Олександрійська центральна міська бібліотека для дітей шукає дарувальників

Олександрійська центральна міська бібліотека для дітей

Центральна бібліотека для дітей Олександрійської міської ЦБС є центром читання, спілкування, навчання, розвитку творчих та інтелектуальних здібностей як малечі, так і її батьків, справжнім порятунком від суму, самотності, тяжких буднів, адже пропонує безліч різноманітних локацій для забезпечення корисного та веселого дозвілля.

Дитяча бібліотека в цей нелегкий час має велике, непідробне бажання дарувати своїм маленьким користувачам приємні хвилини спілкування, позитивний настрій, яскраве та корисне дозвілля й нові знання.

Центральна бібліотека для дітей Олександрійської міської ЦБС

У сучасних умовах актуальними й надзвичайно важливими є питання популяризації українського слова, української книги та виховання юних патріотів, адже українська книга – це зброя, а бібліотека – її арсенал! У бібліотеці регулярно проводяться тематичні заходи, воркшопи, майстеркласи, читання вголос, театральні вистави та літературні зустрічі. Для читачів функціонують зони інформаційного та дозвілевого комфорту: «Кімната 3-D технологій», «Game-комірка», «Kinekt-майданчик», «Простір дієвої молоді», бібліотечний простір дружній до дитини «Грай. Читай. Відпочивай», де вони можуть не лише пограти, але й навчитися чогось нового. Школярі та підлітки знайдуть для себе цікаві бібліотечні центри спілкування: клуби за інтересами «Чомучки», «Оберіг», літературно-ігрова студія «Дивограй», корекційно-розвиваюча студія «Сонячні зайчики», школа робототехніки та 3-D технологій, яка включає гуртки «Диво 3-D» та «Arduino».

Бібліотека також надає доступ до сучасних інформаційних технологій: тут можна скористатися комп'ютерами, інтернетом та іншими цифровими ресурсами. У просторих читальних залах кожен знайде комфортне місце для занурення у світ літератури або підготовки до занять.

Для батьків бібліотека пропонує консультації психологів, логопедів, спеціалістів Центру надання адміністративних послуг та інших фахівців в рамках реалізації проєкту «Батьківський клуб», що допомагають у вихованні та розвитку дітей. Бібліотека бере участь у проєкті "EOP. Kids. Ukraine" за методикою Worldwide Orphans. Це навчально-розвивальні ігри для дітей 3-6 років.

Таким чином, Центральна бібліотека для дітей Олександрійської міської ЦБС стає не лише місцем зберігання книжок, але й важливим осередком суспільного життя та розвитку громади. Проєктна діяльність продовжує являтися головною стратегією розвитку бібліотек, завдяки якій втілюються наші ідеї із створення нового бібліотечного простору, зміни інтер’єру, змісту корисного дозвілля для мешканців міста Олександрії, розширення спектра бібліотечних та соціальних послуг, помітного підвищення іміджу бібліотечних фахівців та їх закладів у міській громаді.

Наразі бібліотека є невіддільною частиною життя нашої громади та стала острівцем безпеки для багатьох людей: волонтерство, плетіння сіток, укриття, Пункт незламності – реалії в житті бібліотек.

Центральна бібліотека для дітей потребує сучасних книг українських та зарубіжних авторів:

- по шкільній програмі для 1 – 9 класів;

- для позашкільного читання (комікси, фентезі, пригоди, детиктиви);

- дитячої літератури;

- науково-пізнавального спрямування;

- з основ комп’ютерної грамотності;

- декоративно-прикладного мистецтва та спорту;

- суспільного характеру (історія України, психологія, педагогіка, філософія);

- природничих наук та математики.

Посилання на сторінку фейсбук бібліотеки https://www.facebook.com/bibliotekadlyaditei/

Електронна пошта бібліотеки: alex.cdb@i.ua

 

Читати також


up