Сучасний захист даних: методи й особливості

Сучасний захист даних: методи й особливості

Однією з основних цілей кібербезпеки є забезпечення конфіденційності інформації. Це гарантує, що дані, введені в систему, не будуть викрадені. Саме для цього використовуються різні методи та стратегії, які гарантують, що жодна стороння людина не зможе отримати до них доступ. Потрібна надійна кібербезпека для офісу чи дому? Зверніться до одних з кращих фахівців в Україні – компанії Active Audit Agency.

Як захиститися від фішингу

Сучасний ринок пропонує програмні інструменти, які можуть бути корисні при виявленні загрози. Однак найкращий спосіб захистити себе — запобігти доступу до спаму та сумнівних повідомлень. 

Способи захисту: 

  1. Не заходьте на сайти за посиланнями, надісланими у сумнівних електронних листах. URL-адреси в електронних листах можуть бути способом введення шкідливого програмного забезпечення на комп'ютери. 
  2. Не відповідайте на листи, в яких запитують дані. Користувачеві слід уникати відповідей з використанням особистої інформації, як-от посвідчення особи чи кредитна картка. 
  3. Слідкуйте за станом вашого комп'ютера. Оновлення операційної системи та застосунків — один зі способів запобігання атакам. 

Розробники програмного забезпечення постійно шукають недоліки та вносять виправлення, щоб покращити безпеку систем і додатків.

Комп’ютерна безпека вдома та на підприємстві

У корпоративному середовищі загрози, які створюються фішингом, можуть нанести значні збитки. Тому необхідно проводити інструктажі співробітників про методи забезпечення безпеки та впроваджувати технічні рішення, які мінімізують можливості зараження вірусами. 

Щоб уникнути отримання фішингових листів, компанія може використовувати антиспамові рішення. Рекомендується також надавати пріоритет використанню адміністративної електронної пошти.

Комп’ютерна безпека

Фішингові атаки зазвичай призначені для крадіжки облікових даних для входу в систему, які дають доступ до облікового запису працівника. Реалізація багатофакторної автентифікації (MFA) збільшує складність для зловмисників, які прагнуть використати вкрадені облікові дані.

Фішингові атаки також можуть бути спрямовані на впровадження шкідливого програмного забезпечення на пристрій. З цим легко впоратися, встановивши певні програмні засоби на комп'ютерах та мобільних пристроях. 

Комп'ютерна безпека вдома – це просто. Слід лише дотримуватися деяких простих правил:

  1. Завжди робіть регулярні резервні копії даних.
  2. Необхідно також встановити антивірус і сканувати ваші диски хоча б раз на тиждень.
  3. Використовуйте брандмауер між комп'ютером та інтернетом.
  4. Не залишайте комп'ютер підключеним до інтернету, коли ви не користуєтеся ним.
  5. Регулярно завантажуйте оновлення для операційної системи та програм. 
  6. Часто змінюйте свої паролі, роблячи їх складними, вони повинні містити великі, малі літери та цифри, спецсимволи. 

Якщо вашій компанії потрібна інформація для запобігання фішингу та крадіжкам даних, зв'яжіться з менеджерами компанії Active Audit Agency в Києві. Тут ви знайдете рішення, які можуть допомогти забезпечити вашу IT-безпеку в мережі.

Читати також


up