Виконавець Balsam та молодий артист ОМ випустили спільний трек «Маяк»

Виконавець Balsam та молодий артист ОМ випустили спільний трек «Маяк»

Харизматичний реп-виконавець Balsam та молодий артист, учасник проєкту «Голос країни» ОМ (справжнє ім’я Олександр Мельник) представляють спільний трек «Маяк». Пісня про любов, що стає маяком у світі, де кожен шукає своє світло серед темряви. 

«Я обожнюю Бальзама. Це щира людина, яка вкладає свою душу і серце в музику. Його творчість завжди викликає в мене сильні емоції, і ця пісня не стала винятком. Вона мене дуже надихнула», — коментує режисер кліпу Євген Брукс, співзасновник проєкту «Варта» та режисер попередніх кліпів Balsam «Сила волі» і «Катарсис».

«Ця робота символізує мотивацію військових, які, йдучи в бій або переживаючи важкі моменти, згадують своїх коханих. Нагадування про любов допомагає їм жити далі, боротися та долати надзвичайні труднощі, коли здається, що все втрачено. Кажуть, що Бог — це любов, а любов може перемогти все. Для мене це метафора любові, яка тебе рятує», — додає режисер.

Головними героями кліпу стали родина військових — Марія та Андрій. Марія служить у сухопутних військах, а Андрій — боєць 12-ї бригади «Азов» та засновник бойового братерства «Нептун», яке об’єднує елітних військових України, що працюють у надскладних умовах, виконують завдання в різних напрямках, боронять нашу країну та чинять опір злу тут і зараз.

У героїв є спільна риса — їх швидко забувають. Завдання режисера — зберегти пам’ять про цих героїв та їхню титанічну працю як послання для наступних поколінь. Це основа проєкту «Варта», започаткованого Євгеном Бруксом і Маріанною Шафро.

«Я давно хотів зафільмувати історію кохання Андрія та Марії — про любов під час війни, що мотивує боротися та надихає жити. Але через щільність бойових дій і брак часу це було неможливо. У січні 2024 року Андрій отримав серйозне поранення і лежав у госпіталі. Я взяв з нього обіцянку одужати і виділити мені день для зйомок - він її дотримав. Моя мрія здійснилась, і ми зняли відео вдома, біля нашого домашнього моря, на одному з найкрасивіших пляжів Одеси — це було дуже важливо для мене», — ділиться режисер.

У роботі закладено багато символізму і глибокого змісту. Початок — це суб’єктивна камера GoPro Андрія, яка показує його особисті бойові виходи на фронті. Ця частина завершується потужним вибухом. Андрій майже загинув в той момен, але дивом вижив. У цей критичний момент він переноситься у свою підсвідомість, де зустрічається з коханою Марією, яка стала його маяком і провідником до виживання. У кінці кліпу Андрій заходить у море, що символізує вічність, яка залишиться і після нас.

«Для мене ця робота є доказом того, що найкращі речі народжуються в синергії таланту і дружби. Ідея написання цієї пісні виникла під час нашого традиційного чаювання з ОМ у нього вдома. За десять хвилин ми придумали текст та мелодію, записали пісню на телефон і забули про неї на багато місяців. Пізніше її почув мій друг Євген Брукс і, надихнувшись, поділився ідеєю кліпу. Це стало для мене імпульсом повернутися до роботи над нею. І з допомогою талановитого інструменталіста Михайла Мелкумяна давно забута пісня отримала нове дихання та право на існування у правильний час — коли музика, слова і візуал з’єдналися в роботу, якою ми всі пишаємося і раді представити світу», — коментує Balsam.

«Цей реліз відображає мої особисті музичні вподобання і показує новий погляд на сучасну музику, поєднуючи різні жанри та створюючи унікальне звучання», — додає ОМ.

Текст пісні "Маяк"

Ти ніби тінню намальована

Моя світла сторона

Тільки з тобою музика лунає

Моя завуальована

А наша доля випадкова

Як холодний вітер,

Що здіймає хвилі у морях

В твоїх обіймах ніби вдома я

Твоя любов давно вже мій маяк

Приспів:

Мій маяк, мій маяк, мій маяк, мій маяк

Мій маяк, мій маяк, мій маяк, мій маяк, мій маяк, мій маяк

Мій маяк, мій маяк, мій маяк, мій маяк

Мій маяк, мій маяк

Пульсує світло вже за небокраєм

Так знову ти зʼявляєшся мені

Я бачу сон, де вітер заплітає

В твоє волосся промені

Я зігріваюсь тим, що ти моя

Холодними ночами у полях

В твоїх обіймах ніби вдома я

Твоя любов давно вже мій маяк

Приспів:

Мій маяк, мій маяк, мій маяк, мій маяк

Мій маяк, мій маяк, мій маяк, мій маяк

Читати також


up