкі кам’яні сходи, що ведуть на другий поверх, та великі прямокутні вікна додають будівлі забарвлень минулого століття. Окрасою книгозбірні є простора, світла читальна зала. На першому поверсі функціонує Снятинська центральна бібліотека для дітей.

 Снятинська центральна районна бібіліотека

Снятинська бібліотека тісно співпрацює з творчими людьми краю: тут часто відбуваються презентації нових книг, цікаві зустрічі з письменниками та неординарними особистостями. Це дає змогу снятинчанам ознайомитися з новими друкованими виданнями, розкривати світ у всіх його барвах. З огляду на сучасні реалії та суворі виклики війною, бібліотека не стоїть осторонь: працівники займаються волонтерством, у своїй роботі особливу увагу звертають на осіб, які постраждали від воєнних дій, зокрема внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій.

Для покращення обслуговування відвідувачів різних категорій просимо подарувати нам різнотематичну літературу (художня, сучасна, дитяча та програмна).

Адреса електронної пошти: snlibrary@ukr.net

Адреса сторінки у фейсбуку: https://www.facebook.com/snyatynlibrary

Читати також


up