Розумний вібір шафи-купе

Шафа-купе

джерело: https://www.44std.com.ua

Шафа-купе - відмінне місце для зберігання речей в будь-якому будинку або квартирі. Ви можете повністю адаптувати таку шафу до своїх потреб.

Розташування шафи

Перш за все, слід ретельно продумати, де ви хочете розмістити шаф-купе. Встановивши її в спальні або холі, одяг буде завжди під рукою. Однак не завжди в цих приміщеннях є місце для такої великої конструкції. Шафи-купе найкраще встановлювати в місцях, з якими ви не знаєте, що зробити:

Ніша

Шафи в нішах дуже популярні, тому що їх легко виготовити. Корпус шафи в цьому випадку - це стіни, а єдиний елемент, який потрібно зробити на замовлення - розсувні двері шафи.

Під сходами

Простір під сходами в багатьох будинках залишається незадіяним. Помістити в нього шафу-купе - відмінне рішення! На більш високому рівні такої шафи можна зберігати одяг на вішалках, а на нижніх рівнях буде достатньо місця для ящиків, взуття та сумок.

Біля аттикової стіни мансардного поверху

Завдяки такому рішенню можна задіяти місце під дахом мансарди, і уникнути тривалих пошуків меблів, що ідеально підходять.

Проект шафи. Розміри

Перевага створення шафи на замовлення в тому, що він буде саме того розміру, який потрібен замовнику, і ідеально підійде до планування конкретної кімнати.

При розробці дизайну шафи-купе необхідно враховувати його глибину. Цей параметр є найважливішим. Слід пам'ятати, що стандартна ширина звичайної вішалки становить близько 45 см. До цієї довжини слід додати рукава курток, блуз і товстих зимових курток. Всі предмети одягу слід розвішувати так, щоб рукава не притискались до задньої частини шафи і її дверей. Тому шафа, повинна мати глибину не менше 70 см, щоб в нії можна було легко розмістити об'ємний верхній одяг.

На що ще звернути увагу при покупці шафи-купе?

Замовляючи шафу, перевіряйте не тільки її розмір і відповідність конкретного інтер'єру, але і можливість установки додаткових функцій. Якщо ви хочете, щоб в спальні було якомога тихіше, вибирайте шафу з опцією безшумного закривання.

Другий важливий критерій - можливість розширення шафи за рахунок додаткових полиць і шухляд. Багато виробників надають можливість легко пристосувати дизайн шафи до потреб замовника.

Цікавим рішенням є шафа-купе з дзеркалом і енергозберігаючим світлодіодним підсвічуванням. Ця функція підвищить видимість всередині шафи і спростить пошук одягу. Додаткове освітлення практичне, а також дозволяє отримати цікавий візуальний ефект в приміщенні, роблячи його більш сучасним і елегантним.


Читати також