Що краще: душова кабіна або ванна?

душова кабіна

При облаштуванні ванної кімнати неминуче постає питання про те, що краще: душова чи ванна. Відповісти на це питання однозначно не можна. Щоб зробити правильний вибір, потрібно вивчити переваги та недоліки обох варіантів за різними критеріями.

Площа приміщення

В першу чергу, потрібно звертати увагу на площу приміщення. Якщо вона обмежена, то варто віддати перевагу душовій кабіні. Вона не займає багато місця. У цьому її головна перевага.

Пощастило тим, у кого ванна кімната великих розмірів. Вони можуть не обмежувати себе у виборі й встановити повноцінну ванну, купити яку можна за посиланням https://www.cersanit.com/ua/katalog-produktiv/vanni/. У ній можна розслабитися і відпочити після важкого трудового дня. За це багато споживачів люблять ванну.

Витрата води

З огляду на подорожчання комунальних послуг і повсюдної установки приладів обліку води, довелося серйозно задуматися про економію. Тому при виборі потрібно обов'язково брати до уваги такий критерій, як витрата води.

Середній обсяг ванни становить 200 літрів. Приблизно стільки води буде витрачатися за одне купання. Тому кожен день приймати ванну — дороге задоволення.

Набагато вигідніше встановити душ — витрата води буде менше. Адже для того, щоб ополоснуться, потрібно небагато часу.

Функціональні можливості

Сучасні люди використовують ванну не тільки для купання. Вона також придатна для прання, купання домашніх тварин, зберігання запасів води, миття посуду і виконання ряду інших завдань. А ось душова кабіна не може похвалитися такою функціональністю.

Наявність в сім'ї дітей

Сім'ї з дітьми вважають за краще встановлювати повноцінні ванни. Оскільки ретельно вимити дитину під душем важко. До того ж шкіра багатьох малюків вимагає до себе особливого догляду та використання спеціальних засобів.

Ванна також може стати першим басейном дитини. Плавання дуже корисне для зміцнення м'язів і корпусу новонароджених.

Доступність для людей похилого віку з людей з інвалідністю

Людям з обмеженими фізичними можливостями важко подолати таку перешкоду, як бортик ванни. Більш того, вони ризикують отримати серйозну травму. Оптимальним варіантом для них буде душова кабіна — зайти в неї набагато простіше. При необхідності можна відмовитися від піддона, організувавши слив в підлозі, а також встановити всередині кабіни сидіння.

Сантехніка від компанії Cersanit

Cersanit — це провідний виробник сантехніки, керамічної плитки, меблів для ванних кімнат. Компанія об'єднує такі бренди, як Opoczno, Meissen Keramik, Pilkington's, Mei та Cersanit. У каталозі представлена різноманітна продукція. У тому числі за цим посиланням https://www.cersanit.com/ua/katalog-produktiv/unitazi-bide-ta-pisuari/ можна купити унітази, біде і пісуари. Всі товари мають відмінну якість. Це підтверджено європейськими сертифікатами. Крім того, покупець отримує гарантію мінімум на 2 роки.

Перевага сантехніки та кераміки Cersanit ще й в стильному зовнішньому вигляді. Дизайнери відстежують модні тенденції та реалізують їх. За допомогою продукції Cersanit можна створювати найстильніші інтер'єри.


Читати також