26-11-2022 Розваги 636

Новини кіно за тиждень. 26 листопада 2022

Новини кіно за тиждень. 26 листопада 2022

Ми знову розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Amazon має намір витрачати понад $1 млрд на рік на виробництво фільмів

Amazon

Компанія Amazon, найбільший у світі інтернет-ретейлер, планує виділяти понад $1 млрд на рік на власне кіновиробництво. При цьому йдеться про повноцінні фільми — з прем'єрами у кінотеатрах, прокатом тощо. Стверджується, що за ці гроші компанія зможе знімати 12–15 фільмів на рік.

Це дозволить Amazon вийти на рівень студії Paramount Pictures та подібних до неї. Принаймні це стосується кількості.

При цьому якщо Amazon хоче конкурувати з Netflix, то потрібні будуть ще інвестиції. Адже потоковий сервіс випускає близько сотні фільмів на рік, щоправда, це робить на власній платформі. Amazon виробляє близько 26 фільмів на рік, причому більшість з них йде не англійською мовою.

Ще в березні цього року Amazon купила голлівудську студію MGM за $8,45 млрд, що дозволить компанії задіяти її у своїх проектах.

Брати Руссо попрацюють над серіалом про криптавалютну біржу

Братья Руссо

Стрім сервіс Amazon Prime Video запросив режисерів «Месників» Джо та Ентоні Руссо до роботи над новим міні-серіалом. Проект із восьми серій розповість про крах криптовалютної біржі FTX, який стався у листопаді цього року.

Творцем та сценаристом шоу виступить Девід Вейл («Мисливці»). Крім продюсерських обов'язків, Руссо обговорюють можливість зрежисувати кілька серій. В основу серіалу буде покладено майбутню книгу автора «Людини, яка змінила все» Майкла Льюїса.

Квентін Тарантіно порадив вразливим глядачам не дивитися його фільми

Квентін Тарантіно

Автор «Кримінального чтива» Квентін Тарантіно заявив, що ті глядачі, які не переносять надмірне насильство та часте вживання n-word (расистська лайка на адресу темношкірої людини) у його фільмах, повинні утриматися від перегляду.

«Дивіться щось інше. Якщо у вас виникають проблеми із цим у моїх фільмах, вони не для вас. Виходить, я не для вас їх знімаю», - заявив режисер на одному з ток-шоу HBO Max.

Деякі критики та глядачі часто дорікали постановнику за навмисне використання n-word лайки: у «Джанґо вільному» воно було вимовлено близько 110 разів, в «Мерзенній вісімка» — 35 разів. Актори Тарантіно, включаючи Семюеля Л. Джексона та Джеймі Фокса, не раз вставали на захист Тарантіно та його сценаріїв із використанням ненормативної лексики.

Зараз Тарантіно бере участь у промо-кампанії своєї нової книги «Роздуми про кіно» (Cinema Speculation). У розмові він також зазначив, що поки що не розпочав написання сценарію свого десятого та фінального фільму в кар'єрі.

Вийшов новий трейлер «Аватара: Шлях води»

Disney поділилася новим трейлером блокбастера "Аватар: Шлях води". Продовження блокбастера Джеймса Кемерона вийде у прокат 16 грудня.

Нова частина з'явиться у кінотеатрах через 13 років після виходу оригіналу. За сюжетом, Джейк Саллі (Сем Вортінгтон) та його сім'я змушені залишити звичне місце проживання і вирушити у незвідані райони планети Пандора.

У сіквелі також знімалися: Зої Салдана, Сігурні Вівер, Кейт Вінслет, Стівен Ленг, Мішель Єо та ін. Офіційний хронометраж картини становитиме 3 години 12 хвилин.

Ґері Олдмен розповів про плани закінчити кар'єру після виходу «Повільних коней»

Гері Олдман

Лауреат «Оскара» Ґері Олдмен намітив план швидкого завершення акторської кар'єри. За словами британського артиста, це може статися після закінчення шпигунського серіалу "Повільні коні" на Apple TV+.

«У мене була завидна кар'єра, проте кар'єри мають властивість сходити нанівець, до того ж мені цікаві інші речі, крім акторської майстерності. <…> Наступного року мені буде 65, там і 70 не за горами. Не хочу грати до 80. Я був би дуже щасливий і втішний зіграти Джексона Лемба, а потім повісити слухавку», — каже Олдмен.

"Повільні коні" засновані на циклі шпигунських романів Міка Херрона. Лемб є головою відділу для засланців MI6, яким довіряють саму непривабливу, але разом з тим небезпечну роботу. Крім Олдмена у серіалі зіграли Крістін Скотт Томас, Джек Лауден та Олівія Кук. Другий сезон стартує на стрімінгу 2 грудня.

З'явився трейлер вестерну «Старий шлях» із Ніколасом Кейджем

Студія Lionsgate представила дебютний трейлер фільму Старий шлях. Картина стане першим у кар'єрі вестерном «оскароносного» актора Ніколаса Кейджа.

Сюжет стрічки розвивається довкола колишнього бандита, а нині старанного сім'янина Колтона Бріггса. Йому доводиться об'єднатися з 12-річною дочкою, щоб протистояти ватажкові банди, який хоче помститися Бріггсу за вбивство батька.

Режисером «Старого шляху» виступив Бретт Донохью («Акти насильства»). Фільм буде доступним для перегляду в Мережі з 13 січня.

За «Бембі» знімуть фільм жахів у дусі «Вінні-Пуха: Кров і мед»

Бембі

Після фільму жахів «Вінні-Пух: Кров і мед» вийде моторошна версія ще однієї класичної дитячої казки. За австрійським романом «Бембі» Фелікса Зальтена та однойменним мультфільмом Disney знімуть хорор. Як повідомляє Dread Central, фільм вийде під назвою "Бембі: Розплата". Зйомки мають стартувати наприкінці січня 2023 року.

Режисер «Вінні-Пуха: Кров і мед» Різ Фрейк-Уотерфілд виступить продюсером. А зніме жахіття Скотт Джеффрі («Погана черниця»). Як розповів Джеффрі, фільм "Бембі: Розплата" натхненний хорором Netflix "Ритуал" 2017 року. За сюжетом Бембі мститиметься за смерть матері – судячи з усього, мисливцю і, може, його товаришам:

«Фільм буде неймовірно похмурим переказом історії 1928 року [книга Зальтена вийшла 1923 року, а 1928-го її опублікували англійською мовою], яку ми всі знаємо і любимо. Я черпаю натхнення у дизайні [монстра], який показали у "Ритуалі" Netflix. Бембі стане злісною машиною для вбивств, він ховатиметься в дикій природі. Приготуйтеся до Бембі в сказі!».


Читати також