14.10.2024
Розваги
eye 172

Новини кіно за тиждень. 14 жовтня 2024

Новини кіно за тиждень. 14 жовтня 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

За «Теорією Великого вибуху» знімуть серіал про магазин коміксів

Max зніме новий серіал зі всесвіту "Теорії Великого вибуху" (2007-2019) CBS. Комедія розповість про співробітників магазину коміксів, який в оригіналі часто відвідували Шелдон Купер, Леонард Хофстедтер та їхні друзі. У центрі уваги опиняться власник магазину Стюарт Блум, його помічниця та кохана Деніз, а також геолог та гітарист Берт Кібблер.
Як повідомляє Deadline, Кевін Сассмен знову зіграє Стюарта, Лорен Лапкус – Деніз, а Браян Посен – Берта. Актори вже підписали договір із Warner Bros Television. Очевидно, що це буде не приквел, а сіквел Теорії Великого вибуху. Тому Джим Парсонс та Джонні Галецкі цілком можуть повернутися до ролей Шелдона та Леонарда.

Подробиці сюжету та назву нового спін-оффа «Теорії Великого вибуху» тримають у секреті. Проект знаходиться на ранній стадії розробки. Сценарій ще пишуть, тож ситкому не дали зелене світло. Відомо лише те, що проектом займатиметься творець всіх серіалів франшизи Чак Лоррі. Анонсували спін-офф ще у квітні 2023 року. Тоді ж з'явилася чутка, що він розповість про Стюарта і його магазин коміксів.

Спін-офф частково нагадуватиме саму «Теорію Великого вибуху». Все-таки головними героями знову будуть два чоловіки та одна жінка. «Теорія Великого вибуху» розповіла про стосунки друзів Шелдона та Леонарда з їхньою сусідкою Пенні (Кейлі Куоко).

Новий серіал стане вже третім спін-офом "Теорії Великого вибуху". З 2017 по 2024 рік йшов ситком «Юний Шелдон» про юного Шелдона (Ієн Армітідж). 17 жовтня стартує «Перший шлюб Джорджі та Менді» – він присвячений сімейному життю старшого брата Шелдона Джорджі (Монтана Джордан) та його дружини Менді (Емілі Осмент).

Стало відомо, коли стартують зйомки нового фільму за «Хроніками Нарнії»

Стало відомо, коли Netflix планує запустити зйомки нового фільму за книгами фентезі-циклу «Хроніки Нарнії» Клайва Стейплза Льюїса. Стримінг має намір екранізувати всі сім частин (1950-1956) книжкової серії.
У квітні з’явилася інформація, що виробництво нових «Хронік Нарнії» може стартувати влітку. Вже осінь, а команда так і не розпочала роботу. Схоже, технологія затяглася. Або це були попередні плани за графіком. Тепер у World of Reel зазначили, що старт зйомок заплановано на 31 січня 2025 року. Прем'єру в такому разі варто очікувати 2026-го чи 2027-го.

Production List написав, що нова екранізація може бути серіалом. Пізніше це спростували. Netflix все ще має намір зняти фільм. У 2018 році стримінг оголосив про можливий запуск цілого всесвіту. Тобто очікується кілька фільмів. При цьому вже тоді йшлося про те, що може бути і серіал – разом із фільмами.

DreamWorks зніме мультфільм "Дикий робот 2"

DreamWorks Animation має намір зняти мультфільм «Дикий робот 2». Проект уже запустили у розробку. Студія може випустити цілу трилогію за книгами циклу Пітера Брауна.
Плани на "Дикого робота 2" розкрив режисер першої частини Кріс Сандерс ("Як приборкати дракона"). В інтерв'ю Deadline він підтвердив, що вже працює над продовженням:

"На 100% так, плани на створення другого фільму є".

Пітер Браун написав цілу трилогію про дроїда Роз. До серії входять казки «Дикий робот» (2016), «Порятунок дикого робота» (2017) та «Місія дикого робота» (2023). Тобто DreamWorks ("Шрек", "Кунг-фу Панда") у разі успіху сиквела напевно випустить і третю частину.

"Дикий робот" виявився великим хітом для DreamWorks та Universal Pictures. За бюджету в 78 млн доларів на момент написання матеріалу він заробив 111 млн. Хоча після старту прокату й місяця не минуло – мультик вийшов 27 вересня. Сімейна комедія про пригоди розумного робота на острові також отримала теплий прийом: на Rotten Tomatoes 98% рейтингу від критиків та глядачів, на IMDb – 8,5 балів.

Розпочалася робота над новим серіалом за романом «Гордість і упередження» Джейн Остін

Netflix запустив у роботу серіал за романом «Гордість і упередження» (1813) Джейн Остін. На роль Елізабет Беннет розглядають зірку фільму "Смерч 2" (2024) та серіалу "Нормальні люди" (2020) Дейзі Едгар-Джонс.
Як пише Deadline, сценарій пише Доллі Елдертон («Все, що я знаю про кохання»). Проект на ранній стадії розробки. Його ще не схвалили, тому він може так і не дістатись екранів. Кастинг, відповідно, не розпочався. Однак у Daily Mail уточнили, що роль Елізабет Беннет хочуть запропонувати 26-річній Дейзі Едгар-Джонс.

Якщо серіал за книгою «Гордість і упередження» затвердять, то це буде перша адаптація після фільму «Переконання» Netflix 2022 року з Дакотою Джонсон. «Гордість і упередження» вважається класикою англійської літератури. За книгою зняли безліч картин. У фільмі Джо Райта 2005 року знялися Кіра Найтлі та Меттью Макфедієн. У 1995 році Саймон Ленгтон випустив міні-серіал з Дженніфер Ель і Коліном Фертом.

«Гордість і упередження» – роман про кохання та світське суспільство. Книги циклу «Бріджертони» Джулії Квін та однойменний серіал Netflix (2020-н.в.) часто порівнюють із «Гордістю і упередженням». У центрі уваги виявляються стосунки Елізабет Беннет та зарозумілого Фіцвільяма Дарсі. Спочатку вони не ладнають, але зрештою закохуються один в одного.

Майкл Кітон хоче знятися у фільмі «Бітлджюс 3»

Майкл Кітон заявив, що хоче повернутися до ролі підступного біоекзорциста Бітлджюса в комедії «Бітлджюс 3». Хоча Warner Bros. ще не затвердила тріквел. У фанатів вже з'явилася теорія, яка буде повна назва фільму.
«Бітлджюс» вийшов у світовий прокат 6 вересня. До 11 жовтня сіквел фільму 1988 року заробив 404 млн. доларів при бюджеті в 100 млн. і отримав теплий прийом. На Rotten Tomatoes 77% рейтингу від критиків та 80% від глядачів, на IMDb – 7 балів.

На тлі успіху «Бітлджюса» режисер Тім Бертон напевно візьметься за третю частину. Шанувальники припустили, що її назвуть "Бітлджюс Бітлджюс Бітлджюс" - за аналогією з другим фільмом. До того ж саме тричі треба вимовити ім'я Бітлджюса, щоб його покликати. Майкл Кітон в інтерв'ю E! News зізнався, що буде радий знятися в "Бітлджюсі 3". При цьому актор погодиться зіграти примару ще в кількох частинах франшизи, якщо сюжетно в них буде сенс:

«Я знімався б [у цих фільмах] щороку».

У вересні продюсер Томмі Гарпер сказав, що "Бітлджюс 3" можливий. За його словами, Тім Бертон дуже любить своїх персонажів і, напевно, захоче до них повернутися в як мінімум ще одному фільмі. До того ж друга частина отримала відкриту кінцівку з натяком на те, що Бітлджюс продовжить переслідувати Лідію Дітц (Вайнона Райдер) та її доньку Астрід (Дженна Ортега). У фінальній сцені привид з'явився у жахливому сні Лідії.

У 2025 році на Netflix вийде 2 сезон серіалу "Венздей" Тіма Бертона. Дженна Ортега повернеться до ролі Венздей Аддамс.

За «Мисливцями на привидів» знімуть ще кілька фільмів

Sony Pictures планує зняти ще кілька фільмів зі всесвіту «Мисливців на привидів». Це підтвердив режисер новітньої частини «Мисливці на привидів: Крижана імперія» (2024) Гіл Кінан. У наступних розділах можуть показати мисливців за примарами у різних країнах.
Подробицями про майбутнє франшизи Гіл Кінан поділився в інтерв'ю The Direct. Він сказав, що збирається зняти якнайбільше фільмів серії. Франшизу Кінан розвиватиме у дуеті з Джейсоном Райтманом – сином покійного творця серії Айвена Райтмана. Разом вони працювали над картинами «Мисливці на привидів: З того світу» (2021) і «Мисливці на привидів: Крижана імперія».

«Ми продовжуємо обговорювати ідеї для масштабних історій про мисливців на привидів на великому екрані. Наша відповідь "так" [чи знімуть більше фільмів по всесвіту]. Ми з Джейсоном дуже серйозно ставимося до місії продовжувати спадщину "Мисливців на привидів". [...] Слідкуйте за новинами. Буде багато всього. Але про це трохи згодом».

В одному з нових фільмів за «Мисливцями на привидів», напевно, повернуться Спенглери. У двох останніх частинах мисливцями виступили Келлі Спенглер (Керрі Кун) та її діти Фібі (Маккенна Грейс) та Тревор (Фінн Вулфгард), а також вчитель Гері Груберсон (Пол Радд). При цьому в «Крижаній імперії» вони переїхали в Нью-Йорк, де знаходиться культова штаб-квартира оригінальних мисливців. Водночас у березні Гіл Кінан говорив про можливість виходу спін-офф про мисливців з інших країн.

«Мисливці на привидів: Крижана імперія» заробили у світовому прокаті 201 млн доларів при бюджеті в 100 млн. На Rotten Tomatoes у фільму всього 42% рейтингу від критиків, зате 82% від глядачів.

У серпні Netflix затвердив мультсеріал по «Мисливцям на привидів». У ньому розкажуть про нових персонажів.

Читати також


up