Головні тренди в дизайні квартир у 2021 році

дизайн квартир 2021

Перехід на віддалену роботу і закриття кордонів через пандемію COVID-19 змушують нас проводити вдома більше часу, ніж раніше. Це вплинуло на інтер'єри і підхід до проектування житла. На перше місце виходить функціональність приміщень і меблів. Студія 44std представляє основні тенденції в дизайні інтер'єру в 2021 році.

Вабі-сабі замість лофтів

Для інтер'єру пріоритетним стає ненав'язливість, здатність не набридати і не дратувати. Будуть доречні скандинавський стиль, мінімалізм або ваби-сабі, природні колірні відтінки, з якісним декоруванням та картинами. Надумані стилізації під лофт, класику остаточно відійдуть у минуле. Найважливішою особливістю стане здатність інтер'єру швидко змінювати свій образ, щоб урізноманітнити перебування вдома - фокус дизайнера буде зміщений на декораторські прийоми.

Балкон-офіс і скляні перегородки

Функціональність інтер'єру - один з основних трендів періоду карантину. Обов'язкова організація робочих місць, максимально пристосованих для праці, ізольованих і комфортних. Якщо раніше були питання і обговорення, чи варто утеплювати балкон і робити ще одне повноцінне приміщення - сьогодні таке питання не стоїть, оскільки окремий кабінет для роботи став життєвою необхідністю.

На перше місце виходить якість текстилю, з яким відбувається тактильний контакт. Подушки на диванах, оббивка крісел, постільна білизна - тепер до цього треба ставитися максимально відповідально, вибирати натуральні, гіпоалергенні, стійкі до зносу тканини. Кухня відчуває більше навантажень, ніж раніше, тому вона повинна бути повноцінною функціональною і необхідного розміра, а кухонна техніка - гідної якості.

Планування будинків і квартир будуть прагнути до більшого обсягу і практично невидимому оці функціонального зонування, вважають дизайнери. На допомогу прийде часткове поділ простору великими скляними листами, наскрізними перегородками, натуральними рослинами, лаконічними оздоблювальними матеріалами і сценарним освітленням.

Модулі, трансформери, цифра

В 2021 році зміниться і звичний вибір меблів. Замість звичайних шаф будуть затребувані шафи - трансформери, в яких є робочий стіл і навіть крісла В пріоритеті модульні меблі, що дозволяє комбінувати різні сценарії життя і зонування приміщення. Особливо це актуально для власників невеликих квартир.

Тенденцією стає розумні меблі з цифровими або автоматизованими функціями. Вони допомагають не відволікатися під час роботи і навчання, вирішити різні побутові завдання можна буде натисненням однієї кнопки.

Натуральні матеріали

У 2021 році в тренді будуть натуральні матеріали і природні кольори. Традиційні фаворити - гірські породи, в тому числі, мармур, травертин, сланець, піщаник, керамічні елементи і складні види кераміки - фарфор і фаянс. Скло, папір і метал, як і раніше слід розглядати як багате фактурне доповнення і модний елемент декору.

Природні кольори

Все, що ми бачимо в природному середовищі, - і є головний колірної тренд. Білий лід - відчуття об'єму і чистоти, зелений - символ благополуччя, яке дарує нам природа. Колір літнього листя приносить відчуття радості і свіжості, колір морської хвилі додає відчуття спокою і безтурботності, м'який рожевий - відтінок вечірнього заходу, теплий сірий і теракотовий нагадують сонячну пустелю.

У тренді - лаконічність форм, монохромність інтер'єру, відсутність банальних контрастів в обробці стін і підлоги. Головне, щоб чергування контрастних матеріалів в обробці було не так очевидно, як в минулому році. Яскравими можуть бути лише архітектурні рішення - апсиди, алькови і портали.


Читати також