День матері: ТОП-10 книг для читання з малюками

День матері: ТОП-10 книг для читання з малюками

Мама і дитина - зв’язок на все життя, а спільно проведений час — найцінніший подарунок! Мама прокладає дитині дорогу в світ шляхом розвитку й пізнання. А допомагають їй у цій справі - добрі книги. До Дня матері видавництво «Ранок» підготувало добірку теплих, ніжних і корисних книжок, які мами можуть почитати разом зі своїми дітками. 

«Книжки-кубики: Перші слова малюка»

«Книжки-кубики: Перші слова малюка»

Книжки-кубики для найменших — перші книжки вашого малюка. 

У скриньці в формі книжки знаходяться дев’ять маленьких книжок на різноманітні прості теми, зрозумілі малюкові. З книжечками можна гратися, а найголовніше — завдяки ним малюк запам’ятає перші прості слова і дізнається про різних тварин і предмети. На кожній розгортці написані коротенькі слова та зображені яскраві малюнки до них. 

Основна мета набору «Перші слова малюка» ― допомогти немовляті познайомитись з навколишнім світом, навчитися говорити й водночас розважити його під час такого навчання. Граючись книжками-кубиками, дитина розвиватиме дрібну моторику, тренуватиме пам’ять, логічне мислення та увагу.

Серія «Ніжні книжки», Гвідо ван Генехтен

Серія «Ніжні книжки», Гвідо ван Генехтен

Ці картонні книжечки з наймилішими у світі ілюстраціями створив Гвідо ван Генехтен — відомий бельгійський художник і автор понад семи десятків дитячих книжок. Кожна книжечка допоможе батькам висловити свою любов і турботу малюкові. 

Перша книжка, що ввійшла до серії, «Цьомаю тебе» — наче мапа поцілунків, які ви можете подарувати своєму малюкові. 

Друга книжка серії «Крок за кроком» допоможе малюкові зробити свої перші кроки, а вам — підтримати його в цій справі. Кумедні герої на сторінках вчаться підводитися, стояти й, хоч іноді їм трапляється падати, вони неодмінно навчаться крокувати впевнено. 

Третя книжка «Я завжди поруч» покаже малюкові підтримку й турботу, яку виявляють батьки, цілуючи й слухаючи, розчісуючи й граючись. Ця книжка подарує дитині знання про те, що батьки дбають про нього і робитимуть це завжди.

Серія «Мій любий малюк», Альона Пуляєва

Серія «Мій любий малюк», Альона Пуляєва

Серія з трьох книжечок «Мій любий малюк» наповнена материнською любов’ю, яка зігріває, мов плетений светрик. Кожна сторінка книжки містить невеличкий сюрприз з аплікативними елементами, які дитині буде корисно і цікаво обводити пальчиками. Це розвине її дрібну моторику і, як наслідок, уяву та пам’ять. А неймовірні ілюстрації створять теплу атмосферу родинного затишку.

Окрім того, є ще чимала низка практичних і розвивальних моментів:

Дитина познайомиться з різними тваринками та їхніми звичками, розширить уявлення про навколишній світ; легко запам’ятає простенькі віршики, що сприятиме розвитку його мовлення та пам’яті; навчиться ставити себе на місце іншого; у маляти розвинеться гнучкість мислення та здатність до співпереживання, співчуття та взаєморозуміння. Гра з книжками допоможе у розвитку дрібної моторики, координації рухів рук і збагатить тактильні відчуття.

Серія «Пізнаємо з народження», Авторська група МАГ

Серія «Пізнаємо з народження», Авторська група МАГ

З іграми з наборами карток «Пізнаємо з народження» ви зможете займатися з немовлям у будь-який час і в будь-якому місці. Познайомите дитину з мешканцями подвірʼя, ферми, лісу й оселі. Ігри спрямовані на розвиток сенсорного сприйняття, мовлення та пізнання навколишнього світу. У кожному наборі ви знайдете 5 ігор і 8 карток. Вони виготовлені з дуже цупкого картону й довго служитимуть донечці або синочку.

Серія «Забавлянки-колисанки», Ірина Сонечко, Олена Радченко

Серія «Забавлянки-колисанки», Ірина Сонечко, Олена Радченко 

Серія книжечок «Забавлянки-колисанки», від яких так і бере дрімота. Тут є колисанки «Спатоньки час!», «Засиналочки», «Павлику-равлику», «Печу-печу хлібчик» і незабаром вийдуть ще дві чудові новинки — «Іди-іди, дощику!» та «Спи моє сонечко!».

Це збірки українських колискових, які батьки співали малятам протягом століть. За роки пісеньки не втратили ані своєї ніжності, ані сенсу. Любов і турбота, закладені у їхні слова, так само дарують дитині відчуття безпеки й допомагають заснути.

А також із забавлянкою веселіше одягатися і вмиватися, їсти кашу та йти на прогулянку.

Книжечки мають аудіобонус за QR-кодом.

«Малюкові про все на світі»

«Малюкові про все цікаве на світі»

Книжка для найменших, яка зробить перші роки життя малюка ще цікавішими!

Це редизайн улюбленого бестселера для малюків, яким уже виповнився один рік. Видавництво оновило обкладинку й внутрішній блок посібника, щоб він став ще кращим помічником у розвитку дитини.

Завдяки книжці дітки дізнаються кольори, форми та літери, навчаться лічби та розрізняти тварин. А ще познайомляться з технікою, професіями, частинами свого тіла та обличчя.

Хлопчики та дівчатка

- пройдуть 21 тему;
- роздивляться 300+ малюнків;
- виконають 39 цікавих завдань;
- вивчать 200+ нових слів.

Книжка для найменших, яка зробить перші роки життя малюка ще цікавішими.

«Малюкові про все цікаве на світі»

«Малюкові про все на світі»

Яскраві ілюстрації, веселі вірші, 16 тем і понад 200 нових слів для першого знайомства малечі з навколишнім світом. Завдяки книжці дітки дізнаються про цифри й навчаться лічити. А ще довідаються, як називається одяг і взуття, які малеча носить щодня: светри, чоботи, шапки, шарфи, рукавиці. Також малюки познайомляться з тваринами й повправляються у відгадуванні загадок. А на додачу пограють у гру «знайди та покажи» та опанують назви кухонного приладдя, як-от мийка, чайник, скатертина. І це далеко не все!

Ця книжка є продовженням і доповненням бестселера «Малюкові про все на світі».

Серія «Мої перші слова із наліпками», Альона Пуляєва

Серія «Мої перші слова із наліпками», Альона Пуляєва

Книги цієї серії розвивають мову дитини, поповнюють її словниковий запас, тренують увагу, дрібну моторику, а також сприяють емоційному розвитку малечі. З цією книжкою ви разом із дитиною створите її перший словничок і досліджуватимете навколишній світ. Малюкові буде цікаво роздивлятися малюнки та називати предмети довкола або частини тіла. А з наліпками процес пізнання та розвитку мовлення буде ще веселішим.

У серії шість книжок, які розкажуть малюку, що ж там є цікавого на фермі, на дачі, удома, у місті, у тваринному світі та у його тілі.

Серія для малюків «Потрібні книжки», Геннадій Меламед

Серія для малюків «Потрібні книжки», Геннадій Меламед

«Миємо голову», «Охоче вмиваємось», «Пустушко, прощавай», «Ходимо на горщик», «Підстригаємо нігтики», «Чистимо зубки» — із книжками серії буде набагато простіше впоратися з дитячими страхами й допомогти малечі опанувати нові навички.

На сторінках книжок веселі герої проходять ті самі етапи дорослішання, що й справжні хлопчики та дівчатка. Зайчики, білочки й ведмежата покажуть, що немає нічого страшного в запашному шампуні, а горщик — це дуже цікаво та зручно.

Серія «Потрібні книжки» — це мила й весела допомога в дорослішанні.

«Чудовий подарунок», Гвідо ван Генехтен

«Чудовий подарунок», Гвідо ван Генехтен

Важлива та кумедна книжка для всіх батьків наймолодших, які тільки но починають навчати своїх малюків користуватись горщиком від Гвідо ван Генехтена.

Маленьке Слоненя одержує цікавий подарунок від мами й тата. Але ніяк не збагне, що з ним робити. Малюк, як може, випробовує новенький «пі-пі-ка-ка-горщик». Носить як капелюшок від дощу. Пробує пити з нього, як із чашки. Навіть хоче переселити туди свою рибку. Та як тільки тато всідається на горщик, Слоненя нарешті все розуміє.

Кумедна книжка з милими ілюстраціями стане чудовим подарунком для малюків, які знайомляться з горщиком. І для їхніх батьків, які так само відчайдушно привчають до горщика свого малюка. 


Читати також