26.10.2024
Розваги
eye 137

Як відзначають Хелловін у різних країнах

Хелловін в Україні

У всьому світі 31 жовтня люди відзначають Хелловін. До свята "Вечір всіх святих" дорослі готують різні "страшні" смачненькі страви, а діти бігають по домівках, випрошуючи солодощі. У цій статті розповімо вам, які цікаві способи святкування Хелловіна є у різних країнах.

Хелловін в Ірландії

Саме в Ірландії, колисці сучасного Хелловіну, стародавні кельти відзначали кінець осені та початок зими. Ця традиція, що сягає корінням у давні часи, жива й досі. Ірландія також є батьківщиною легендарного Джека-ліхтаря. Фестивалі вампірів, традиційна страва колканнон та забавні ігри з яблуками – все це невід’ємні атрибути ірландського Хелловіну.

Хелловін у США

У США Хелловін є одним із найпопулярніших свят у країні. Мешканці вбираються у костюми, а також не забувають і про свої будинки, щедро прикрашаючи їх. Також жителі Америки влаштовують вечірки, на яких проводять традиційні ігри – «спіймай яблуко» або «зірви ріжок із чортиком». Крім того, діти люблять ходити будинками та зі словами «Trick or treat!» просити цукерки.

Хелловін у Великій Британії

У Великій Британії люди люблять влаштовувати тематичні вечірки, вирізати з гарбуза «Jack-o'-lantern» та розвішувати прикраси, наприклад, павутину. Також англійці ворожать на багатті: кидають туди камінчики і розглядають візерунок полум'я.

Хелловін в Іспанії

Іспанці також люблять у Хелловін відвідувати тематичні вечірки, а також ходити в атмосферний парк розваг, де можна випробувати американські страхи.

Хелловін у Мексиці

Хелловін у Мексиці

Мексиканці відзначають це свято з 1 по 2 листопада, називається він у них - «Dia de los Muertos». Люди створюють меморіальні вівтарі для померлих та проводять обряди на згадку про предків.

Хелловін у Китаї

У Китаї на Хелловін проводять Фестиваль голодних духів, на якому заблудлим душам підносять різні подарунки і частування. Китайці вірять, що на Хелловін  нещасливі за життя душі повертаються в наш світ, тому їх намагаються задобрити.

Часто в Китаї пускають ліхтарики по річці або запускають їх в повітря, щоб освітити душам шлях додому. Китайці підсвічують вікна, щоб духи їхніх рідних могли відвідати будинок. Біля фотографій померлих близьких ставлять їжу і воду.

Хелловін у Японії

З того часу, як у 2000 році в токійському Діснейленді вперше відсвяткували Хелловін, це свято стало популярним по всій країні. В містах країни проводяться вуличні вечірки, паради та домашні свята. Щоб вразити один одного, люди вбираються в святкові маскарадні костюми. Цікаво, що доволі часто святкові заходи відбуваються навіть у потягах. 

Найпрестижніша подія на Хелловін в Японії – парад Kawasaki Halloween Parade, у якому беруть участь близько 4000 людей. Однак ви не можете просто одягнути костюм і відвідати свято. В організаторів є певні вимоги та стандарти, учасники повинні подати заявку принаймні за два місяці, щоб приєднатися до святкувань.

Хелловін в Україні

Українці відзначають Хелловін практично в усіх містах та селах. Вони кличуть додому гостей на костюмовану вечірку. Декором для свята є також гарбузи, павутиння та черепи. Практично всі крамниці, кафе та ресторани також приєднуються до тематичних веселощів та доволі креативно прикрашають свої приміщення.

Читайте також: Хелловін: більше, ніж просто солодощі

Читати також


up