​Сонце під землею: дівчинка, що співає душею

​Сонце під землею: дівчинка, що співає душею

Заплющіть очі. Знайомтеся, її величність темрява. І якщо вам завжди здавалося, що з такою супутницею про успішне майбутнє дарма навіть мріяти, пропоную вже сьогодні ретельно переглянути всі за і проти та зробити правильні висновки. Адже не всім сьогодні вистачає наполегливості та терпіння, задля досягнення мрії. Та це, безумовно, вдалося дев'ятирічній Каріні Солод, яка від народження нічого не бачить через ваду зору. Маленька черкащанка має талант до музики і вже в 1,5 роки заявила мамі, що обов'язково стане сівачкою. Розвивати свій дар та здобувати нові навички дівчинка почала у вокальній студії естрадної пісні “Non Stop”, що в Центрі дитячої та юнацької творчості міста Черкас. Керівник гуртка Наталія Дмитрівна Суботова розповідає, що навчання з Каріною вона починала з азів, адже її нова учениця не вміла на той час ні правильно дихати, ні працювати з голосом. Проте, дівчинка жила мрією, яка наповнювала її ентузіазмом і давала сил та натхнення наполегливо працювати. Викладач навчала юну співачку не лише словами, а й дотиками, пояснюючи, як правильно відкривати рота, коли співаєш. “Учениця вона дуже старанна, справжній трудоголік. Все схоплює, як то кажуть, на льоту і видає саме той результат, про який я її прошу”, - розповідає Наталія Дмитрівна.



Звідки у Каріни таке бажання займатися музикою не знає навіть мама, проте дівчинка запевняє, що саме музика — це її життя. Кожного дня, окрім вокальної студії, Каріна відвідує спеціалізовану школу-інтернат для дітей із вадами зору. Завуч школи Наталія Олександрівна розповідає про свою ученицю та її успіхи в навчанні та шкільній самодіяльності.
“Дитина дуже обдарована і бажання навчатися у неї величезне. Програму масової школи вона виконує на 120%. Є і математичні здібності, і розвиток читання у неї на високому рівні, а пишемо ми за системою Брайля, яку вдалося дуже швидко опанувати. Каріна займає призові місця у шкільних конкурсах та бере активну участь у концертах. Ця маленька дівчинка - це наша гордість, яку ми дуже любимо!”

Нещодавно її талант помітив і професійний черкаський продюсер Олег Борисович. Чоловік став ініціатором сольного концерту майбутньої артистки “Сонце під землею”, що мав символічну назву, адже відбувся на мінус першому поверсі підземного розважально-торгового комплексу “Хрещатик Сіті”. Окрім сольних номерів Каріни, вихованці вокальної студії “Non Stop” демонстували свій талант спостерігачам, серед яких була і сестричка артистки Вероніка. Було видно, що дівчинка співала душею, чесно і відкрито. Ліричні пісні так зворушили аудиторію, що деякі глядачі навіть розплакалися. Приємно вразив дует маленької співачки з мамою, яка кожного разу виводила доньку на сцену та давала до рук мікрофон. А по закінченню концерту, солістка вирішила сказати кілька слів до своїх глядачів. “Я співала, співаю і буду співати для вас. Я дуже люблю вас і завжди чекатиму на своїх концертах”. Продюсер Олег Борисович не лише висловив захоплення наполегливістю дівчинки, але й вклонився її таланту.

Каріні неймовірно пощастило не лише з талановитою викладачкою та продюсером, але найголовніше — з мамою. Адже саме вона в усьому підтримує та завжди допомагає своїй донечці.
“Мої діти — це моє життя. Це люди, заради яких я прокидаюся зранку і лягаю спати ввечері. Це те, заради чого я живу і я зроблю все для того, аби мої діти були щасливі”, - говорить жінка.


Читати також