26-08-2022 Розваги 619

Топ фільмів, знятих за реальними подіями, що мотивують рухатися далі, незважаючи ні на що

Кращі мотивуючі фільми

Напевно, кожен із нас бував у ситуаціях, коли весь світ здається ворожим, у душі поселяються порожнеча та апатія, починає здаватися, що жити нема чого, та й взагалі – все безглуздо. У такі моменти дуже корисним заходом психологічної «реабілітації», щоб прояснити свідомість, може стати перегляд відповідного фільму.

Ми зібрали для вас 5 найкращих мотивуючих фільмів, заснованих на реальних подіях. В них головні герої вчать боротися з труднощами і рухатися далі, незважаючи ні на що

1. «Цілитель Адамс» (1998)

Цілитель Адамс

Доктор Хантер Адамс потрапляє у психіатричну лікарню в стані глибокої депресії. Але лікарі не можуть йому допомогти, його рятують пацієнти. Вони змушують його подивитися на своє життя з боку, поглянути на нього зі сміхом. На власному прикладі Адамс переконується в тому, що сміх може творити чудеса і зцілювати. 

Сміх — найкращі ліки, і в декількох випадках ноухау Адамса дійсно рятує людей.

2. «Квітка пустелі» (2009)

Квітка пустелі

Історія Варіс Дірі — простої дівчинки-кочівниці із Сомалі. В 13 років вона втекла із сім'ї, дісталася  до Могадіша, а потім опинилася в Лондоні. Через кілька років їй вдалося стати однією з найпопулярніших моделей світу. Варіс не була першою темношкірою топмоделлю, але вона стала першою жінкою, яка публічно засудила практику жіночого обрізання, була обрана спеціальним послом ООН і створила фонд боротьби з FGM.

3. «1+1» (2011) 

1+1 фільм

Постраждавши внаслідок нещасного випадку, багатий аристократ Філіп наймає в помічники людину, яка найменше підходить для цієї роботи, — молодого жителя передмістя Дріса, який щойно звільнився з в'язниці. Незважаючи на те, що Філіп прикутий до інвалідного візка, Дрісу вдається розбавити  розмірене життя аристократа духом пригод.

4. «Соціальна мережа» (2010)

Соціальна мережа 2010

Фільм був створений найкращими американськими кінематографістами. Режисером цієї захоплюючої біографічної драми став Девід Фінчер. Він екранізував найцікавішу історію про наймолодшого у світі мільярдера, який розбагатів лише у 30 років. Фільм отримав величезний успіх, адже людству завжди особливо цікаве те, що стосується грошей та фінансового успіху. Тим більше, що це відбувається не колись, а в наш час. 

Картина досить динамічна, досить дотепні та цікаві діалоги не дають відвернути свою увагу від того, що відбувається. У фільмі йтиметься про молодих людей, які не прогавили успіху і вступили на навчання до Гарвардського університету, де не гуляли і розважалися, а весь час приділяли лише навчанню. 

Таким був Марк Цукерберг. У той момент, коли його покинула кохана, він вирішив створити свій сайт, на якому почав обговорювати з однокурсниками взаємини із протилежною статтю. 

Таким чином з'явилася знаменита соціальна мережа Facebook. Це і стало початком шляху до багатства...

5. «Тінейджер на мільярд» (2011)

Тінейджер на мільярд

Події  фільму, заснованого на реальній історії успіху молодого мільярдера, розгортаються навколо підлітка на ім'я Топ, який вже в юному віці виявляв задатки успішного підприємця. 

Ще в 16 років він мав досить непоганий та стабільний дохід від популярних онлайн-ігор і навіть міг похвалитися власним автомобілем. 

У 17 років він вирішує змінити поле діяльності і починає свій перший бізнес із продажу смажених каштанів. Проте це підприємство стає лише невеликим етапом на шляху становлення одного з найсміливіших бізнесменів у світі.


Читати також