Що потрібно враховувати при поверненні вихованця з дачі до міста?

перевезення котів

Ось і настала осінь. Час повертатися в міські квартири з затишних дач усією сім'єю, але для звиклих до заміського життя вихованців переїзд може стати серйозним стресом і навіть негативно позначитися на здоров'ї. Щоб уникнути цього, рекомендуємо звернути увагу на деякі особливості, які необхідно врахувати при поверненні додому.

Перевезення тварини

Найкомфортнішим для собаки чи кішки стане переїзд у власному автомобілі, при користуванні громадським транспортом слід керуватися правилами перевезення тварин. Під час поїздки вихованець не повинен вільно пересуватися по салону, оскільки це може бути небезпечно. Дрібному вихованцеві буде цілком комфортно в зручній сумці-манежі. Для перевезення собак середніх і великих порід можна використовувати гамак або спеціальну переноску-клітку для багажника.

Важливо! Навіть восени сонце може бути дуже активним. Тому ні в якому разі не залишайте вихованця одного в закритому автомобілі.

Не потрібно годувати вихованця за кілька годин до поїздки, оскільки під час руху йому може стати зле. Для тих собак і кішок, які погано переносять дорогу, створені спеціальні засоби від нудоти, обов'язково використовуйте їх тільки після консультації зі своїм ветеринарним лікарем.

Для зняття стресу можна використовувати заспокійливі спреї, краплі та нашийники, дія яких основана на екстрактах лікарських рослин. Купити їх можна на сайті https://lubimec.in.ua/ua/. За певний час до поїздки слід протестувати дію препарату на вихованцеві, щоб подорож пройшла без неприємних сюрпризів.

Обов'язкова перевірка на наявність паразитів після повернення з дачі

Рекомендуємо обов'язкове відвідування ветклініки після довгого перебування за містом.

Важливо! Навіть якщо ви не помітили у вашого вихованця бліх або наявності внутрішніх паразитів, це не означає, що їх немає. Обов'язково обробіть усіх, що проживають у квартирі, вихованців одночасно.

Чистота - запорука здоров'я кожного вихованця

Після повернення необхідно вимити вихованця, ретельно вичесати шерсть, підстригти кігті, почистити вуха, вистригти шерсть між подушечок лап для полегшення догляду після прогулянок.

Рекомендації для кішок. На природі кішці не потрібно підрізати кігті, і, якщо ваш пухнастий улюбленець за літо звик точити кігті об дерева і з легкістю підійматися на висоту, ідеальним виходом для вас стане не тільки підрізання кігтів, а й використання спеціальних ковпачків. Ковпачки на кігті не заподіють незручностей для вихованця, але надійно захистять ваші речі від ризику бути зіпсованими кігтиками пухнастиків.

Висновки

Для комфортного переїзду використовуйте спеціальні заспокійливі засоби.

Не треба перевозити з собою пледи, що використовувалися влітку, за літо в них можуть оселитися паразити. Нова колекція лежанок - відмінний привід побалувати вашого вихованця.

  • Відвідайте ветеринара і проведіть обробку вихованця від бліх і внутрішніх паразитів.
  • Вимийте вихованця самостійно або скористайтеся послугами грумінг салону.
  • Будьте уважні до вихованця, стежте за змінами в його поведінці.

Читати також