Навіщо потрібен мобільний кондиціонер

мобільний кондиціонер

Портативно-мобільні кондиціонери стають все більш популярними, а особливо в приміщеннях, де немає можливості встановити габаритну стаціонарну техніку. Для коректного вибору кондиціонеру треба знати основні переваги та недоліки конкретної моделі.

Переваги мобільних кондиціонерів

Не потребують професійного монтажу

Портативні кондиціонери дуже просто встановлюються у приміщенні, площа якого не більше 30 квадратних метрів. Деяка складність виникає тільки у випадку, коли ви бажаєте шланг-воздуховід вивести не через відчинене вікно, а через стіну. У цьому разі потрібно робити у стіні отвір, що є досить складно, а для несущих стін неможливо. В основному, воздуховід виводиться через зачинене вікно.

Велика мобільність

Ви можете перевозити разом із собою портативний кондиціонер на дачу, переставляти його за потреби з кімнати в кімнату. При цьому він має досить довгий шланг, що дозволяє його ставити навіть у деякій віддаленості від вікна і тим самим не псувати інтер’ер. Це досить зручно, бо ви можете його встановити поодаль від дивану, щоб на вас не дуло прохолодне повітря.

Дешевий монтаж та подальше обслуговування

Для монтажу не потрібно викликати робітників, установку ви здатні виконати самостійно. У порівнянні зі спліт-системами мобільні кондиціонери мають дешевше сервісне обслуговування. Вам не потрібно витрачати кошти на встановлення антивандальних решіток, а також на професійну систематичну чистку та миття кондиціонеру. У мобільному моноблоці треба тільки періодично чистити фільтр та виливати конденсат з ємкості, ці види роботи власники здатні виконати самостійно.

Компактність та мобільність

Це ключові переваги для власників дач, де хотілось би встановити кондиціонер, та орендованих офісів. Мобільний агрегат займає малу площу, легко перевозиться та переноситься з місця на місце.

Недоліки мобільних кондиціонерів

Шум

Такі кондиціонери за рахунок того, що компресор знаходиться у приміщенні, а не на вулиці, під час праці видають більший рівень шуму. Зробити апарат більш тихим можна тільки за рахунок зменшення його потужності.

Більша ціна

За зручність, компактність та мобільність треба платити

Ці кондиціонери зазвичай обирають ті, хто цінує портативність більше, ніж вартість.

Постійний контроль

Оскільки конденсат витікає у спеціальну ємність, то його періодично треба виливати. Про наповнення конденсатом чаші повідомляє спеціальний датчик. Коли конденсату забагато, то кондиціонер просто вимикається.


Читати також