Житло від природи

Житло від природи. Блог Романа Стефанишина

Мої вітання!

Що таке екобудинок?

Колись в давнину люди не знали, що таке цемент, бетон, цегла, полістирол, скловата, хімічні фарби, лаки, бітумні смоли, тощо.. у них в наявності були такі матеріали як дерево, глина, солома, тваринний послід і пісок, і в цьому, на нашу думку, і був секрет їхнього здоров'я і довголіття, це поза те, що вони харчувались натуральною органічною їжею, пили чисту джерельну воду і дихали свіжим незабрудненим повітрям, але про це ми поговоримо в наступних публікаціях.

Отже, екологічно чистий дім - це споруда, яка зведена за принципом саманного будівництва, зазвичай купольного типу, матеріалами якого є дерево, глина, природний камінь, солома, природна смола, вапно і т.д.

Альтернативою можна вважати будинок, збудований виключно з пиломатеріалів, внутрішня обробка приміщень якого не буде зроблена з матеріалів, які містять шкідливі токсичні речовини і сполуки, такі як водоемульсійні фарби, різноманітні види лаків, піно-полістирольні декори, ламіновані підлоги, пластикова вагонка, олійні та нітро-фарби.., все це стосується також елементів омеблювання і побутової техніки, а також систем опалення, які поглинають кисень.

Що до опалення. Піч твердопаливна (норвезька пічка) гібридний твердопаливний котел, який буде виконувати роль двохфункційного котла (опалення і підігрів води).

Електрифікація такого будинку буде забезпечуватись виключно за рахунок природних сил, таких як вітер і світло, тобто це вітрогенератори та сонячні батареї, а також при наявності річки чи водоспаду можливо створити і гідроелектростанцію.

Водопостачання і водовідведення.Ідеальним варіантом водопостачання є джерело (при умові наявності такого на території поселення) або буріння свердловини, яка буде забезпечувати чистою водою ціле містечко. В плані водовідведення є два варіанти:

Перший - (закритий цикл) але недешевий, це очисні споруди і вторинне використання.

Другий - менш привабливий, так звані "вигрібні ями" але є одне але, продукти життєдіяльності в якості добрив можна використовувати на полях для вирощування городини не використовуючи хімдобрив (нітратів, нітритів) проти яких саме ми і протестуємо.

Що до віконних систем. Ми в жодному випадку не заперечуємо відомого і найбільш популярного принципу віконних конструкцій, такого як склопакет. Єдиною вимогою є умова, це що стосується рам, вони повинні бути виготовлені з натуральної сировини, а саме з дерева (дихаючий будинок).

Зверніть увагу! Розповідаючи Вам про все це, я жодного разу не згадував про природній газ, який в наші дні стає надто коштовним, і від якого на жаль наша країна потрапила в залежність від "братського народу". Окрім цього використання газу чи газових балонів, завжди становить небезпеку вибуху і пожежі, наслідком якого часто виникають руйнування будівель та загибель людей.

Їжа приготована на дровах зазвичай набагато смачніша і поживніша на відміну від тієї, яку готують на газових чи електричних плитах. Скажу більше, це стало навіть дуже модно і престижно (наприклад-піца на дровах).

На рахунок мобільного зв'язку та інтернету. Це благо цивілізації, яке забезпечує нам комунікацію, і дає можливість швидкої передачі інформації на відстані, яка стосується певних рішень і домовленостей та реалізації тих чи інших дій, а також постійного коннекту з всіма жителями містечка. Саме тому спільнота ЕКОПОСЕЛЕННЯ не виступає проти встановлення чи існування радіолокаційних споруд.

На закінчення хочу подякувати Всім, хто читає мої статті і нагадати свої номери телефонів: Дзвоніть, пишіть, ми завжди готові до пропозицій і обговорень.

До наступної статті)

З повагою Роман

098 715 74 74

093 239 74 74


Читати також