«Двадцята планета від Сонця» — це дебютна проза співачки Ольги Баландюх, яку вона почала писати ще в 2014 році, а закінчила в 2016

«Двадцята планета від Сонця» — це дебютна проза співачки Ольги Баландюх


«Двадцята планета від Сонця» — це історія про боротьбу, прагнення до свободи, кохання і самопожертву. На планеті, що зазнала великої космічної катастрофи і загарбницької війни, люди забули, ким вони є, а правдива історія їхнього народу перетворилися на легенди, в які мало хто вірить. Та кожен народ має своїх героїв. І хоча іноді одним не вдається довести розпочате до кінця, на їхнє місце обов’язково приходять інші, яким, можливо, пощастить більше. Головне, щоб серед людей збереглася пам’ять про минуле, нехай навіть у вигляді легенд. Адже завжди знайдеться той, хто в них повірить. А любов і прагнення до свободи допоможуть подолати найбільші труднощі на шляху до мети.

Як зазначає авторка:

«Я її почала писати ще в 2014, а завершила в 2016 році. Майже сім років цей вордівський файл і велика мрія публікації спали і їхнє пробудження було чимось нездійсненним, адже випустити книгу це зовсім нелегко. Час від часу я пробувала цю справу реалізувати, але були відмови або просто містична тиша у відповідь. Коли почалась війна, за деякий час я згадала, що маю цю велику і досі нездійснену мрію. А вона така бажана! Тоді я вирішила, що мрія має бути ціллю, а не ілюзією. Тим паче, коли не знаєш, що з тобою трапиться під час війни, треба зробити те, що відкладав, ВЖЕ, поки є час. Завтра може не бути, тоді і мрії не буде. Хай живе книгою і буде вічною. Вона вже живе».

Український письменник Андрій Курков залишив свої враження від книги:
«Фантастична проза Олі Баландюх наповнена суто українською романтикою. Ця проза затягує, і, коли читаєш, увесь космос здається знайомим і рідним, як місто, в якому живеш».

Про авторку

Ольга Баландюх — українська співачка, скрипалька, модель та художниця. Брала участь у багатьох всеукраїнських та міжнародних мистецьких проєктах як художниця та фотографиня. Мала ряд персональних художніх виставок. Учасниця «Голосу країни»; опери-міфу «Ukraine — Terra Incognita»; Міжнародного джазового фестивалю «Jazz Bez XX»; концерту української музики «Ковчег “Україна”»; українсько-канадського музичного проєкту «Ukrainian Artists United», у якому висвітлюється російсько-українська війна. Також в Ольги є музичний проєкт «Голос Української Природи».


Читати також