Розлучись без страху. Досвід тієї, яка наважилася

Розлучись без страху. Bad Mama

«Розлучись без страху. Досвід тієї, яка наважилася»: у Yakaboo Publishing вийшла книжка популярної блогерки Bad Mama у поміч тим, хто думає, наважується, давно хоче, в процесі розлучення або вже розлучився.

Презентація книги відбудеться 22 серпня 2023 року о 19.00 у книгарні-кав’ярні «Сенс» (Київ, провулок Микільський, 1).

Ця книга - в першу чергу підтримка та плече для тих, хто приймає або прийняв рішення про розлучення, і не знає, що чекає за ним та як його правильно впровадити у життя.

Саме слово розлучення має негативне забарвлення, яке часто підсилюється стигмою, мовляв, розлучена жінка - це жінка, яка «програла». Адже, на жаль, після розлучення рівень доходів та якість життя жінки статистично частіше зазнає непропорційного зниження порівняно з їхніми партнерами (у чоловіків рівень життя після розлучення навпаки зростає). Середня цифра, яку називають дослідники, — мінус 27 % у жінок і плюс 10 % у чоловіків до рівня життя перед розлученням. І хоча зазвичай показник вирівнюється протягом наступних 2–5 років — тенденція показова. Виходячи з цього, жінка, яка думає про розлучення повинна бути готова до того, що її очікує, не лише у самому процесі, а й після: психологічно та фінансово.

Ця книга розділ за розділом, через особисту історію авторки та поради експертів (психологів, юристів, кар’єрного консультанта і навіть нутриціолога), допомагає побудувати стратегію дій на майбутнє: як планувати та жити своє життя так, аби розлучення не руйнувало майбутнє, а стало просто етапом, який веде до кращої якості життя.

Bad Mama, авторка книги, звертається до читачок: «Якщо ти нещаслива у шлюбі, і зробила усе, щоб цю ситуацію виправити, але вона не змінилася - розлучайся та не витрачай роки життя на те, що приносить тобі страждання, адже це не має ніякого сенсу. Розлучення може здаватися повною катастрофою, провалом на початку та у процесі, проте вже з часом ти можеш зловити себе на думці, що це був найкращий подарунок, який ти зробила собі у житті».

Окремо у книзі присвячений розділ тому, як говорити з дітьми про розлучення, як будувати стосунки з колишнім чоловіком (якщо це можливо), як мінімізувати вплив розлучення на дітей.

Враховуючи актуальні події, у книзі є й розділ про розлучення під час війни, де адвокат та психолог пояснюють з юридчної та психологічної точки зору тонкощі розлучення: від подачі документів та вартості послуг фахівців до методик покращення власного емоційного стану.

Про авторку:

Bad Mama - авторка блогу Bad Mama, авторка книги «Imago», у звичайному житті займається комунікаціями та навчається на психилога. Має доньку та сміється, що до 30 років втілила українську мрію: народила дитину, розлучилася з чоловіком та попрацювала на державній службі. Вважає, що до розлучення необхідно готуватися на тому самому рівні, як і до одруження. А також ніколи не боятися обирати себе.


Читати також