4 типи сучасного оформлення квартир

4 типи сучасного оформлення квартир

Як облаштувати лофт в хрущовці

Один з найпопулярніших стилів сьогодні - лофт. Він виник після того, як дизайнери та інші люди творчих професій стали обживати простір старих фабрик і заводів, облаштовуючи там багаторівневі квартири.

Зазвичай, лофт вибирають для просторих приміщень, але немає нічого неможливого - і на 40 квадратів можна добитися потрібного ефекту, треба тільки запам'ятати основні принципи. Цей стиль немислимий без високих стель, великих вікон і відкритих просторів.

Якщо у вас ні першого, ні другого, ні третього, пофарбуйте стелю білим, використовуйте вбудовані світильники (взагалі, як можна більше світла), якщо вікна невеликі і освітлення тьмяне. По максимуму відмовтеся від стін і перегородок, нехай буде одне велике загальний простір, яке ви зоніруете за допомогою меблів і декору. Завдяки непомітним кольорам, які традиційно використовуються в обробці лофтов, яскраві акценти (наприклад, світильник, оригінальне дзеркало або ваза) виглядають на такому тлі неймовірно яскраво і цікаво.

Основні тенденції екостилю

екостиль
Наступний стиль, на відміну від лофт, можна і потрібно використовувати на невеликому метражі. Його оцінять любителі природи, комфорту і спокою в будинку. Мова про екостилі. Достаток простий, легкої меблів з натуральних матеріалів, живі рослини і мінімальний ненав'язливий декор в буквальному сенсі роблять інтер'єр свіжим і гармонійним. Екостиль любить різні відтінки зеленого, жовтого і коричневого.

У такий інтер'єр добре вписується етнічний декор, а якісні фотошпалери візуально розширять маленьке приміщення і створять ефект додаткового вікна. Так що, можете сміливо використовувати фотошпалери на стіні. Друк фотошпалер на замовлення можна знайти, майже в кожній професійній друкарні. Інтер'єр в екостилі - ідеальне рішення для тих, хто втомився від міської суєти.

Безумовні переваги стилю хай-тек

хай-тек
Якщо ви прихильник строгості та функціональності, і при цьому експериментатор, стиль хай-тек здивує вас своєю здатністю поєднувати всі ці якості. З'єднайте кілька контрастних кольорів в декорі або, взявши за основу кипенно-білий, розбавте його яскравими вставками. Глянцеві, скляні та інші відображають поверхні вітаються - вони візуально розширять простір.

Громіздкі люстри замініть геометрично правильними пластинами з вбудованими світлодіодами або повісьте ліхтар з розсіяним світлом - завдяки такому висвітленню створюється ілюзія додаткового вікна. До слова, хай-тек можна вельми собі вдало поєднувати з ЕкоСтіль.

Як грамотно декорувати будинок у східному стилі

східний стиль
Геометричний фотопринт в інтер'єрі і чіткий поділ простору - перед вами японський мінімалізм. Тут ви не побачите громіздких ліжок, швидше низькі і правильної форми. Меблі, і без того компактна, використовується в невеликій кількості - такий прийом дуже вдало виглядає в невеликому просторі. Легкі перегородки і ширми з рисового паперу (хоча б з метою практичності) краще замінити на матове органічне скло або напівпрозорий пластик.

Продумайте багаторівневе м'яке освітлення, розвісьте акуратні полички, які стануть продовженням стіни, чим простіше зонування - тим краще. Робіть ставку на незграбну меблі та традиційний східний декор, адже японський стиль вельми автентичний. Властива йому лаконічність і чіткі контури меблів вкрай вдало обіграють недолік квадратних метрів.


Читати також