Проект Леоноры Янко и Лери Літвінової «Культурне місце»

Кураторський проект Леоноры Янко и Лери Літвінової «Культурне місце». Афіша київ 2020

На мапі Києва з'явилося нове «Культурне місце». Куратори проекту: Леонора Янко і Лера Літвінова - відомі, як своєю галерейного діяльністю, так і створенням нестандартних арт-зон у найрізноманітніших локаціях, представили новий формат виставкового проекту в ТЦ «Gorodok Gallery».

Андрій Приплавко, генеральний директор ТЦ «Gorodok Gallery» говорить про проект: «Gorodok Gallery має свою унікальну історію та широку аудиторію відвідувачів, і ми раді, що є можливість створити новий вид дозвілля відвідувачам ТЦ. Роль мистецтва неможливо переоцінити. Живописні роботи, представлені в проекті, дарують натхнення, відчуття радості і щастя».

Леонора Янко, мистецтвознавець, директорка Lera Litvinova Gallery каже: «Мистецтво виходить за межі галерей і музеїв, воно все більше стає частиною нашого повсякденного життя. Скульптури та інсталяції на вулицях, арт-зони та галереї у житлових будинках і кварталах, картини на одязі і багато іншого - це яскравий прояв потреби людини у більш глибоких сенсах, духовній їжі, бажання нового рівня соціальної та культурної комунікації».

Першим проектом, «Культурного місця» є виставка творів Любомира Мартинюка «Квітковий ретрит». Масштабні за своїми розмірами квіткові натюрморти і життєстверджуючі пейзажі в сучасному просторі ТЦ, нагадують про вічну естетику природи. На виставці можна буде побачити масштабні полотна, що досягають 2 м і вражають експресивної реалізацією.

Любомир Мартинюк - художник із величезним досвідом та творчим резюме, що включає більше 10 музейних виставок. Його роботи були представлені в багатьох країнах Європи, у тому числі: Великобританії, Франції, Німеччині. Картини художника знаходяться у колекціях у багатьох країнах, включаючи Великобританію, Китай, Францію, США, Канаду та ін. Роботи виконані в техніці «імпасто» - густі, скульптурні мазки олійної фарби на полотні передають живу гру світла і кольору. Таку техніку у своїй творчості використовували імпресіоністи та також знаменитий Вінсент ван Гог, таким чином, зображення на картинах виглядає дуже виразно, передаючи почуття та емоції художника в момент написання твору.

Lera Litvinova Gallery - арт-простір, заснований в 2014 році художницею Лерою Літвіновою та мистецтвознавцем Леонорою Янко. Lera Litvinova Gallery представляє молодих авторів і знакових художників, які стали колекційними і відомими на українській та світовій арт-арені.

Крім регулярних виставок в Україні, галерея реалізує мистецькі проекти за кордоном. На рахунку арт-простору багаторазові виставки в Нью-Йорку, Берліні, Брюсселі, Брюгге, Люксембурзі, співпраця з музеями, посольствами та культурними представництвами різних країн. Lera Litvinova Gallery активно втілює принцип культурної дипломатії для зміцнення культурних зв'язків на міжнародному рівні.

3 серпня 2020 – 1 листопада 2020 рр.

Експозиція охоплює 45000 кв. м. ТРЦ «Gorodok Gallery». Виставка працює щодня без перерви та вихідних в режимі роботи ТРЦ. Вхід вільний.


Читати також