13-01-2021 Мистецтво 1012

Ми знайшли на Netflix 5 чудових фільмів, про які майже ніхто не знає

Ми знайшли на Netflix 5 відмінних фільмів, про які майже ніхто не знає

Ми вибрали 5 найцікавіших картин від Netflix, про існування яких в бібліотеці стрімінг-сервісу ви, можливо, і не підозрювали: від американських інді-драм до турецьких трагікомедий, здатних розбити вам серце.


1. Три однакових незнайомця (2018)

У 1980 році громадськість була вражена дикою історією Роберта Шафрана, Едварда Галланда і Девіда Келлмана. Несподівано з'ясувалося, що три людини, які жили в різних сім'ях, виявилися розлученими братами-близнюками. Історія, яка спочатку більше нагадує американський ситком, ближче до кінця стала схожою на кримінальний трилер з краплею теорії змови. Якщо ви цінуєте документальне кіно в тому числі за сюжети, які неможливо втілити в ігровому, то «Три однакових незнайомця» ідеально вам підійдуть. Хоча сильніше вони здивують тих, для кого кінокартини за архівними записами представлялися нудними і прісними - тутешня розповідь дасть фору будь-якому голлівудському детективу.


2. Погане серце Бастера (2016)

Ще за часів «Містера Робота» і до «Богемської рапсодії» Рамі Малек дивував глядачів - в цьому випадку, правда, локальних, що стежать за фестивальною культурою, але тим не менше - іншими, менш відомими образами. У «Поганому серці Бастера» він грає місцевого божевільного, який живе за своїми дикими законами і зневаженого усіма людьми. Колись хлопчина працював консьєржем в готелі і будував обивательські плани на майбутнє, але одне знайомство змінило всю його долю. Фільм Сари Адіни розповідає про кризу сучасної людини і майстерно конструює арку героя, який різко змінив свій погляд на світ.


3. Паддлтон (2019)


Зворушлива інді-драма про друзів Енді і Майкла: днями безперервно вони готують піцу, дивляться старі гонконгські бойовики і грають в паддлтон, але незабаром у одного з них знаходять рак у термінальній стадії. Вирішивши не терпіти нестерпний біль, він просить товариша разом відправитися за ліками, які зможуть покласти край стражданням. Класичний голлівудський сюжет про смертельну хворобу в цьому фільмі розвивається трохи не так, як ми звикли: замість боротьби з летальним діагнозом - насолода останніми днями на землі і роздуми про природу дружби, фінальні спільні пригоди і переживання буденних речей (знову піца, знову кунг-фу, знову паддлтон), які в світлі подій стають подвійно ціннішими. На вас чекає добре кіно про дружбу, що не боїться іронізувати над неоднозначними темами смерті і не маніпулює (принаймні грубо) глядацькими емоціями.


4. Прогульники (2018)


Режисерка Сенді Тан зняла один з найвідоміших сінгапурських фільмів (він став культовим ще до виходу), але продюсер вкрав плівки і залишив дівчину наодинці з власним провалом. Через 20 років їй все ж вдалося знайти матеріали, однак замість доопрацювання картини вона вирішує розповісти історію, яка турбувала її всі ці роки: за допомогою «Прогульників» авторка говорить про те, як багато творчість означає в людському житті, про те, що процес важливіший за результат, і, нарешті, про травми, які роблять нас тими, хто ми є. Режисерська сповідь, зрозуміла, втім, людям навіть поза сферою мистецтва - важливіше тут фундаментальні питання, що хвилюють кожного з нас.


5. Чудо в камері №7

Турецький ремейк корейської слезочавилки про чоловіка з затримкою в розвитку, якого садять до в'язниці за звинуваченням у вбивстві дитини. Герой, зрозуміло, не винен, проте бюрократизм і непрофесіоналізм слідчих роблять свою справу, і несправедливо засудженого розлучають з дочкою. Спритна дівчинка все одно пробирається до в'язниці до батька: тепер їм потрібно не попасти на очі місцевої охорони і втекти. «Чудо в камері № 7» - нехитрий і наївний (а ще квітчастий і в міру смішний), але вкрай зворушливий фільм про сім'ю і підтримку близьких з фіналом, здатним розбити серце навіть найцинічнішому глядачеві. Саме час нагадати собі, що в бібліотеці Netflix повно гідних неамериканських картин. Оригінал, зрозуміло, ще краще (і якщо є можливість, краще подивитися саме корейську версію), але до нього в сервісі доступу поки немає.


Читати також