21.10.2024
Розваги
eye 527

Новини кіно за тиждень. 20 жовтня 2024

Новини кіно за тиждень. 20 жовтня 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Apple TV+ продовжив серіал "Терапія" на 3 сезон

Гаррісон Форд і Джейсон Сіґел повернуться до ролей психотерапевтів Пола Роудса та Джиммі Лерда.

Прем'єра «Терапії» відбулася 2023 року. 16 жовтня 2024 року стартував 2 сезон. Він завершиться на 12 епізоді лише 25 грудня. Проте Apple TV+ вже затвердив третій розділ.

Серіал створили сам Джейсон Сіґел, а також Бретт Ґолдштейн («Тед Лассо») та Білл Лоуренс («Тед Лассо», «Клініка»). До акторського складу ще входять Кріста Міллер, Лукіта Максвелл, Джесіка Вільямс, Люк Тені, Тед МакГінлі та Майкл Юрі. Керівник відділу програмування Apple TV+ Метт Чернісс розповів, що «Терапія» виявилася дуже популярною. Він явно сподівається, що буде ще більше сезонів. Його слова наводить Variety:

«Було так приємно спостерігати, як глядачі по всьому світу закохуються в яскравих персонажів та багатий світ, які Білл, Бретт та Джейсон створили у серіалі "Терапія". Ми неймовірно раді, що глядачі побачать, що буде далі з Джиммі, Полом, Ліз [Міллер], Габі [Вільямс], Еліс [Максвелл], Шоном [Тенні], Браяном [Юрі] та Дереком [МакГінлі], коли вони продовжать свою зворушливу, милу і кумедна подорож у третьому сезоні».

За сюжетом «Терапії» у житті психотерапевта Джиммі відбувається нещастя. Вмирає його дружина. Лікар впадає у глибоку депресію. Більш досвідчений колега терапевта Пол вирішує допомогти йому прийняти втрату та розібратися в собі.

На Rotten Tomatoes у «Терапії» 90% рейтингу від критиків та 87% від глядачів, на IMDb – 8 балів. У відгуках похвалили смішні жарти та емоційну людську історію.

У першому трейлері серіалу "Дюна: Провидіння" розкрили дату прем'єри

Max опублікував перший трейлер фантастичного серіалу "Дюна: Провидіння". У ролику викрили дату прем'єри. Це приквел фільмів дилогії «Дюна» (2021, 2024) Дені Вільнева – дія розгорнеться за 10 тисяч років до пригод Пола Атрейдеса (Тімоті Шаламе).
"Дюна: Провидіння" стартує 17 листопада. Фінальний 6 епізод сезону вийде 22 грудня.

За сюжетом великі Дома всесвіту борються за панування. Кожен хоче захопити владу, і ця напружена політична битва може спричинити глобальну катастрофу. Тому Вал'я Гарконнен (Емілі Вотсон, «Чорнобиль») та її сестра Тула (Олівія Вільямс, «Батько») формують жіночий орден Бене Ґессерит. З його допомогою вони сподіваються врятувати людство. До спільноти у майбутньому увійде Леді Джессіка (Ребекка Фергюсон) – мати Пола.

Бене Ґессерит мають особливі здібності. Вони можуть впливати на думки людей та контролювати свої тіло та розум. Учасниці ордену повинні стежити за порядками на різних планетах, а також формувати суспільство на свій розсуд і стежити за тим, щоб рід різних династій продовжувався, а влада залишалася в руках потрібних людей. Тільки вони можуть зміцнити трон і захистити імперію від загроз. Однак у Бене Ґессерит є впливові вороги, які мають намір знищити сестринство.

«Дюна: Сестринство» заснована на романі «Орден сестер Дюни» (2012) Кевіна Джея Андерсона та Браяна Герберта – сина творця книжкового циклу «Дюна» Френка Герберта. Над серіалом працювала Елісон Шапкер («Край Дикий Захід»). До акторського складу також увійшли Марк Стронг («Міс Слоун»), Тревіс Фіммел («Вікінги»), Джоді Мей («Гра престолів»), Джейд Аноука («Доктор Хто») та Сара-Софі Буссніна («Міст») .

Том Голланд натякнув, що в «Людині-павуку 4» повернеться Зендея

Том Голланд поділився подробицями про фільм «Людина-павук 4». За його словами, Зендея може повернутися до ролі Мішель «Ем-Джей» Джонс – коханої Пітера Паркера. У фільмі «Людина-павук: Додому шляху нема» (2021) через заклинання забуття Ем-Джей забула про існування Пітера. Схоже, вона його таки згадає.
У фільмі «Людина-павук: Додому шляху нема» Пітер попросив Доктора Стренджа (Бенедикт Камбербетч) зробити так, щоб майже всі жителі Землі забули, що він Людина-павук. Ритуал пішов не за планом, через що в основний світ кіновсесвіту Marvel прибули прибульці з інших вимірів. Їхнє перебування у світі Пітера могло призвести до катастрофи. Тому Стрендж застосував заклинання забуття. Через нього весь світ забув, що Пітер це Людина-павук.

Пам'ять стерли і друзям Пітера. При цьому вони забули, що знайомі з ним. Пітер у фіналі зустрівся зі своєю дівчиною Ем-Джей, але не наважився з нею познайомитись заново. Пітер боявся, що через нього вона потрапить у неприємності. Однак Голланд дав зрозуміти Rich Roll Podcast, що у наступній частині Пітер та Ем-Джей возз'єднаються. Актор зізнався, що читав сценарій разом із Зендеєю. Тобто Ем-Джей може відіграти ключову роль у сюжеті:

«Над сценарієм треба ще багато працювати. Проте сценаристи все роблять чудово. Я прочитав сценарій три тижні тому, і він справді надихнув мене. Ми з Зендей прочитали його разом. Час від часу ми стрибали з радості, розуміючи, що це буде гідний фільм».

Зйомки «Людини-павука 4» мають стартувати у 2025 році. Прем'єра у такому разі відбудеться не раніше 2026-го. Режисером виступить Дестін Деніел Креттон («Шан-Чі та легенда Десяти кілець»). Фільм може запустити нову трилогію.

За «Володарем перснів» знімуть як мінімум два фільми

Warner Bos. зніме як мінімум два фільми за книгами всесвіту «Володар перснів» Джона Р. Р. Толкіна. Тільки один із них розповість про Голлума у ​​виконанні Енді Серкіса. Це підтвердила сценаристка майбутніх проектів Філіпа Боенс – вона ж працювала над фільмами трилогій «Володар перснів» (2001, 2002, 2003) та «Гоббіт» (2012, 2013, 2014) Пітера Джексона.
Подробицями про майбутнє франшизи Філіпа Боенс поділилася в інтерв'ю Empire. Після анонсу фентезі "Полювання на Ґолума" з'явилися чутки, що він запустить дилогію. Однак Боенс сказала, що дві майбутні картини розкажуть дві окремі історії. Тобто Ґолум обмежиться одним фільмом:

«Я можу сказати вам точно, що це не серія із двох фільмів! Виникло непорозуміння, але ми почали працювати над двома різними ігровими фільмами. Першим стане "Полювання на Ґолума". Ідею для другого нам ще належить визначити».

Бойенс також розкрила деталі сюжету «Полювання на Ґолума». Пообіцяла захоплюючі видовища:

«Це досить напружена історія. Дія розгортається після вечірки з нагоди дня народження Більбо [у минулих фільмах зіграли Ієн Голм та Мартін Фрімен] і до подій у копальнях Морії [маються на увазі події "Гоббіта" та "Володаря перснів", відповідно]. Це неймовірна, раніше прихована історія, розказана від імені цієї дивовижної істоти [Ґолум]».

Ієн Мак-Келлен збирається повторити роль чарівника Гендальфа у нових частинах франшизи. За словами Бойенс, ще точно не затвердили, в якому саме проекті з'явиться Гендальф. Пітер Джексон продюсуватиме проекти.

«Полювання на Ґолума» вийде у світовий прокат 2026 року. 13 грудня відбудеться прем'єра аніме «Володар перснів: Війна Рохіррімов». Amazon тим часом планує 3 сезон серіалу "Володар перснів: Персні Влади".

Мультсеріал «Рік та Морті» продовжили до 12 сезону

Adult Swim продовжив мультсеріал Рік та Морті на 11 і 12 сезони. Хоча ще навіть не вийшов 8 сезон – його покажуть у 2025 році.
У 2023 році стало відомо, що Рік та Морті отримає як мінімум 10 сезонів. Тепер у Variety повідомили, що анімаційному хіту затвердили ще два розділи. Тобто рикаті пригоди не завершаться до 2029 року.

Про грандіозні плани на «Ріка та Морті» розповіли творці серіалу Ден Гармон та Скотт Мардер на Comic-Con у Нью-Йорку. Раніше над проектом також працював Джастін Ройланд, який озвучував Ріка та Морті. Проте 2023-го його звільнили – після звинувачень у домашньому насильстві. Хоча з автора зняли звинувачення. Його персонажів наразі озвучують нові актори.

Президент Adult Swim Майкл Овелін заявив, що Рік та Морті залишається дуже популярним. Він не хоче закривати успішне шоу. Гармон у свою чергу натякнув, що історія завершиться не скоро.

«Ніхто не хоче, щоб всесвіт залишився без "Ріка та Морті". На щастя, є безліч місць, куди ми можемо вирушити в цій подорожі».

Мардер зізнався, що нагода попрацювати над серіалом стала для нього великим подарунком. Він став шоураннером у 5 сезоні. Автор пожартував, що Рік та Морті може тривати сто років.

Вийшов перший тизер фільму «Електричний штат» братів Руссо з Міллі Боббі Браун

Netflix опублікував перший тизер-трейлер фантастичного фільму «Електричний штат» братів Ентоні та Джо Руссо («Месники: Фінал»). Головну роль у ньому виконала Міллі Боббі Браун із «Дивні дива» (2016-н.в.) стримінгу. У центрі сюжету виявиться велика подорож дівчини-сироти та її чарівного друга-робота.
Дія розгортається в альтернативній Америці у середині 1990-х років. Світ пережив масштабну війну. Людство билося з роботами, які якось служили людям. За сюжетом дівчина на ім'я Мішель (Браун) вирушає на пошуки свого зниклого брата. Їй у дорозі допомагають контрабандист Кітс (Кріс Пратт, «Вартові Галактики») та добрий дроїд.

«Електричний штат» стане найдорожчим фільмом Netflix. У виробництво вклали близько 320 млн. доларів. До нього найбільш витратними були «Сіра людина» (2022) братів Руссо та «Червоне повідомлення» (2021) Роусона Маршалла Тербера. Бойовики коштували стримінгу по 200 млн. Такі витрати пов'язані зі складними візуальними ефектами, великими декораціями та затягнутим виробництвом. Зйомки розпочалися ще у жовтні 2022 року. Робота тривала так довго через коронавірус та минулорічні голлівудські страйки. Також на графік вплинула трагедія у команді. За межами майданчика у автокатастрофі загинув учасник проекту.

«Електричний штат» натхненний однойменним ілюстрованим романом Саймона Столенгага 2018 року. У фільмі переплетені наукова фантастика та вестерн. Події відбуваються у ретро-футуристичному минулому. До акторського складу ще увійшли Ке Хюї Кван («Локі»), Джанкарло Еспозіто («Пуститися берега») і Стенлі Туччі («Диявол носить «Прада»).

"Електричний штат" вийде 14 березня 2025 року.

Читати також


up