Підбираємо міжкімнатні двері. Що треба знати?

​Міжкімнатні двері

Міжкімнатні двері постійно на виду, їх регулярно відкривають і закривають. Важливо, щоб вони виглядали красиво і охайно якомога довше, щоб їх не повело від вологості, а користуватися ними було зручно всім. Вибрати хороші міжкімнатні двері можна під будь-який бюджет. Для цього потрібно правильно розставити пріоритети, врахувати розміри, матеріал стулки і покриття, не забути про фурнітуру, коробку і якісне кріплення. Якісні міжкімнатні двері можна замовити тут.

Готові двері або зроблені на замовлення – що краще?

Звідки в типових квартирах беруться нестандартні дверні прорізи - таємниця, про яку вітчизняні проектувальники і будівельники нікому не розкажуть. Явище це нерідке. Установка стандартних дверей (міжкімнатні двері досі випускають по ГОСТу 1988 року) в «неправильний» отвір чревате: асиметричною коробкою і лиштвами, зазорами і нещільним закриттям.

Перш ніж думати про дизайн нової двері, доведеться зробити виміри. Не виключено, що ваш вибір міжкімнатних дверей для квартири після цієї процедури кілька звузиться. Виміряйте ширину і висоту дверного отвору. Дверне полотно має бути на 100 мм менше за отвір, так як це простір необхідно для дверної коробки і монтажної піни. Наприклад, якщо розмір отвору у вас 900 мм х 2100 мм, то вам необхідно дверне полотно розміром 800 мм х 2000 мм.

Стандартні розміри для різних приміщень наступні:

  • кухня - 700 х 2000;
  • ванна - 550-600 х 1900-2000;
  • кімнати загального призначення: 800 х 2000;
  • для дверцят - 1300 мм.

Що робити, якщо у вас нестандартний дверний отвір?

Є три варіанти:

  1. Наростити або розширити дверний проріз (оптимально, якщо в новій квартирі ще не проведена підсумкова обробка).
  2. Підрізати самі двері (не з усіма матеріалами це хороший вихід, після різання ДСП, МДФ відкриються кромки, і здрастуй, формальдегід, що входить до складу смоли всередині плит, не вірте тим, хто каже, що МДФ-плити не «фонять»).
  3. Накопичити грошей і замовити двері на фабриці (дорого, а іноді ще й довго, вибрати хорошого виробника важче, ніж готові двері). Якщо ви не володієте достатніми знаннями в будівництві і обробці, краще проконсультуватися з фахівцем.

Фурнітура

Звертайте увагу на фурнітуру (петлі, направляючі, ручки, замки). Всі ці елементи повинні бути міцними, відповідати вазі дверей, не псуватися при експлуатації. При бажанні можна підібрати для дверей іншу фурнітуру, не ту, що йде в комплекті.

Якщо двері підібрані ідеально, можна заощадити на установці, зробивши все самостійно. Як правильно встановити міжкімнатні двері, розповімо в одному з наших наступних матеріалів.

Джерело: https://terminus.ua


Читати також