Афіша червень 2018. Львівський органний зал

Афіша червень 2018. Львівський органний зал

Теплий музичний червень у Львівському органному залі

5 червня львівський орган святкує свій ювілей. Саме тому весь цей місяць буде присвячено цьому інструментові, який мешкає у стінах Органного залу вже 85 років. Із 20 концертів, які відбудуться у червні, 10 – органні. Також на шанувальників та шанувальниць класичної музики чекають ніжні звуки валторн, альта, фортепіано та флейти.

Літо увірветься до міста з неповторними звуками арфи, клавесина, флейти та блок-флекти від колективу з Австрії “AIRBORNE EXTENDED”. Вже 2 червня цей піднесений настрій підхопить знаменита хорова капела Галичини “Трембіта”, яка виконає духовні твори у пам’ять про патріарха Любомира Гузара. 6 червня слухачки та слухачі зможуть насолодитися незвичним поєднанням валторни та органа. 9 червня на поціновувачів музики чекатиме подарунок від львівського скрипаля, що навчається у США, Ореста Смовжа. Разом із Ukrainian Festival Orchestra та альтистом Сергієм Гаврилюком під керівництвом дириґента Івана Остаповича він зіграє концерт під назвою “Бузоні. Ліст. Волтон”. 14 червня звучатиме класика флейтового репертуару від Романа Ієвського. 17 червня традиційний органний ланч поєднає голос баритона Владислава Тлуща та органний супровід Надії Величко. Музика з далекої Півночі лунатиме в Органному залі 17 червня – до Львова завітають хор та оркестр шведського університету Мальме. 21 червня на сцені Органного залу звучатимуть альт та фортепіано.

23 червня відбудеться грандіозне повернення скрипальки зі світовим ім’ям Мідорі Ґото, яка разом з Ukrainian Festival Orchestra зіграє скрипковий концерт Роберта Шумана.

Знамениті “Пори року” Вівальді цього місяця збиратимуть овації 24 червня. А 28 червня слухачів хвилюватиме неперевершена музика відомого композитора Альфреда Шнітке.

Червень буде багатим на концерти солісток Органного залу Надії Величко та Олени Мацелюх. Їх цього місяця буде аж 10. 3, 6, 8, 16 та 22 червня із сольними концертами виступить органістка Надія Величко. У її виконанні прозвучать містичні органні твори, підбірка шедеврів органної музики та концерт чакон і пасакалій. 7, 10, 15, 24 та 29 на органі гратиме Олена Мацелюх. Вона подарує слухачам органні токати, твори Й.С. Баха Веймарського періоду та концерт-присвяту великому майстрові органа Арістіду Каває-Колю.

Запрошуємо на по-справжньому теплий музичний червень до Львівського органного залу!


Читати також