29-11-2022 Розваги 415

5 романтичних фільмів, які не нудно дивитися

5 романтичних фільмів, які не нудно дивитися

Нас усіх скоро захлисне хвиля сентиментальності та картонних сердець. А отже, треба хапати тих, хто прикрашає ваше життя, і терміново влаштовувати вечір у найкращих традиціях голлівудських казок.

Разом з цим наближається момент, коли точно доведеться засісти за перегляд романтичного фільму. Навіть якщо насолодитися таким вам особливо нема з ким, репертуар кінотеатрів і великі сторінки стрімінгів все одно застигнуть вас зненацька. Для тих, у кого, здається, давно зник дух романтики, а зовсім солодкі історії осідають на серці тяжкістю – наша добірка.

«Людина з зірки» (1984)

«Людина з зірки» (1984)

Поки Голлівуд ще не обріс спецефектами, космос у кіно залишався далеким та вкрай романтичним. Фільм Джона Карпентера про позаземну цивілізацію, яка відправляє на Землю свого представника (із зовнішністю Джеффа Бріджес) із завданням дізнатися все про справжнє кохання. Звичайно, герой входить до смаку і майже провалює завдання, відмовляючись повертатися на свою рідну зірку. Маленьке містечко в штаті Вісконсін і життя в якості простого роботяги - ось воно справжнє, ніякі зорельоти та надтехнології не замінять простих радощів життя з близькою людиною.

«Бронкська історія» (1993)

«Бронкська історія» (1993)

Режисерський дебют Роберта де Ніро, який присвятив свою роботу всім підліткам, які дорослішають у важких районах, та своєму батькові – Роберту де Ніро – старшому. Нескладно здогадатися, що мова піде про гангстерів, але сама історія розказана від імені хлопчика, який поки що не зовсім учасник міжусобиць – лише спостерігач із вкрай близької відстані. У фільмі показана романтика гангстерського укладу життя, але паралельно розвивається зовсім інша лінія: перша закоханість у дусі «Ромео та Джульєтти», тільки розлад іде не клановий, а за кольором шкіри. Найрозумнішим і наймудрішим щодо любові, звичайно, виявляється глава місцевих гангстерів, який передає великі знання про жіночу природу.

«Я кохаю тебе, Філліпе Моррісе» (2009)

«Я кохаю тебе, Філліпе Моррісе» (2009)

Небагато фарсу теж не завадить, навіть якщо ми говоримо про романтику. Кохання, яке застигло за несподіваних обставин, головного героя (Джим Керрі) та його співкамерника (Юен Макгрегор). У картині Джона Рекуа та Гленна Фікарри всі постійно втікають із в'язниці, щоб знову в неї потрапити з суворішим вироком. Але все це лише декорація до реальної жаги до життя двох людей, які б ніколи не зустрілися на волі. І хоча все, що відбувається за ґратами, більше схоже на мюзикл, ніж на мелодраму, – почуття героїв, що міцніють, чіпають своєю безпосередністю і чистотою.

«Дружба і ніякого сексу?» (2013)

"Дружба і ніякого сексу?" (2013)

Варіант для тих, хто дуже хоче відволіктися від повсякденності та забути про скептицизм хоча б на півтори години. Картина режисера Майкла Дауса з Денієлом Редкліффом та Зої Казан у головних ролях про те, як закохатися в людину, яка вже у стосунках. Дивна дружба, яка зміцнюється між двома головними героями, знайома багатьом: постійні зустрічі, листування, сміх і багато нескінченних розмов зовсім без теми (тільки без сексу). Уся історія могла б стати солодкою пародією на те, що глядачі бачили тисячу разів, але рятують у тому числі актори – не дивуйтеся, коли несподівано на екрані виникне Адам Драйвер.

«Джульєтта» (2016)

«Джульєтта» (2016)

Хочете порадувати жінку – перегляньте з нею фільм Педро Альмодовара. У будь-якій картині іспанського режисера жінки зняті з великою любов'ю, повагою та рідкісним прийняттям будь-яких видів та типів їхньої краси. Джульєтта прожила яскраве життя, де було місце пригод і пристрасті, але одного разу вона втрачає вже дорослу дочку через секрет, який воліє не видавати цілих тринадцять років. Жінка вирушає по всіх ключових моментах своєї пам'яті від юності до зрілості, щоб нарешті пояснити дорослій дочці – чому вона так раптово зникла з її життя. Як і властиво режисеру, кольори у фільмі не дають провалитися в надто сумний стан, властивий драмам.


Читати також