​Львівська Національна Філармонія відкриває рік Станіслава Людкевича

​Львівська Національна Філармонія відкриває рік Станіслава Людкевича. Новини культури. Львів 2019

Багата наша Галичина. Прекрасна. Мудра.

І діти її неймовірні, на весь світ – слава і пошана! Лише тут міг народитися діамант-Людкевич! Лише ця Земля, з її історією, традиціями, душею - могла зростити такий непересічний талант, таку взірцеву благородність і вишуканий смак!

Станіслав Людкевич – геніальний композитор, науковець, що з безмежною любов’ю досліджує традиції своєї Батьківщини, вчитель і Людина з великим серцем і незламним духом! Великий мудрець, що пройшов свій 100-річний шлях так гідно і так скромно!

«Прометей української музики» - так називали Станіслава Пилиповича Людкевича. Більш влучної метафори генію композитора годі й добрати.

Цьогоріч 140 років з дня народження Митця.

Цього року у стінах Львівської національної філармонії будемо багато говорити про патріарха галицької музики, виконувати його безсмертні шедеври, переглядати світлини і просто пам’ятати…

Завітайте на події, присвячені великому українському українцю – пориньте у світи колосальної музики Людкевича!

В день народження Станіслава Пилиповича ми з радістю запрошуємо на фотовиставку портретів. Відкриття фотовиставки відбудеться 24 січня о 16:00 у фойє Львівської національної філармонії.

Відкриватиме фотовиставку директор Львівської Національної Філармонії Володимир Сивохіп та директор Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької Галина Тихобаєва. Музичною окрасою вечора стануть Квартет «Фенікс» та Хор «Надсяння».

А вже наступного дня 25 січня о 17:00 у Палаці Потоцьких запрошуємо до Музичної Вітальні. На вас чекають фортепіанні перлини, солоспіви, хорові обробки коляд в аранжуванні для хору й струнного оркестру та інші яскраві твори видатного композитора.


Читати також