​SEO та дизайн. Як відбівається просування бізнесу в інтернеті

​SEO та дизайн

Нерідко про SEO-фахівця згадують тільки на стадії підготовки проекту до запуску після редизайну або розробки. Той приходить на все «готове», формує необхідні правки... І раптом вони йдуть врозріз з тією концепцією, якої раніше дотримувалися дизайнери. Розбіжності двох напрямків привели до додаткових витрат на позачергову переробку вашого сайту. Навіть той сайт, що повністю відповідає всім передовим тенденціям в області дизайну без вчасно включеної голови оптимізатора - не претендент на органічний трафік. Так само як і найідеальніший з точки зору вимог пошукових систем, але відштовхуючий зовні, проект з часом перестане виконувати свою функцію.

Ось чому треба звертатися до професіоналів і робити це на початку проекту або на початку його видозміни. Такі компанії, як веб студія WebTune, займаються просуванням бізнесу в інтернеті. Якщо вам потрібен UX/UI дизайн, розробка сайту та його підтримка, SEO, Google Ads та SMM, радимо звернутися до WebTune. Далі поговоримо про ці опції/послуги

Що ви знаєете про зв'язок дизайну з просуванням, оптимізації як частини процесу розробки? Почнемо з цього.

Навіщо сайту правильний дизайн? Перш за все, хороший дизайн - це не якісно опрацьовані тіні і симпатичні кольори. Такий дизайн, в першу чергу, корисний - користувач оперативно знаходить потрібну йому інформацію. Йому не доводиться для цього напружуватися, як на контрольній по матаналізу. У 2018 року експерти з McKinsey відзвітували про проведену оцінку економічного ефекту від дизайну, вивчивши перед цим підходи в трьох сотнях компаній по всьому світу. Сказати, що є пряма залежність росту продажів тільки від якісного оформлення, звичайно, було б невірно. Але у лідерів по частині дизайну, дійсно, і фінансові результати кращі. Ще один висновок: правильний дизайн працює незалежно від специфіки, сфери і типу обслуговування.

Редизайн

Так чи інакше, мета редизайну - підвищення конверсії проекту і, як наслідок, зростання прибутку. Але саме по собі створення красивого сайту - не гарант досягнення цієї мети. Дизайн - це проектування, яке володіє величезною кількістю джерел, що дозволяють отримувати зворотний зв'язок від споживача і визначати точки зростання. Фактично, веб-дизайн - складова частина маркетингу, як і SEO. При цьому ефект від розробки сайту з якісним дизайном і орієнтацією на SEO-просування очевидно буде сильнішим, коли обидва інструменти застосовуються комплексно, доповнюючи один одного. Між пошуковим просуванням і візуальною складовою проекту є тісний зв'язок, оскільки зараз багато визначають поведінкові фактори сайту. А веб-дизайн, в свою чергу, орієнтований на те, щоб зробити майданчик зручний для користувача. Однак просування сайту в пошукових системах починається не з аналізу того, як користувач поводиться на ньому, а з визначення відповідності проекту вимогам пошукових систем.

Контент

Контент - основа пошукового просування. Визначення оптимальної кількості та варіантів контенту на посадочних сторінках - це непросто. Щоб привести сторінки сайту в повну бойову готовність, потрібен аналіз.

Все, що стосується вашої діяльності: вартість, технічні характеристики, приклади робіт і т.д. - це наочне уявлення вашої діяльності. В першу чергу, зображення, але все більшої актуальності набуває інформація, представлена в форматі відео. Тексти. Так, вони потрібні не завжди, але дуже часто це об'єктивно необхідний елемент. Грамотне подання може зацікавити в послузі. Сюди ж відносяться і заголовки H1-H6

Коли підключати SEO-фахівця

Вже на початковій стадії розробки сайту фахівець з пошукової оптимізації може внести свою лепту: провести аналіз і підготувати базові рекомендації. Місце SEO-оптимізатора знайдеться на кожному етапі роботи над веб-проектом

Проігнорувавши SEO до етапу релізу, можна затягнути процес розробки, оскільки буде потрібен додатковий час на виправлення оптимізатора. Відповідно, шанси на успішне пошукове просування, на швидке досягнення результатів знижуються. Тим більше, що часом на усунення виявлених недоліків виявляється недостатньо ресурсів.

Сьогодні SEO - це більше про UX, тобто про те, як зробити сайт привабливим для користувачів і вибудувати його інформаційну архітектуру, а не просто про правильну розстановку тегів.


Читати також