​Львів за розвиток хореографії

​Львів за розвиток хореографії

"Ніколи не любила балет. Але проект "Балет-Фест" переконав мене у тому, що сучасний балет заслуговує уваги. Переконаю і вас."

-цитата користувача соціальної мережі Вконтакте Тетяти Бобин.

До запису дівчина прикріпила декілька відео з Гала-концерту фестивалю,який відбувся 19 липня 2015 року.

Фестиваль хореографів "Балет-Фест 2015" проходив на сцені Львівської опери вперше і вже встиг полюбитись як артистам,на яких ставилась програма, так і глядачам. Звичайно, дуже зацікавлені були хореографи-постановники, адже Гран-прі конкурсу - це можливість постановки одноактного балету для артистів львівської трупи.

"Ця подія однозначно на часі, адже всі ми спостерігаємо як бурлить наш Львів. Постійно формуються різні артистичні та культурні середовища. Сподіваємось, що таке середовище почне формуватись і у хореографії. Це чудова можливість для молодих хореографів, які не мають свого колективу, проявити свій талант, попрацювавши з артистами львівської опери. Вже можна виділити дуже потужні одиниці. Надіємось, що новий етап хореографії на західній Україні буде розвиватись достойними темпами." - дала оцінку фестивалю Заслужена артистка України, керівник балету "Життя" та член жюрі, Ірина Мазур.

Справді, надзвичайно захоплені процесом виконавці. На короткий термін для вивчення та відпрацювання матеріалу та подекуди 12-годинну роботу не скаржились, а навпаки, в очікуванні Другого фестивалю хореографів «Балет-Фест 2016»,що відбудеться навесні наступного року.

«Було дуже цікаво! Це нові емоції, нова хореографія, яку ми не танцюємо в театрі. Звичайно, новий досвід, який ми отримали лише збагачує наші творчі здобутки.», ділиться враженнями артист Львівської опери Анастасія Гнатишин.

«В першу чергу мені було дуже цікаво подивитись на виконавців. Дуже багато наших артистів проявились у новому світлі, що надзвичайно приємно. Також хочу відзначити атмосферу співпраці та співдружності, за якою хочеться спостерігати.»,- висловив свою думку Заслужений артист України та член жюрі Сергій Наєнко.

Цю думку у своєму інтерв’ю ,також висловив художній керівник театру, Народний артист України, голова жюрі Василь Вовкун, який вірить у майбутнє проекту, його значимість для розвитку хореографічного мистецтва України.

Організатори проекту «АРТ Гільдія Балету» вже сповнені ідей на наступний Фестиваль, який тепер набуває статусу Конкурсу. Сподіваємось, що після другого проекту Львівський національний театр опери та балету отримає можливість ввести в репертуар нову постановку молодого таланта. Адже минулого року Гран-прі фестивалю не отримав ніхто,та перше місце розділили двоє талановитих хореографів Артем Гордєєв(Київ) та Віктор Щербаков(Київ).

Також хочеться поділитись ще одним наданим шансом для зовсім юних талантів. Тепер, в якості хореографа, себе зможуть спробувати і діти, віком від 13 до 18 років. Найкращі роботи будуть представлені на Гала-концерті «Балет-Фест 2016».

Організатори проекту «АРТ Гільдія Балету» вже сповнені ідей на наступний конкурс, який тепер отримує статус всеукраїнського конкурсу. Ми відкриємо нашим колегам балетмейстерам таємницю наступного БАЛЕТ-ФЕСТ 2016, конкурс стане тематичним і на 2016 рік обрана тематика «Сюжетна хореографія», повідомив керівник Арт гільдії балету Микола Санжаревський.

«Запрошуємо потенційних учасників, благодійників, зацікавлених у розвитку хореографії та всіх поціновувачів мистецтва долучитись до нового етапу проекту.

Бажаємо всім натхнення для майбутніх звершень та втілення їх в життя у Новому 2016 році!»

З повагою, АРТ Гільдія Балету

Статтю підготувала артист Львівської опери, співорганізатор проекту
Іскра Р.


Читати також