22-08-2022 Розваги 428

Критикам не сподобалася «Пісочна людина» через невдалі спецефекти

Серіал Пісочна людина. Відгуки критиків. рецензії

Після прем'єри серіалу "Пісочна людина" (The Sandman) на стрімінг-сервісі Netflix у мережі з'явилися повноцінні рецензії кінокритиків. Деякі з журналістів відзначили хорошу емоційну глибину в адаптації графічних романів Ніла Геймана, а деякі залишилися незадоволеними картинкою шоу, критикуючи творців за невдале використання ефектів. Почитати деякі з висловлювань критиків можна нижче:

The Guardian, Ребекка Нікольсон

«Серед більш гротескних видовищ ховається емоційна глибина, яка підносить серіал далеко за межі звичайної фантастичної маячні в дусі „Давайте подивимося, на що ми можемо витратити бюджет для комп'ютерної графіки“. Зважаючи на вихідний матеріал, це не дивно. Для фанатів серіал цілком може виявитися вартим після довгого очікування, а новачкам у світі „Пісочної людини“ є що для себе відкрити».

Polygon, Джошуа Рівера

«Незважаючи на те, що це можливо найкраща версія адаптації від Netflix, це все ще адаптація Netflix — проект, який має відповідати обмеженням та прагненням платформи створювати досвід „запойного перегляду“ і який у перспективі може стати більшим хітом. Усі способи, які можуть скомпрометувати оригінальну роботу, вже присутні у цьому серіалі — візуально, тонально та структурно. «Пісочна людина» від Netflix, хоч би якою точною вона була, як і раніше, залишається адаптацією зі згладженими краями, темною фантазією, яка не передає всю темряву, і байкою, яка пояснює занадто багато».

Variety, Каролайн Фрамке

«Екранна адаптація коміксу завжди вимагає багато чого, щоб відповідати його натхненню, але версія Netflix рідко передає той самий візуальний дух за винятком, можливо, епізоду „24/7“, режисером якого є Джеймі Чайлдс. В іншому Морфей і його соратники занадто часто губляться у брудній темряві або широких, каламутних пейзажах CGI, які виглядають надто фальшиво, щоб по-справжньому захоплювати дух».

USA Today, Келлі Лоулер

«Я дуже намагалася полюбити цю адаптацію „Пісочної людини“, більше за інші серіали, які розчарували мене першими епізодами. Я намагалася, бо люблю фентезі та люблю інші роботи Геймана, як на папері, так і на екрані. Я думала, що просто нічого не зрозуміла про серіал Netflix, тому продовжувала дивитися і чекати. Але, якщо вже на те пішло, що глибше я занурювалася в 10-серійний сезон, то гірше ставало шоу. Так що ні, я не серджуся. Серіал гарно знятий та вірний готичному мистецтву коміксів. Я просто хочу, щоб сон був кращим, і запитую, чи варто це взагалі робити».


Читати також