22-06-2023 Розваги 390

8 персонажів із серіалів Netflix, які назавжди змінили поп-культуру

8 персонажів із серіалів Netflix, які назавжди змінили поп-культуру

Ти / You

Джо Голдберг

Ти / You Джо Голдберг

У нульових і десятих Пенн Беджлі встиг прославитися, зігравши «самотнього хлопця», тобто Дена Гамфрі, у підлітковому хіті «Пліткарка». Хто б міг подумати, що майже через десятиліття після фіналу історії про золоту молодь Нью-Йорка актор отримає головну роль у кар'єрі. Мова йде про персонажа на ім'я Джо Голдберг — серійного вбивцю та професійного сталкера. Молодий чоловік зав'язує нездорові стосунки з жінками, змушуючи глядачок надалі бути обережними у спілкуванні із чарівними незнайомцями у книгарні. Маніяк у виконанні Беджлі - втілення одержимості та страхів жінок. Можливо, ви перестали дивитися «Ти» і уявлення не маєте про долю героя у п'ятому сезоні, але Джо Голдберг продовжить переслідувати вас у мемах та тиктоках по всьому Інтернету, пустивши коріння у поп-культуру.

Бріджертони / Bridgerton

Ентоні Бріджертон

Бріджертони / Bridgerton Ентоні Бріджертон

"Бріджертони" - головна історична драма Netflix на сьогоднішній день. Автори проекту оновили елегантний жанр, додавши до нього еротику та флер «Пліткарки». Не дивно, що шоу є одним із найпопулярніших проектів стрімінгу. Окрім ескапістського настрою «Бріджертони» мають у рукаві чимало харизматичних персонажів. Улюбленцем публіки став Ентоні – старший син родини Бріджертон. На початку серіалу герой Джонатана Бейлі постає ловеласом округу, який надмірно опікується молодшою сестрою. У другому сезоні англієць виходить на перший план, даючи можливість глядачам краще дізнатися про складну фігуру. Ентоні - водночас відразливий і привабливий герой, який боїться зближуватися з людьми. Бріджертон заслуговує на місце поряд з іншими англійськими джентльменами епохи: словом, містеру Дарсі доведеться посунутися.

Гра в кальмара / Squid Game

Сон Гі Хун

Гра в кальмара / Squid Game Сон Гі Хун

"Гра в кальмара" свого часу викликала великий резонанс, доповнивши список блискучих корейських трилерів. Шоу розповідає про групу зневірених людей, які заради грошей погоджуються брати участь у небезпечних для життя змаганнях. Серед них головний герой Сон Гі Хун — зовсім не ідеальний персонаж, який змушує глядачів вболівати за нього до останнього. Актору Лі Чон Че вдалося зобразити бідняка складною людиною з боргами, вадами та добрим серцем. Навряд чи драма про виживання мала б успіх без такого химерного героя. Зрештою, саме його обличчя спливає перед очима при згадці «Ігри в кальмара», а отже, Сон Гі Хун вже закріпився в історії телебачення.

Венздей / Wednesday

Венздей Аддамс

Венздей / Wednesday Венздей Аддамс

"Венздей" - ще один приголомшливий хіт платформи, який більшою мірою прославився завдяки бездонним очам і сліпучій харизмі Дженни Ортегі. Серіал обертається навколо самого похмурого члена сім'ї Аддамс: дівчинка Венздей вступає до академії Невермор, де навчаються такі самі незвичайні діти, як вона сама. Ортега вдихнула нове життя у культовий образ та створила чергову ікону для молодого покоління. Підліткове шоу на перший погляд мало чим відрізняється від інших проектів Netflix. Але саме центральний персонаж — серце історії, що привносить у сюжет тонну сарказму і перетворює звичайну історію про аутсайдерів-школярів на захоплюючу готичну пригоду.

Ферзевий гамбіт / The Queen's Gambit 

Бет Гармон

Ферзевий гамбіт / The Queen's Gambit  Бет Гармон

Восени 2020 року відбулася прем'єра «Ферзевого гамбіту» — захоплюючої та, мабуть, найцікавішої історії про гру в шахи. Через роки серіал не втрачає популярності, а шахові дошки продовжують поповнювати полиці глядачів. Вундеркіндку, яка бореться із залежностями та намагається піднятися на вершину шахового світу, зіграла Аня Тейлор-Джой. З того самого моменту, як актриса з'являється на екрані з вогняним волоссям і холодним поглядом, Бет Гармон миттєво перетворюється на поп-культурний феномен. Це багатогранна героїня, на її плечах багаж травм минулого, а всередині хоровод демонів, яких доведеться подолати. Персонаж Тейлор-Джой - один із найвідоміших на сучасному телебаченні. Немає сумнівів, що Бет Гармон ще довгий час надихатиме шоу-раннерів на створення подібних персонажів.

Кінь БоДжек / BoJack Horseman

Кінь БоДжек

Кінь БоДжек

Такі шоу, як «Кінь БоДжек», показали публіці, що анімація може бути не менш цікавою, ніж ігрові картини. На п'єдесталі героїв мультсеріалів сидить депресивний нарцис – кінь БоДжек. Зів'яла зірка ситкому розкривається з різних сторін: в одному епізоді житель Лос-Анджелеса може змусити себе ненавидіти, в іншому — ізлити душу і привернути глядачів до співпереживання. Вигадати такого антигероя та утримувати інтерес аудиторії до серіалу до самого фіналу — заслуга сценаристів. Хоч би які жахливі вчинки робив БоДжек, глядач не втрачає віри, що кінь обов'язково впорається з психологічними проблемами і перестане завдавати біль оточуючим (і собі).

Читати рецензію на шоу «Кінь БоДжек»

Сексуальна освіта / Sex Education

Мейв Вайлі

Сексуальна освіта / Sex Education Мейв Вайлі

Серед численних проектів про школярів «Сексуальна освіта» тримає пальму першості. Легко зрозуміти почуття Отіса (Ейса Баттерфілд), який закохується в Мейв (Емма Макі) - бунтарку-однокласницю з рожевим волоссям. Втім, дівчина не обмежується химерним характером. Автори проекту зробили з героїні Емми Макі багатогранного персонажа: вона зухвала з однокласниками, заступається за друзів, зачитується Вірджинією Вулф і бере участь в інтелектуальних іграх. Однак за маскою уїдливої учениці ховається дитина, якій довелося зарано подорослішати. Мейв живе одна в трейлері, але не дозволяє будь-чому — поганому досвіду або глузуванням популярних однолітків — перешкодити їй йти до своєї мети: вибратися з бідності і здобути освіту. Це та сама героїня, яку хочеться назвати взірцем для наслідування для дівчат-підлітків у всьому світі. Зрештою багато хто з нас хоч раз почував себе ізгоєм в суспільстві, а впевненості всередині часто було замало. На щастя, міс Вайлі тут, на Netflix, щоб дати пару уроків, як постояти за себе і заразом перемогти патріархат.

Дивні дива / Stranger Things

Одинадцять

Дивні дива / Stranger Things Одинадцять

Безперечно, найбільшим хітом Netflix є серіал «Дивні дива». Серед мешканців містичного Гоукінсу є чимало фактурних особистостей, які стали улюбленими персонажами мільйонів людей. Проте не можна посперечатися з тим, що саме Одинадцять (Міллі Боббі Браун) — обличчя шоу. Джейн — сором'язлива, віддана, невловима, приваблива дівчинка, яка сезон за сезоном змушує серця глядачів битися частіше. Загалом, Оді має всі якості персонажа, якого можна без перебільшення назвати унікальним. Якщо «Дивні дива» – головне досягнення стримінгу, то Одинадцять у виконанні Боббі Браун – перлина телебачення.


Читати також