Remez випустив сингл «Сумую»: справжній трек про емоції, які нам принесла війна та розлука з близькими

Remez Сумую

Нова зірка української музики Remez продовжує набирати популярність на стримінгових сервісах та радіо. Серію успішних релізів виконавець продовжує синглом «Сумую».

Remez давно відомий українським слухачам в якості у фронтмену київського гурту RvB. З 2022 він розпочав сольну кар'єру, яка отримала новий зміст з початком повномасштабної російсько-української війни.

Автор та виконавець з перших місяців вторгнення знаходиться на фронті, та встиг побувати в багатьох гарячих точках на лінії вогню. Але завдяки сучасним технологіям та команді, він зумів записати новий матеріал, який виражає досвід та емоції українців у вирі війні та горя. Пісні, які увійшли в останній альбом «Wartime songs», отримали успіх на платформах та на радіо. Треки були додані до плейлистів десятків радіостанцій усіх форматів та були почуті мільйонами слухачів.

З випуском альбому «Wartime songs”, записаного у польових умовах, Remez не зупинився. Вже зараз артист презентує трек «Сумую», який відображає новий емоційний світ, з яким намагається владнати не тільки автор, а й кожен з нас.

«Під час війни дуже змінився мій внутрішній стан. Я б не зміг повернутися до RvB, навіть якби мав достатньо часу для цього. Тому почав працювати самотужки, і назвав цей проєкт своїм прізвищем», — так пояснює зміни сам Олександр Ремез.

Вже за традицією (хоч і не приємною) вокал для пісні був записаний у розташуванні військової частини, де зараз  проходить службу артист.

Remez пише лише про те що, знає та проживає сам. Але історія поставила нас в однакові умови. Таким чином, лірика синглу «Сумую» у прямому сенсі близька мільйонам.

«Що ж до сенсів цієї композиції, то вони будуть зрозумілими для всіх українців. Адже майже кожен із нас зараз має, у кого запитати: — «Як ти там?», — розповідає Remez.

Якщо розібрати текст, то зрозумієте, що в пісні також йдеться про втрачені можливості, про всі несказані слова. Через війну ми чітко усвідомили, як важливо не боятися ділитися почуттями тут і зараз, поки між вами немає сотень кілометрів і вас не розділяє екран смартфона. Але на жаль, за найважливіші уроки, ми змушені платити самі та за найвищими тарифами.

Як часто буває, проблеми лише дозволили зробити трек автентичним та головне — не звичним для вуха звичайного слухача: «Вокал я писав на простий динамічний мікрофон в сільському будиночку, де було моє розташування. Коли я відправив доріжки на зведення Віталію Кандибі, він почав заперечувати доречність додавання голосу у трек, через якість мікрофона, але я запевнив його що це норм, наче чуєш голос в телефоні під час розмови», — ділиться виконавець.

Реліз синглу — це не все, що підготував для своєї аудиторії Александр Ремез. Слухачам слід чекати виходу першого кліпу, який вже за традицією також буде не типічним: «Робота над анімаційним кліпом взагалі стала моєю найулюбленішою творчою колаборацією на цей час. Аніматорка Валентина Романова зробила відео самотужки, без групи мультиплекаторів - дивовижна робота! Такого повного творчого порозуміння, годі й шукати», — розповідає про роботу Remez.

Читати також


up