02-04-2018 Всё о музыке 340

Червона Рута від Troye Zillia

Червона Рута від Troye Zillia

Troye Zillia представляють Івасюка в орієнтальному аранжуванні

Минулого року солістка гурту Troye Zillia відвідала з концертами Ліван, де виникла ідея створити спільний реліз на основі української пісні.

«Уд та бандура просто створені щоб грати разом, адже у частотному діапазоні доповнюють одне одного і разом утворюють справжній українсько-орієнтальний мікс. Мене зачарувала орієнтальна музика та ритми, я не могла відмовитись від цієї ідеї і тому досить довгий час ми шукали музиканта, який зіграє разом з нами у Руті», ділиться спогадами Анастасія Войтюк – солістка гурту


Моханнад Нассер – музикант віртуоз на уді, композитор та музичний продюсер, метою якого є приносити музичну традицію своєї країни на міжнародну сцену. Здобувши магістра у Берклі, він вірить у культурний мікс та винайдення нового через поєднання різної музики. Моханнад з радістю відгукнувся співпрацювати і не зважаючи на свою завантаженість дуже швидко записав свої партії у Іспанії, де зараз перебуває.

Моханнад: «Я вирішив співпрацювати із Troye Zillia у записі Рути тому, що я поділяю любов цих музикантів до традиційної музики у сучасному контексті, і також хочу донести це до якомога більшого кола слухачів у світі»

Зовсім недавно, у березні, в Україні відзначали день народження Володимира Івасюка, який за своє дуже коротке життя створив величезну частину тодішньої естрадної музики в Україні.

«Його пісні це хіти, які унікальні тим, що їх співають різні покоління. Братись за створення власної версії такого відомого твору як Червона Рута було справді не просто», розповідають учасники гурту.


До речі, існує одна цікава теорія, згідно з якою Володимир Івасюк натрапив у батьковій бібліотеці на виданий 1906 року збірник коломийок, впорядкований Володимиром Гнатюком, в якому були рядки, які і надихнули його на написання Червоної Рути. (вікіпедія)

«Ми так здивувались, коли знайшли цю інформацію на Вікіпедії, адже там згадується Troye Zillia. Це точно знак!» - Стас, перкусіоніст гурту

Ой ходила, говорила гільтайова мати,

Назбирала троєзілля мене чарувати,

Назбирала троєзілля червону рутоньку,

Та й схотіла зчарувати мене, сиротоньку.

Пісню можна послухати на soundcloud сторінці гурту



Читати також